Bekijk meer reizen naar Zweden

Vakantie Zweden

Vakantie in Zweden betekent ontspannen in de natuur. Zweden is een geliefd vakantieland voor gezinnen die een (auto)vakantie willen ondernemen. Zweden ligt relatief dichtbij, zeker als je de ferryovertocht beschouwt als onderdeel van de vakantie.

Kom tot rust in je eigen stuga (Zweeds vakantiehuisje), bezoek een sauna of neem een duik in één van de honderden meren waar het land bekend om staat. Voor kinderen zijn er in het hele land leuke attractieparken en sportieve activiteiten.

Lapland: van huskytocht tot ijshotels

Het noorden van Zweden staat helemaal in het teken van bevroren rivieren, sprookjesachtige sneeuwlandschappen en ongerepte natuurgebieden: welkom in Lapland! Vooral in de wintermaanden is de streek zeer in trek. Waag je hier aan een spannende sneeuwscootertocht of een huskytocht door de witte poedersneeuw. Even tot rust komen? In het noorden van Zweden kun je logeren in een heus ijshotel, inclusief art suites en deluxe suites. Alles is hier van ijs!

Kamperen: de beste manier om Zweden te ontdekken

Even iets anders dan een camper of hotel? Droom weg in een Zweedse kampeerhut, elke nacht op een ander en nieuw plekje. Het is de perfecte manier om Zweden te leren kennen. Ontdek tijdens je vakantie naar Zweden de traditionele folklore, begeef je langs duizenden meren en maak de onvergetelijke middernachtzon mee. Op de campings in Zweden is genoeg te doen voor jong en oud!

Meerdere Scandinavische landen in één reis

Op vakantie naar Zweden? Waarom pik je niet meteen de omringende landen Noorwegen en Finland mee? Bezoek de hoofdsteden Oslo, Stockholm en Helsinki of laat je verrassen door de overweldigende hoeveelheid aan ongerepte natuur. Scandinavië staat volop in het teken van ontelbare meren, eindeloze bossen en langgerekte heuvels. Een bezoek aan de poolcirkel en het noordelijkste puntje van het Europese vasteland mag natuurlijk niet ontbreken.

Wil je ideeën opdoen voor jouw vakantie naar Zweden én Noorwegen? Bekijk de highlights en tips Zweden of ontdek deze prachtige rondreis door Noorwegen en Zweden!

Bezienswaardigheden van Zweden

  • Bezoek de Hoge kust.
  • Maak een stedentrip naar Stockholm.
  • Wandel door het Abisko Nationaal Park.
  • Bezoek het Padjelanta Nationaal Park.
  • Geniet van de natuur in Laponia.
  • Bezichtig de rotstekeningen van Tanum.
Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Zweden?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Informatie en thema’s Zweden

Bekijk tips en bijzondere selecties van de mooiste reizen.

Meer in Zweden
Familievakantie Zweden

 

mist Gotland in Zweden
Individuele rondreizen Zweden

 

kamperen in Zweden
Kampeerhutten in Zweden

 

meer in Zweden
Rondreis Noord-Zweden

 

 

Zweeds vakantiehuis
Vakantiehuizen Zweden

 

winters Zweden
Wintersport Zweden

 

Huizen in Zweden
Autovakanties Zweden

 

Sarek National Park, Zweden
Praktische informatie Zweden