“De dieprode rotsen van de canyon worden met de minuut indrukwekkender nu de zon ondergaat…”

Het ‘wilde’ westen van Amerika: een afwisselende streek met tientallen nationale parken. Hoge bergen worden afgewisseld met diepe cayons, hete woestijnen met imposante gletsjers en witte stranden met ondoordringbare wouden. In de wateren langs de kust zwemmen orka’s, op het vaste land leven grizzlyberen. Het laagste punt van Amerika West is Death Valley. Deze woestijn, waar het kwik in de zomer de 50 graden kan halen, is de heetste plek op aarde… Ook wereldberoemde steden zijn in West Amerika te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de entertainmentstad Las Vegas, Los Angeles met het bekende district Hollywood en de gezelligste stad van Amerika: San Francisco!

Amerika west: voor de stadsmensen

Amerika west heeft een aantal pareltjes van steden. Zo is Las Vegas de ‘entertainmenthoofdstad’ van Amerika. Maak je keus uit honderden shows en musicals of duik het casino in voor een gegarandeerde gezellige avond. Of wat dacht je van Los Angelos met het bekende district Hollywood? Wandel hier over de Walk of Fame of vergaap je aan de bekende, witte Hollywood letters. Hollywood is het centrum van de filmindustrie en barst van de glitter en glamour. En dan hebben we het nog niet eens over San Francisco gehad, met zijn in het oog springende Golden Gate Bridge!

Voor de natuurfanaten

Ben je meer geïnteresseerd in de natuur van het ‘wilde westen’? Maak dan je keus uit de vele nationale parken. Zo spreekt de duizelingwekkende Grand Canyon bij iedereen tot de verbeelding, met zijn soms wel 3 kilometer diepe kloven. Ben je in goede conditie? Dan is een wandeling naar de bodem zeker het overwegen waard. Zo zie je deze immense rode wanden eens van een andere kant… Of ga je toch liever voor de indrukwekkende watervallen die van enorme hoogte naar beneden kletteren in het Yosemite National Park? Dit nationale park een meer gevarieerd landschap met alpenweiden, rivieren en groene wouden. Ga mee met een georganiseerde wandeling, huur fietsen of maak een spannende raftingtocht. En dan hebben we de Bryce Canyon en Death Valley National Park niet eens genoemd…

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar Amerika te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.