Praktische informatie Amerika: Beste reistijd

De beste reistijd naar Amerika hangt heel erg af van het gedeelte waar je heen gaat op vakantie. Ga je bijvoorbeeld naar het oosten van Amerika, dan moet je rekening houden met een vochtig, continentaal klimaat. Het weer in dit gedeelte kun je vergelijken met de temperaturen in Nederland. Ga je op zonvakantie? Dan zit je goed in het westen van Amerika en in Florida. Dit is het droogste gedeelte. Maar Amerika is het hele jaar door te bereizen. In de wintermaanden kun je gaan kerstshoppen in New York en de maanden april, mei, juni en juli zijn geschikte maanden voor een zonvakantie in Amerika.

Ligging

Amerika grenst in het noorden aan Canada en het zuiden grenst aan Mexico. De USA is omgeven door de grootste oceanen van de wereld, namelijk de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Amerika is opgebouwd uit veel deelstaten die een groot deel van Noord-Amerika is beslag nemen.

Flora & fauna

Van de watervallen en de groene bossen in Yellowstone National Park tot de Everglades in Florida en van de Rocky Mountains in Colorado tot de Grand Canyon in Arizona. Deze parken zijn het leefgebied van veel wilde dieren zoals beren, wolven, herten en coyotes. 

Geschiedenis

De geschiedenis van Amerika gaat ver terug in het verleden en begon bij de Indianen. Zij waren in 1492 het volk van Amerika en tot de dag van vandaag zijn zij nog steeds terug te vinden. De Indianen leven in kleine groepen en zonderen zich volledig af van de buitenwereld. Nadat Columbus Amerika had herondekt kwamen de Europeanen in grote aantallen naar dit continent toe. Zij zette in het noorden kleine koloniën op. De Spanjaarden en Britten hadden het oosten van Amerika in hadden.

Eten & drinken

Amerika is onlosmakelijk verbonden met begrippen als de Burger King, MC Donalds, Coca Cola, drive-in restaurants en Mexicaanse taco’s. Elke regio in Amerika kent daarnaast ook zijn eigen tradities en eigen gerechten. In Texas zijn de beef-bbq’s erg populair en aan de kust worden veel visgerechten gegeten. Kortom, Amerika is van alle markten thuis op het gebied van eten en drinken.

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse Dollar. Deze zijn verkrijgbaar in munten en biljetten. Bij het betalen moet je wel goed opletten welk biljet je pakt, want alle bankbiljetten hebben dezelfde kleur en afmeting. Een ander populair betaalmiddel in de USA is de creditcard. Zeker hogere uitgaven en borgsommen worden met een creditcard gedaan.

Grensdocumenten

Vraag je Persoonlijke Reisadviseur welke reisdocumenten je nodig hebt als je naar Amerika gaat.

Adviezen voor vertrek

Neem je creditcard mee zodat je geld kunt opnemen bij geldautomaten met een Cirrus en/of Maestro logo. Informeer wel even bij je bank of je pas hiervoor geschikt is.
Autorijden: houd er rekening mee dat Amerika een heel groot land is, de afstanden die je moet afleggen dus ook. Plan genoeg tijd in.

Pinnen: in verband met de veiligheid staat je bankpas mogelijk ‘uit’ voor pinnen buiten Europa. Je moet deze dus zelf even ‘aan’ zetten. Neem hiervoor contact op met je bank.

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar Amerika te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Amerika