Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Atlanta
 • Autorondreis volgens programma
 • Verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • New Orleans
 • Memphis
 • Nashville
 • Charleston
 • Savannah

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Amsterdam – Atlanta
Je vliegt naar Atlanta, waar je na aankomst je auto ophaalt. De belangrijkste zuidelijke stad tijdens de burgeroorlog staat tegenwoordig mede bekend vanwege de Olympische Spelen van 1996. Na aankomst ga je naar je hotel in Atlanta. Vanavond kun je deze afwisselende stad ontdekken. De volgende ochtend kun je een bezoek brengen aan het huis van Margaret Mitchell, die bekend staat voor hét romantische epos over de burgeroorlog, Gone with the Wind. Atlanta biedt bovendien het CNN Center waar je tijdens een zeer interessante rondleiding een kijkje kunt nemen achter de schermen van de nieuwsgigant. 
Dag 3 en 4: Atlanta – Augusta – Charleston (507 km)
Je reist vandaag naar Augusta: beleef de sfeer van de 18e eeuw tijdens een wandeling vanuit het Cotton Exchange gebouw naar de levendige Riverwalk. Je tocht door het zonnige zuiden neem je verder naar Charleston, waar je twee nachten logeert. De volgende dag kun je je verdiepen in de historie van de stad: bekijk Fort Sumter of Boone Hall Plantation, bekend door onder andere de beroemde serie ‘North and South’.
Dag 5: Charleston – Savannah (188 km)
Je rijdt verder zuidwaarts naar Savannah en maakt een stop in Beaufort, decor voor de film ‘Forrest Gump’. Savannah is je eindbestemming voor vanavond. Je leert meer over de fascinerende historie van de Ante Bellum residenties wanneer je een wandeling maakt door het National Historic Landmark District. ‘s avonds is het heerlijk toeven en genieten van de typische zuidelijke gastvrijheid en swingende atmosfeer. Savannah behoort tot de fraaiste en aantrekkelijkste steden van de Deep South.
Dag 6: Savannah – Jacksonville – Tallahassee (507 km)
Onderweg naar de groene hoofdstad van Florida passeer je diverse charmante steden rijk aan historie waaronder Jacksonville, vernoemd naar generaal Andrew Jackson. Je overnacht in Tallahassee, met haar mooie Victoriaanse gebouwen.
Dag 7 en 8: Tallahassee – New Orleans (644 km)
De route gaat naar New Orleans, waar je twee nachten te gast bent. Deze unieke stad is een verzameling van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische invloeden. New Orleans is de bakermat van de slavenmuziek en de gospels. Geniet van het heerlijke eten, de bijzondere architectuur en natuurlijk de aanstekelijke jazz-muziek.
Dag 9: New Orleans – Natchez (277 km)
Je rijdt naar Natchez, een betoverende 19e eeuwse stad aan de oevers van de Mississippi, waar je overnacht. Natchez is een buitengewoon Zuidelijke stad, omgeven door natuurlijke schoonheid en vol charme en gastvrijheid. Natchez bevindt zich op een natuurlijke klif op 60 meter boven de Mississippi River, met een uitzicht dat 50 kilometer noord- en zuidwaarts reikt. Het herbergt meer dan 600 voorbeelden van antebellumarchitectuur – meer dan welke stad in het Zuiden dan ook. Zowel deze huizen en gebouwen als historische kerken en ander erfgoed maken Natchez een must voor geschiedenisliefhebbers.
Dag 10 en 11: Natchez – Memphis (523 km)
Vandaag volg je de mooie Natchez Trace Parkway, door een omgeving die warm en vruchtbaar is: net als de blues, die in deze streek is ontstaan. Er is geen plek op aarde zoals Memphis, met zijn wereldberoemde muziek, bezienswaardigheden, verscholen barbecuetentjes en het nachtleven van Beale Street. Muziek is overal in deze prachtige stad in het zuiden. Tijdens jouw muzikale ontdekkingsreis in Memphis kom je onherroepelijk Elvis tegen. En dan is daar natuurlijk nog het meest beroemde adresje van de rock ‘n’ roll – Graceland. Dit landhuis in Memphis was van 1956 tot 1977 Elvis’ thuis. En zo legendarisch dat Graceland, na het Witte Huis, het op één na populairste huis van Amerika is! 
Dag 12: Memphis – Nashville (343 km)
Je vervolgt je reis naar Nashville ‘The Home of 1000 Hits’. In deze hoofdstad van Country en Western muziek komen de opnames van legendarische artiesten opnieuw tot leven. Het muzikale hart van Nashville klopt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Sinds jaar en dag staat Music City bekend als de wereldhoofdstad van country, maar ook pop, rock, gospel, bluegrass, jazz, klassiek, moderne Christelijke muziek, blues en soul krijgen hier ruim baan. Met meer dan 120 gelegenheden voor livemuziek zul je door de hele stad sterren zien stralen.
Dag 13: Nashville – Chattanooga – Atlanta (430 km)
Je verlaat Music City en rijdt richting Atlanta, waar je overnacht. Onderweg maak je kennis met Chattanooga. Deze treinstad is fraai gelegen in de Tennessee River Valley en omgeven door de uitlopers van de Smokey Mountains.Chattanooga’s indiaanse naam komt van de spitse berg Historic Lookout Mountain, waar veel te doen en zien is. Voordat je terugkeert in Atlanta kun je eerst het plantagehuis Bulloch Hall in Roswell bezoeken.
Dag 14: Atlanta – Amsterdam
Vandaag lever je de auto in op de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam.
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs