Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • Verblijf in comfortabele driesterrenhotels met ontbijt
 • Stadstours en vele excursies
 • Nederlandssprekende reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Yosemite
 • Bryce Canyon
 • Capitol Reef
 • Monument Valley
 • San Francisco

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles
Vertrek met KLM voor je vlucht naar Los Angeles. Na aankomst transfer naar ons hotel. Je overnacht aan boord van het legendarische stoomschip Queen Mary in Long Beach.

Dag 2: Los Angeles
In de ochtend staat een stadstour op het programma waarbij je de belangrijkste highlights van de stad ziet. We brengen een bezoek aan Hollywood, de chique winkelstraat Rodeo Drive en downtown LA. ’s Middags kun je optioneel een bezoek brengen aan het beroemde Getty Museum en de mondaine badplaats Santa Monica, die jarenlang het decor voor de tv-serie ‘Baywatch’ vormde.

Dag 3: Los Angeles – Laughlin
Op weg naar Laughlin bezoeken we het national park Joshua Tree. Een natuurpark middenin de woestijn met vreemdsoortige planten en rotsformaties. Overnachting in de casinoplaats Laughlin aan de Colorado rivier.

Dag 4: Laughlin – Grand Canyon
Deels via de beroemde Route 66 reizen we naar de Grand Canyon. Diverse overblijfselen uit vroegere tijden herinneren aan de glorie van deze historische autoweg die Los Angeles met Chicago verbond. Vanmiddag hebben we een eerste kennismaking met een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld, de Grand Canyon. De Colorado rivier heeft in de loop der tijd deze canyon uitgesleten tot een diepte van meer dan 1600 meter. Je zult versteld staan van de grootte van dit natuurwonder; de Grand Canyon is 446 kilometer lang en 29 kilometer breed.

Dag 5: Grand Canyon
Vandaag staat opnieuw een bezoek aan de Grand Canyon centraal. In het park kun je je met de pendelbus laten vervoeren naar verschillende spectaculaire uitzichtpunten. Ontdek één van de vele wandelroutes. Optioneel kun je een helikoptervlucht maken over dit natuurwonder. Pas dan zie je de canyon in al zijn grootsheid!

Dag 6: Grand Canyon – Moab
We laten de immense Grand Canyon achter ons en bereiken Monument Valley. De beroemde rode zandsteenrotsen en tafelbergen omringd door een woestijnlandschap is misschien wel het meest gebruikte decor voor Westernfilms. Optioneel kun je een tour met een Navajo-Indiaan maken, die je dichterbij de prachtige rotsformaties brengt en je de verborgen wonderen toont. Via het Goosenecks State Park, een diepe en indrukwekkende Canyon waar de Colorado rivier doorheen kronkelt, bereiken we het gezellige plaatsje Moab. 

Dag 7: Moab
Een hele dag om het beroemde Dead Horse Point en Arches National Park te verkennen. Het Dead Horse Point is één van Utah’s meest spectaculaire uitzichtpunten. Vanaf dit punt kijk je uit op de 600 meter lager gelegen Colorado rivier die om het rotsplateau heen kronkelt. In het Arches National Park staat je de grootste verzameling bogen ter wereld te wachten, meer dan 2000 zandstenen bogen!

Dag 8: Moab – Bryce Canyon
We reizen naar het Capitol Reef National Park. De Waterpocket Fold is een 160 kilometer lange rotsmuur in de aardkorst die dit park kenmerkt. Ook het Goblin Valley State Park staat op het programma met z’n vele fantasierijke rotsfiguren. Overnachting bij Bryce Canyon.

Dag 9: Bryce Canyon
Vandaag brengen we een bezoek aan Bryce Canyon, ongetwijfeld een hoogtepunt van je rondreis. De amfitheaters met z’n kleurige rotsformaties (ook wel hoodoos genoemd) zijn in het ochtendlicht op z’n mooist. De hoodoos en kleuren lijken continu te veranderen en zullen je voorstelling te boven gaan. Er rijden shuttlebussen naar diverse uitkijkpunten en je kunt een wandeling maken tussen deze wonderlijke creaties, pas dan zie je de grootsheid van de natuur!

Dag 10: Bryce Canyon – Las Vegas
Op weg naar Las Vegas rijden we door het Zion National Park, een imponerende roodkleurige zandstenen kloof. ’s Middags komen we aan in de fantasiestad Las Vegas. ’s Avonds kun je optioneel een Las Vegas by night tour maken waarbij je de beroemde lichtshow in Fremont Street, het oorspronkelijke Las Vegas, bezoekt. Je verblijft in een hotel op de beroemde Strip.  
Dag 11: Las Vegas
Vandaag heb je alle vrijheid om Las Vegas en zijn attracties te bekijken. Neem een rollercoaster door New York of vaar in een gondel door overdekt Venetië. Bekijk de Eiffeltoren en de fonteinen van het Bellagio en vergeet niet bij één van de vele ‘wedding chapels’ langs te gaan, waar al velen elkaar het jawoord gaven. Je kunt de drukte van de stad ontsnappen door een bezoek te brengen aan het prachtige kleurrijke woestijnlandschap van Death Valley (optioneel).

Dag 12: Las Vegas – Visalia
Vandaag reizen we door de Mojavewoestijn naar het spookstadje Calico. Van 1881 tot 1896 was Calico een welvarend zilvermijnstadje, maar toen er een einde kwam aan de “silver rush” veranderde het in een spookstadje. Na dit bezoek reizen we verder de staat Californië in. Twee overnachtingen in Visalia.

Dag 13: Sequoia National Park
In het Sequoia National Park bezoeken we de reusachtige Sequoia Trees, deze hoge bomen bereiken soms een hoogte van meer dan 80 meter en zijn de meest volumineuze bomen ter wereld. Het kan overigens behoorlijk fris zijn in dit park. Overnachting in Visalia. 

Dag 14: Visalia – Yosemite
We rijden naar grotere hoogte, wat te merken is aan het dalen van de temperatuur. Yosemite National Park is een wonderschone plek die opduikt uit het niets. Een gebied met bergbeekjes, watervallen en prachtige rotsformaties.

Dag 15: Yosemite – San Francisco
We maken vandaag een korte stadstour door het centrum van Sacramento, de hoofdstad van Californië. In het oude Sacramento staan veel historische gebouwen. Aansluitend bezoeken we de Wine Country, het hart van de Californische wijnindustrie. Het heuvelachtige landschap, het milde klimaat en de oude wijnboerderijen geven het gebied aan Italiaanse uitstraling. ’s Avonds kun je optioneel een San Francisco by night tour maken inclusief een 3-gangendiner en avondwandeling. Overnachting in het centrum van San Francisco.

Dag 16: San Francisco
Deze ochtend staat een vier uur durende stadstour op het programma, waarbij we langs Union Square, Chinatown, Fisherman’s Wharf, North Beach en de beroemde Golden Gate Bridge, letterlijk een knap staaltje werk, rijden. In de middag heb je alle vrijheid om ‘de mooiste stad van Amerika’ te verkennen. Bezoek zeker Pier 39 met zijn zeeleeuwen en zie de voormalige gevangenis van Al Capone, Alcatraz, in de verte liggen. Ook een ritje in een kabeltram is een absolute must.

Dag 17: San Francisco – Amsterdam
In de ochtend kun je je laatste inkopen doen. In de middag transfer naar de luchthaven voor onze rechtstreekse vlucht terug naar Nederland. Je hebt de mogelijkheid om je reis te verlengen met een verblijf in San Francisco.

Dag 18: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol en einde van een zeer uitgebreide en veelzijdige reis vol hoogtepunten, door het westen van de Verenigde Staten.

Let op: Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat
 • binnen 24 uur (m.u.v. zon- en feestdagen) een reactie
 • geheel vrijblijvend

Blogs