Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Atlanta
 • Verblijf in middenklasse hotels
 • Nederlands- en Engelssprekende reisbegeleiding

Highlights van deze reis:

 • New Orleans
 • Memphis
 • Nashville
 • Atlanta
 • St. Augustine

Bekijk hier de Reisdetails

De Deep South USA staat bekend om haar warme, zuidelijke gastvrijheid en indrukwekkende muzikale historie. Een ondekkingstocht vol muziek en passie door het echte Amerka! De sfeer die hier heerst ervaart u nergens anders.

Dag 1 en 2: Amsterdam – Atlanta
Je vliegt naar Atlanta. De belangrijkste zuidelijke stad tijdens de burgeroorlog staat tegenwoordig mede bekend vanwege de Olympische Spelen van 1996. Na aankomst ga je naar je hotel in Atlanta. Vanavond kun je deze afwisselende stad ontdekken. De volgende ochtend maak je een stadstour door Atlanta en breng je een bezoek aan het huis van Margaret Mitchell, die bekend staat voor hét romantische epos over de burgeroorlog, Gone with the Wind. De roman uit 1936 werd bekroond met de Pulitzer prijs en tevens verfilmd.

Dag 3 en 4: Atlanta – Augusta – Charleston (507 km)
 reist vandaag naar Augusta: beleef de sfeer van de 18e eeuw tijdens een wandeling vanuit het Cotton Exchange gebouw naar de levendige Riverwalk. Uw tocht door het zonnige zuiden neemt u verder naar Charleston, waar u twee nachten logeert. De volgende dag komt de historie van de stad aan bod: u bezoekt Fort Sumter, en kunt optioneel de Boone Hall Plantation bezichtigen, bekend door onder andere de beroemde serie ‘North and South’.

Dag 5: Charleston – Savannah (188 km)
Je rijdt verder zuidwaarts naar Savannah en maakt een stop in Beaufort, decor voor de film ‘Forrest Gump’. Savannah is je eindbestemming voor vanavond. Tijdens een wandeling leer je meer over de fascinerende historie van de Ante Bellum residenties.

Dag 6: Savannah – Jacksonville – Tallahassee (507 km)
Onderweg naar de groene hoofdstad van Florida passeer je diverse charmante steden rijk aan historie waaronder Jacksonville, vernoemd naar generaal Andrew Jackson. Je overnacht in Tallahassee, met haar mooie Victoriaanse gebouwen.

Dag 7 en 8: Tallahassee – New Orleans (644 km)
Via Pensacola en Mobile gaat de route naar New Orleans, waar je twee nachten te gast bent. Deze unieke stad is een verzameling van Franse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische invloeden. Geniet van het heerlijke eten, de bijzondere architectuur en natuurlijk de aanstekelijke jazz-muziek.

Dag 9: New Orleans – Natchez (277 km)
Je rijdt naar Natchez, een betoverende 19-eeuwse stad aan de oevers van de Mississippi, waar je overnacht.

Dag 10: Natchez – Memphis (523 km)
Vandaag volg je de mooie Natchez Trace Parkway, door een omgeving die warm en vruchtbaar is: net als de blues, die in deze streek is ontstaan. Je logeert in Memphis, bekend als de ‘Home of the Blues’, maar natuurlijk ook als de stad van Elvis Presley. Geniet van het levendige Beale Street en breng optioneel een bezoek aan Graceland.

Dag 11: Memphis – Nashville (343 km)
Je vervolgt je reis naar Nashville ‘The Home of 1000 Hits’. In deze hoofdstad van Country en Western muziek komen de opnames van legendarische artiesten opnieuw tot leven.

Dag 12: Nashville – Chattanooga – Atlanta (430 km)
Je verlaat Music City en rijdt richting Atlanta, waar je overnacht. Onderweg maak je kennis met Chattanooga. Deze treinstad is fraai gelegen in de Tennessee River Valley en omgeven door de uitlopers van de Smokey Mountains. Voordat je terugkeert in Atlanta bezoek je eerst het plantagehuis Bulloch Hall in Roswell.

Dag 13: Atlanta – Amsterdam
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs