Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • 22 overnachtingen in middenklasse accommodaties
 • Uitgebreide routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • New York en Washington DC
 • Niagara Falls
 • Toronto
 • Chicago
 • Grand Canyon National Park
 • Las Vegas en Los Angeles

Bekijk hier de Reisdetails

Een autorondreis die je ongelooflijk veel zal leren over alles waar Amerika bekend om is. Het zakelijke oosten, de traditionele Midwest en de glamour en beroemde historie van het oude en nieuwe westen. Mooie natuur, de uitgestrektheid en leegte van de Midwest, de magie van de Grand Canyon, indianencultuur, een diversiteit aan wereldsteden en de gokstad van de wereld Las Vegas! Als extraatje is er ook nog een kennismaking met een stukje Canada. Een reis om nooit meer te vergeten!

Dag 1: Amsterdam – New York
Na aankomst op de luchthaven van New York, ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Manhattan. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de gelegenheid om de sfeer van New York alvast te proeven. Je verblijft twee nachten in New York.

Dag 2: New York
Vanmorgen om ca. 08.00 uur ontvang je van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, je hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens je autorondreis. Gebruik de ochtend goed om zoveel mogelijk te zien van New York. Al wandelend door de stad komt je eigenlijk alles vanzelf tegen: Times Square, Little Italy, Chinatown, Wall Street, de grote warenhuizen, Central Park, de theaters, het Vrijheidsbeeld, het is eigenlijk te veel om op te noemen. Indien je wat wilt eten dan heb je de keuze uit elke keuken die de wereld rijk is!

Dag 3: New York – Washington DC (ca. 390 km)
Wij raden je aan om reeds vroeg in de ochtend je huurauto op te halen voor de afwisselende rit van vandaag. Zodra je New York uit bent rijd je via de staat New Jersey, richting Philadelphia, waar je beslist een bezoek moet brengen aan de Liberty Bell en de Independence Hall, waar de onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Na de lunch in het gezellige centrum rijd je verder naar Washington DC voor de komende twee overnachtingen.

Dag 4: Washington DC
Een hele dag om alle hoogtepunten van Washington van nabij te aanschouwen: het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial en Washington Monument. Indien je gezellig wilt eten kun je naar de wijk Georgetown gaan.

Dag 5: Washington DC – Gettysburg (ca. 150 km)
Vandaag bezoek je de plaats waar de belangrijkste veldslag werd geleverd tijdens de burgeroorlog. Overnachting in Gettysburg.

Dag 6: Gettysburg – Niagara Falls (ca. 580 km)
Je rijdt vandaag door Pennsylvania, waar je onderweg de Amish bezoekt, waar de tijd lijkt stil te staan en alles nog volgens oude ambachten wordt uitgevoerd en gemaakt. Vervolgens ga je de grens over met Canada voor de overnachting in Niagara Falls.

Dag 7: Niagara Falls – Toronto (ca. 160 km)
Gebruik de dag goed om de prachtige watervallen vanuit diverse uitkijkpunten te aanschouwen. Begin van de middag arriveer je in Toronto. Een moderne wereldstad met vele bezienswaardigheden. Wil je een kijkje nemen van bovenaf dan moet je beslist naar de top van de CN Tower, voor een prachtig uitzicht over de stad en Lake Ontario. Overnachting in Toronto.

Dag 8: Toronto – Detroit (ca. 385 km)
Je vervolgt je reis door de provincie Ontario naar Windsor, waar je de grens passeert en weer terugkeert in de Verenigde Staten. Detroit is het centrum van de Amerikaanse auto-industrie. Henry Ford is misschien wel de meest bekende exponent van de enorme ontwikkeling die Amerika in deze industrie heeft doorgemaakt en dit kun je allemaal terugzien in het Henry Ford Museum. Overnachting in Detroit.

Dag 9: Detroit – Chicago (ca. 450 km)
Je doorkruist de staat Michigan en rijdt langs Lake Michigan naar Chicago. Onderweg is het leuk om Ann Arbor, Battle Creek en Kalamazoo te bezoeken. Je verblijft twee nachten in Chicago.

Dag 10: Chicago
De hele dag om deze swingende topstad te verkennen, bekend als de Windy City, maar ook als de stad waar de gangster Al Capone een waar schrikbewind voerde. Ook de stad van de jazz, blues, prachtige winkels, vele musea, prima restaurants en het hoogste gebouw van Amerika, de Sears Tower. Ook deze stad kun je het beste wandelend verkennen.

Dag 11: Chicago – St. Louis (ca. 480 km)
Je rijdt vandaag over de beroemde Route 66, die je door uitgestrekt Farmland voert. Laat de indrukken op je inwerken en luister naar de vele radiozenders met afwisselende muziek. Bij aankomst in St. Louis zie je de boog waar de stad beroemd om is en wat ook wel de poort naar het Westen wordt genoemd. Overnachting in St. Louis.

Dag 12: St. Louis – Springfield (ca. 340 km)
Je gaat verder over Route 66 en reist door het schilderachtige Missouri met uitgestrekte landbouwgronden. Overnachting in Springfield.

Dag 13: Springfield – Oklahoma City (ca. 520 km)
Nergens ervaar je Route 66 beter zoals die door iedereen beschreven wordt dan in Oklahoma City. In de dertiger jaren, wat ook wel de Dustbowl periode wordt genoemd, trokken de mensen met al hun bezittingen naar het westen om een nieuw bestaan op te bouwen. Het land van de Cowboys en de beroemde Cherokee-strip. Overnachting in Oklahoma City.

Dag 14: Oklahoma City – Amarillo (ca. 420 km)
Je zult merken dat je steeds meer in het land van de indianen en de cowboys terecht komt oftewel het Wilde Westen. Je rijdt door het natuurlijke gebied van de Cheyennes – en Arapaho Indianen en komt aan in de staat Texas, het gebied van de beroemde Texas Rangers, maar ook van de rijke veeboeren. Overnachting in Amarillo.

Dag 15: Amarillo – Albuquerque (ca. 450 km)
Bezoek vanmorgen eerst de Cadillac Ranch, waar tien klassieke cadillacs half begraven zijn in het zand. Dit is het land van de tumbleweeds, Texas Longhorns, katoen en olie. Je rijdt via de jachtgronden van de Comanche Indianen naar de staat New Mexico voor drie overnachtingen in Albuquerque.

Dag 16: Albuquerque
Een hele dag om even heerlijk uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur en cultuur van het Wilde Westen. Ga in gedachten terug naar die tijd en zet de muziekzender op Country & Western .. yihaa!

Dag 17: Albuquerque – Santa Fe – Albuquerque (ca. 190 km)
Vandaag een heerlijke dag om op je gemak naar Santa Fe te rijden en de vele galerieën en musea te bezoeken die de cultuur en het verleden weergeven van het leven in het zuidwesten.

Dag 18: Albuquerque – Holbrook (ca. 420 km)
Vandaag rijd je door het Petrified Forest National Park, waar je een wel zeer apart natuurverschijnsel ziet: versteende bomen. Overnachting in Holbrook.

Dag 19: Holbrook – Grand Canyon National Park (ca. 290 km)
Via Navajo Indian Country, ga je richting de Grand Canyon voor een fantastische ervaring. De Canyon biedt schitterende en wisselende kleurschakeringen en als je boven op de rand staat en over dit wereldwonder uitkijkt, word je vanzelf stil. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 20: Grand Canyon National Park – Las Vegas (ca. 480 km)
Je passeert vandaag Williams en Kingman op weg naar de Hoover Dam bij Lake Mead. Daarna rijd je verder naar de meest bekende gokstad ter wereld: Las Vegas, waar je temidden van alle glitter & glamour twee nachten zult verblijven.

Dag 21: Las Vegas
Een hele dag om op eigen gelegenheid dit centrum van vermaak te ontdekken en beleven.

Dag 22: Las Vegas – Los Angeles (ca. 470 km)
Een flink deel van de rit rijd je door de Mojave woestijn, met prachtige vergezichten en zandduinen. Maak een korte stop in Calico Ghost Town, voordat je je weg vervolgt naar Los Angeles, de stad van de filmsterren. Overnachting in Los Angeles.

Dag 23: Los Angeles – Amsterdam
In de ochtend kun je nog wat winkelen en in de loop van de dag lever je de huurauto weer in en komt er een einde aan je fantastische reis dwars door de Verenigde Staten.

Dag 24: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs