Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam-Denver/Los Angeles-Amsterdam
 • Verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • Uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Mount Rushmore
 • Yellowstone
 • Grand Canyon
 • Yosemite
 • Las Vegas
 • San Francisco

Bekijk hier de Reisdetails

Een reis van uitersten, van de adembenemende Rocky Mountains tot aan de prachtige stranden van Californië. Je bezoekt vele nationale parken maar ook wereldberoemde steden als Denver, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas.
Dag 1: Amsterdam – Denver
Je vliegt naar Denver, hoofdstad van Colorado, waarna je de auto ophaalt en naar je hotel gaat. Denver ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers. De bijnaam van de stad is ‘The Mile High City’ omdat de stad precies één mijl hoog ligt, namelijk 1609,34 m boven de zeespiegel. Het centrum van Denver met haar autovrije 16th Street Mall biedt een ruime keus aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maak kennis met de ‘Mile High City’ op uw eerste avond in de USA. De stad heeft vele smakelijke steakhouses en zelfbrouwende pubs. Op elke dag van het jaar wordt hier live-muziek gespeeld.
Dag 2: Denver – Rocky Mountain NP – Cheyenne (298 km)
Vandaag vertrek je richting Rocky Mountain National Park. Het nationale park biedt majestueuze berggezichten, gevarieerde klimaten en landschappen, van bossen tot bergtoendra. Er leven talloze elanden, herten en bighorn sheep. Ook poema’s en zwarte beren komen hier voor. Je volgt een oude inheemse route, de magische Trail Ridge Road, zodat je de schoonheid van de Rocky Mountains zult ervaren. Vervolgens rijd je door naar Cheyenne, de stad van rodeo en railroad in het Oude Westen. Hier zal je tevens overnachten.
Dag 3: Cheyenne – Mount Rushmore – Rapid City/Deadwood (549 km)
Je vertrekt ‘s ochtends voor een optioneel bezoek aan het historische Fort Laramie. Dit was gedurende oorlogen in de 19e eeuw een belangrijk militair en logistiek knooppunt. De reis wordt vervolgd naar South Dakota. Hier kom je in aanraking met het majestueuze Mount Rushmore, waar vier grondleggers van Amerika zijn vereeuwigd in het gesteente. Met dit monument wordt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten herdacht. Op deze lokatie is het Lincoln Borglum Museum gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van het herdenkingsmonument aan de dag gelegd aan de hand van korte films in twee theaters. Deze dag heeft het eindpunt in de omgeving van Rapid City, waar je overnacht.
Dag 4: Rapid City/Deadwood – Cody (589 km)
Vandaag reis je terug naar Wyoming om de Big Horn Mountains te aanschouwen. Dit gebergte strekt van de vlakten van Wyoming tot aan Montana en vormt samen met het National Forest een werkelijk openluchtparadijs. Het is rijk aan uitgestrekte prairies, bossen, bergweiden, ruige bergtoppen, dramatische ravijnen, dorre woestijnen en watervallen. Vervolgens vertrek je richting Cody, waar je een bezoek kunt brengen aan het Buffalo Bill Historic Center en de sfeer kunt proeven van het Oude Westen. Je overnacht in Cody.

Dag 5: Cody – Yellowstone NP (185 km)
Vanuit Cody bereik je moeiteloos de oost-ingang van Yellowstone National Park, het oudste nationaal park van de wereld. Yellowstone heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het meteen ook een van de grootste nationale parken is in de Verenigde Staten. Er leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, beren, coyotes en wolven. Je zult versteld staan van het canyonlandschap met stomende geisers, wildlife, spectaculaire watervallen, modderpoelen en verrassende rotsformaties. Bewonder de felgekleurde heetwaterbronnen, met toepasselijke namen als Firehole Spring, Emerald Pool, Morning Glory Pool en Chromatic Pool.
Dag 6: Yellowstone NP – Grand Teton NP – Jackson Hole (145 km)
’s Ochtends word je omringd door de besneeuwde toppen van Grand Teton National Park. Het park is genoemd naar de Grand Teton, die met 4197 meter de hoogste berg van het park is. Grand Teton National Park is onderdeel van de Rocky Mountains. Rondom het gebergte bevinden zich geen heuvels doordat het berglandschap gevormd is door een serie aardbevingen miljoenen jaren geleden. Er is bijna 320 km aan wandelpaden in het park. Stop bij één van de vele uitkijkpunten voor een geweldige foto. Je reist verder naar je overnachtingsadres in Jackson Hole, de vallei van het nationaal park. Hier komt veel wildlife voor en er worden activiteiten georganiseerd op het gebied van water-, winter-, en bergsport.
Dag 7: Jackson Hole – Salt Lake City (451 km)
Je verlaat het Wilde Westen en vervolgt je reis door zuidelijk Idaho naar Salt Lake City, waar je een bezoek aan de State Capitol Building, Temple Square en de Tabernacle kunt brengen. Wellicht kun je ook het Great Salt Lake bekijken waaraan de stad haar naam te danken heeft. Het hoge zoutgehalte in het meer wordt veroorzaakt door het ontbreken van een afvloeiing naar de zee. Dit maakt het meer ook tot een onbewoonbaar gebied voor vele diersoorten. Het meer wordt omringd door zoutmoerassen, zoutvlakten en witte duinen. Je verblijft in Salt Lake City.
Dag 8: Salt Lake City – Bryce Canyon NP (432 km)
Een prachtige rit door Utah brengt je naar Bryce Canyon National Park, waar je fantastische kalk- en zandsteenformaties zult bezichtigen. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de steenformaties langzaam afgeslepen, waardoor de puntvormige ‘hoodoos’ ontstaan. In het nationaal park zijn verschillende punten aangegeven vanwaar je een mooi uitzicht heeft op de hele vallei. En door de schone lucht en grote hoogte van Bryce Canyon zijn de foto’s die je maakt bijzonder helder van kleur. Je verblijft nabij Bryce Canyon.
Dag 9: Bryce Canyon NP – Lake Powell – Page (242 km)
Je vervolgt de reis en rijdt langs Lake Powell, waar de diepblauwe kleur van het water een onvergetelijk contrast vormt met de lichtgetinte oevers. Onderweg passeer je het Navajo Indian Reservation, het op één na grootste indianenreservaat van de USA. Het plaatsje Page ligt vlakbij het prachtige Lake Powell in het noorden van centraal Arizona en grenzend aan de uitgestrekte Navajo Nation, Amerika’s grootste Indiaanse stam. Een prima uitvalsbasis voor Lake Powell en Antelope Canyon. Het 186 mile kristalheldere turkooise meer Lake Powell in de Glen Canyon wordt omringd door torenhoge rotsformaties, kleurrijke canyons en prachtige rode kliffen. Het meer is ontstaan na de bouw van Glen Canyon Dam. Overnachting in Page.
Dag 10: Page – Flagstaff/Grand Canyon NP (340/215 km)
De tocht brengt je vandaag naar het befaamde natuurfenomeen, Grand Canyon National Park. Overnachting in Flagstaff of binnen het park. De Grand Canyon ligt in het noorden van de staat Arizona. Het was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. Sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn ook rustige plekken te vinden. Vanaf de rand van de ca. 16 km brede, diepe en steile kloof heb je een opzienbarend uitzicht over het park. Het is mogelijk te voet in de canyon af te dalen. Vanwege de grote diepte en de hitte, vergt dit een goede conditie en voorbereiding.
Dag 11 en 12: Flagstaff/Grand Canyon NP – Las Vegas (444 km)
Vandaag reis je langs Seligman, een plaats die deel uitmaakte van de bekende Route 66 en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Je vervolgt je reis naar glamourparadijs en entertainment hoofdstad van de wereld: Las Vegas, je thuisbasis voor de komende twee nachten. De volgende dag kun je de onwerkelijke werkelijkheid van Las Vegas op je in laten werken.
Dag 13: Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes (580 km)
Las Vegas is vooral bekend vanwege de extravagante hotels, vele casino’s en neonverlichtingen. De stad is vanaf grote afstand herkenbaar vanuit de omliggende woestijn. Waag eens een gokje aan één van de vele roulettetafels of geniet van een wervelende show. Na het snelle tempo en de pracht en praal van Las Vegas zal het een contrast voor je zijn zodra je de rustige en buitengewone omgeving van de Death Valley binnenrijdt. Death Valley is de heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. Je kunt een stop maken bij Zabriskie Point en Furnace Creek Ranch. Hierna gaat de reis verder door de vallei en het Sierra Nevada gebergte richting de Mammoth Lakes, waar je overnacht. Er zijn hier meer dan honderd meren en stromingen en het staat bekend om het forelvissen van wereldklasse.
Dag 14: Mammoth Lakes – Yosemite (169 km)
Je reist vandaag naar Yosemite National Park, wat al sinds 1890 bestempeld is als nationaal park. Hier zul je versteld staan van de majestueuze granieten formaties om je heen, die oprijzen vanuit de vallei. Watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren maken het geheel af. Je overnacht in de omgeving van het park.
Dag 15 en 16: Yosemite – San Francisco (317 km)
Op naar USA’s geliefde ‘City by the Bay’ San Francisco, waar je twee nachten verblijft. San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan de stad zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown en de kabeltrams. De volgende dag kun je uitgebreid kennismaken met deze veelzijdige stad. Naar eigen inzicht kun je eventueel een rit per kabelbaan maken, een cruise maken in de baai of een bezoek brengen aan het gevangeniseiland Alcatraz.
Dag 17: San Francisco – Monterey – California coast (452 km)

Vanwege een defecte brug is het panoramische gedeelte van de kustweg Highway US1 bij Big Sur voor onbepaalde tijd afgesloten. U rijdt een alternatieve route totdat u de oorspronkelijke route weer kunt oppakken.
Na vertrek uit San Francisco rijdt u in de ochtend richting het Monterey schiereiland, bekend om de schitterende huizen en stranden. In Monterey kun je een bezoek brengen aan de oude zeeliedenbuurt, Fisherman’s Wharf. Je vervolgt je reis langs het charmante Carmel-by-the-Sea, met zijn eigenaardige huizen, kunstgalerijen en bijzondere winkels. In de middag rijd je verder in zuidelijke richting. Overnachting aan de California coast.
Dag 18: California coast – Los Angeles (347 km)
Na een mooie rit langs het ‘American Riviera’-stadje Santa Barbara bereik je de filmstad Los Angeles, waar je overnacht. Het is aan Los Angeles vooral de uitgestrektheid van de metropool die opvalt. De stad, waarvan de naam vaak wordt afgekort tot L.A., heeft als bijnaam The City of Angels. Bezoek het Mann’s Chinese Theater, Sunset Strip, Hollywood, een gedeelte van Beverly Hills en Santa Monica.
Dag 19: Los Angeles – Amsterdam
Vandaag rijd je naar de luchthaven en lever je de auto in. Vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam.
Dag 20: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs