Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – New York
 • 11 overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v logies
 • Uitgebreide informatiemap
 • NL-talige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Niagara Falls
 • Amish Country
 • Gettsburg
 • Washington DC
 • Philadelphia
 • New York

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – New York
Na aankomst op de luchthaven van New York, ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Manhattan. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de gelegenheid om de sfeer van New York alvast te proeven. De komende twee nachten verblijf je in New York.
Dag 2: New York
De stad die nooit slaapt, The Big Apple, de stad zonder het World Trade Center maar met de Freedom Tower, de stad van mega-warenhuizen als Macy’s, Saks Fifth Avenue en Bloomingdales. Overigens is het aan te bevelen om de stad te voet te verkennen. Je doet de meeste indrukken op als je loopt op Times Square en door Little Italy of Chinatown. Je moet beslist naar Ground Zero gaan om zelf te erva­ren wat ‘nine-eleven’ veroorzaakt heeft. Lunchen in the Village is een aanrader en ‘s avonds heb je de keuze uit elke keu­ken die de wereld rijk is!
Dag 3: New York – Finger Lakes – Buffalo (ca. 620 km)
Vandaag staat je een lange rit te wachten, maar wel één met veel afwisseling, mooie landschappen en een spectaculair einde. Geniet van de vele indrukken die je onderweg zult opdoen als je door het glooiende en groene landschap met vele meertjes van het Fingers Lake District rijdt. Afhankelijk van het jaargetijde kun je genieten van fantas­tische kleurwisselingen van de bossen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Wat­kins Glen wijngaard, waar je natuurlijk ook een aantal wijntjes kunt proeven! Aan het eind van de dag kom je aan in Buffalo, voor een verblijf van twee nachten.
Dag 4: Buffalo – Niagara Falls – Buffalo (ca. 70 km)
Vandaag rijd je naar de Niagara Falls aan de Canadese zijde. Je hebt de hele dag de tijd om de spectaculaire watervallen te bewon­deren. Wij raden je aan om dit vanuit diverse observatieposten te doen, want dat geeft elke keer weer een heel ander beeld. Het is ook zeker de moeite waard om de watervallen vanaf het water te bekijken tijdens de boottocht Voyage to the Falls, die je tot heel dichtbij de watervallen brengt. Je kunt ook naar de top van de Skylon Tower gaan, waar je vanaf meer dan 200m hoogte een schitterend uitzicht over de watervallen en de omgeving heeft.
Dag 5: Buffalo – Amish Country (ca. 245 km)
Vandaag rijd je verder naar Amish Country, waar je aan het einde van de middag aankomt voor de overnachting. Je zult je ogen niet gelo­ven als je de zeer besloten gemeen­schap van de Amish bezoekt. De tijd heeft hier stilgestaan. Alles gaat hier nog op de oude, ambachtelijke manier en ook hun manier van leven gaat ver terug in de tijd. Overnachting in Amish Country.
Dag 6: Amish Country – Gettysburg – Washington D.C. (ca. 435 km)
Je rijdt door de mooie Appalachian Mountains en langs de schilderachtige Susquehanna River, de langste rivier van de oostkust. Vroeg in de middag maak je een stop bij Gettysburg, waar de belangrijkste veldslag plaatsvond tijdens de Burgeroorlog. Je bezoekt ook het terrein waar veel van de gevechten werden gevoerd. Aansluitend rijd je verder naar de hoofdstad van Amerika, Washington DC, waar je de komende twee nachten zult verblijven. Je kunt ’s avonds de vele monumenten bewonderen die dan prachtig verlicht zijn. Een heel ander gezicht dan overdag!
Dag 7: Washington D.C.
Je hebt de hele dag om alle hoogtepunten van Washington van nabij te aanschouwen: het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Washington Monument en een bezoek aan het Smithsonian Museum mogen eigenlijk niet ontbreken. Een prima aanrader is om ‘s avonds naar de wijk Georgetown te gaan waar het gezellig toeven is met tal van restaurantjes en bars.
Dag 8: Washington D.C. – Philadelphia (ca. 230 km)
De reis nadert alweer zijn einde, maar niet voordat je Philadelphia, City of Brotherly Love, gezien hebt met o.a. de Liberty Bell en de Independence Hall, waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Je hebt voldoende tijd om de vele bezienswaardigheden te bekijken en vergeet daarbij niet Elfreth’s Alley, de oudste straat van de Verenigde Staten en het daar vlakbij gelegen Betsy Ross House, waar in 1777 de eerste Stars & Stripes werd gemaakt door de dame Betsy Rosse. Overnachting in Philadelphia.
Dag 9: Philadelphia – New York – Amsterdam (ca. 160 km)
Vandaag maak je een korte rit naar New York en komt er een einde aan deze reis. Je levert je huurauto in op de luchthaven van New York en checkt in voor je terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 10: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs