Deze reis is inclusief:

  • Retourvlucht Amsterdam-San Francisco en Los Angeles-Amsterdam
  • 11 overnachtingen
  • Uitgebreide informatiemap

Highlights van deze reis:

  • San Francisco
  • Monterey
  • Los Angeles
  • Las Vegas en San Diego

Bekijk hier de Reisdetails

Een prima samengestelde autorondreis die je in korte tijd, maar toch ook in een rustig tempo, een paar prachtige hoogtepunten van Californië laat zien. Je bezoekt de steden San Francisco, Los Angeles en San Diego, maar ook de spectaculaire natuur van de Californian Coast bij Big Sur en je rijdt langs US Highway 1, één van de mooiste routes ter wereld! Tussendoor maak je ook nog kennis met Las Vegas, de ‘Entertainment Capital of the World’, waar je natuurlijk zelf een gokje kunt wagen. Je zal van de ene verbazing in de andere vallen.

Dag 1: Amsterdam – San Francisco
Na aankomst op de luchthaven van San Francisco haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel in het centrum. Je verblijft hier de komende drie nachten.

Dag 2 en 3: San Francisco
Op dag 2 ontvangt je om ca. 08.00 uur van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, je hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens je autorondreis. Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hoog gelegen Nob Hill en de Golden Gate Bridge, geniet van Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown en Alcatraz en maak een ritje per cable-car. Je hebt twee hele dagen de tijd!

Dag 4: San Francisco – Monterey/Carmel
Je rijdt verder naar het zuiden naar het gezellige kunstenaarsstadje Monterey voor een bezoek aan Cannery Row, bekend van de schrijver John Steinbeck en de lokale markt bij Fisherman’s Wharf. Je verblijft in Monterey.

Dag 5: Monterey/Carmel – San Simeon
Langs de prachtige kust rijd je verder over de beroemde 17-Mile-Drive en Big Sur met adembenemende uitzichten. In San Simeon ligt het bekende Hearst Castle Historical Monument, het vroegere landgoed van de machtige krantenuitgever William Randolph Hearst. In de loop van de middag arriveer je in San Simeon voor de overnachting.

Dag 6: San Simeon – Malibu – Los Angeles
De Coastal Highway baant zich al kronkelend een weg door de spectaculaire rotsformaties van de Californische kust. Je zal vandaag een onvergetelijke reis maken over deze bochtige weg, die nauwgezet de grillige contouren van de natuur volgt. Je verbijft de komende twee nachten in Los Angeles.

Dag 7: Los Angeles
Vandaag heb je een hele dag om Los Angeles te verkennen. Universal Studios waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip, Hollywood, Beverly Hills en de stranden bij Huntington Beach en Long Beach zijn zeker de moeite waard, maar reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in één van de vele outlet-shoppingmalls.

Dag 8: Los Angeles – Las Vegas
Je rijdt verder in oostelijke richting door de Mojave woestijn en kunt onderweg een stop maken bij Calico Ghost Town, één van de weinig overgebleven authentieke mijnstadjes. In de loop van de middag arriveer je in ‘The City of Glitter & Glamour’ Las Vegas, waar je twee nachten verblijft.

Dag 9: Las Vegas
Je hebt de hele dag de tijd om deze flitsende stad te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over ’the Strip’ de vele enorme hotels, waag een gokje in één van de ontelbare casino’s, maak een uitstapje naar de spectaculaire en wereldberoemde Grand Canyon of de Hoover Dam en bezoek ’s avonds één van de vele wervelende shows en prima restaurants. Je zal je hier absoluut niet vervelen!

Dag 10: Las Vegas – San Diego
Wij raden je aan om vandaag niet te laat te gaan rijden, want er staat een lange, maar mooie rit op het programma. Je rijdt o.a. via Lake Elsimore en het stadje Temecula weer terug naar de kust voor een verblijf van twee nachten in San Diego.

Dag 11: San Diego
San Diego is de tweede grootste stad van de staat en hier heerst het beste klimaat van Amerika; de gemiddelde jaartemperatuur bedraagt hier ca. 20 °C! Je kunt o.a. een bezoek brengen aan Balboa Park met daarin de San Diego Zoo, Seaworld met dolfijnen, zeehonden en orka’s, Seaport Village en je kunt ‘s avonds heerlijk dineren in één van de prima restaurants bij het strand of in Old Town.

Dag 12: San Diego – Los Angeles – Amsterdam
Vandaag rijd je terug naar de ‘City of Angels’ waar je je huurauto weer inlevert.

Dag 13: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs