Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Los Angeles
 • Vervoer per luxe touringcar
 • 15 hotelovernachtingen
 • Excursies en entreegelden
 • Nederlandse reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Los Angeles & stadstour
 • San Diego & stadstour
 • Grand Canyon National Park
 • Monument Valley
 • Lake Powell
 • Bryce Canyon National Park
 • Zion National Park
 • Las Vegas
 • Death Valley National Park
 • Yosemite National Park

Bekijk hier de Reisdetails

Deze groepsrondreis vormt de ideale kennismaking met de westelijke staten van Amerika. In ruim 2 weken bezoek je de drie rootste en meest bekende steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco en een groot aantal nationale parken zoals Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon, Death Valley en Yosemite. Het tempo van de reis ligt vrij hoog, maar je krijgt daar dan ook veel voor terug.

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles
Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar je hotel nabij de luchthaven waar je kennismaakt met de reisleiding en waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 2: Los Angeles – San Diego – Los Angeles
Na de kennismaking met de groep vertrek je naar het zuiden en rijd je via San Juan Capistrano en San Clemente richting Mexico. Je arriveert in San Diego, de op één na grootste stad van Californië. Deze stad staat bekend om zijn milde klimaat het hele jaar door. Tijdens de stadstour bezoek je onder andere het pittoreske Seaport Village, een gezellige marktplaats. Laat in de middag vertrek je weer naar Los Angeles voor de overnachting.

Dag 3: Los Angeles – Palm Springs – Phoenix
Je laat Los Angeles vandaag achter je en reist verder naar het westen. Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door de ruige San Jacinto Mountains en door Palm Springs ga je verder door de woestijn met de kenmerkende Saguaro cactussen. In de late namiddag zal de hoofdstad van Arizona, Phoenix, als een fata morgana uit de woestijn verrijzen. Overnachting in Phoenix.

Dag 4: Phoenix – Sedona – Grand Canyon National Park
Het hoogtepunt van vandaag is je bezoek aan de Grand Canyon. De reis gaat verder in noordelijke richting door de Sonoran woestijn en plotseling rijd je het sprookjesachtige Red Rock Country binnen en het kleine stadje Sedona waar vele kunstenaars en gepensioneerde Amerikanen wonen. Via de Oak Creek Canyon bereik je de zuidrand van de Grand Canyon. Door de beweging van de zon veranderen ieder uur van de dag de kleurschakeringen. Overnachting in de buurt van het park.

Dag 5: Grand Canyon National Park – Monument Valley – Lake Powell/Page
De reis begint al vroeg zodat je nog even kunt genieten van de Canyon bij het vroege licht. Je reist naar het oosten langs de zuidrand van de Grand Canyon en gaat verder in de richting van de Painted Desert. Je rijdt het grootste indianenreservaat in het land binnen, dat van de Navajo indianen. De noordelijke kant van het reservaat, aan de grens van Utah en Arizona, staat bekend als Monument Valley. ’s Middags bezoek je de Glen Canyon Dam, de laatste van de grote dammen die gebouwd werden om het krachtige water van de Colorado in het gareel te houden. Overnachting in Page aan Lake Powell.

Dag 6: Lake Powell/Page – Bryce Canyon National Park
Vandaag rijd je naar de staat Utah. De eerste blanke kolonisten in Utah waren Mormoonse pioniers en zij drukten heel duidelijk hun stempel op deze staat. Ten noorden van Kanab ligt Bryce Canyon National Park, waar de vele grillige rotsformaties, de Hoodoos, een doolhof creeëren van steeds veranderende vormen en kleuren. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 7: Bryce Canyon National Park – Zion National Park – Las Vegas
Je rijdt naar het zuiden, naar Zion National Park. Bewonder deze 900m diepe canyon die werd uitgeslepen door de Virgin River over een periode van 13 miljoen jaar. Na de wonderen van de natuur die je de laatste dagen gezien heeft, kan niets een groter contrast zijn dan de gokstad Las Vegas, waar je de komende twee nachten verblijft. Geniet vanavond van de vele bezienswaardigheden.

Dag 8: Las Vegas
Een hele dag de tijd om deze ‘City of Glitter & Glamour’ op eigen gelegenheid te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over de Strip de vele enorme hotels, waag een gokje in één van de ontelbare casino’s en bezoek ’s avonds één van de vele wervelende shows. Je zal je absoluut niet vervelen!

Dag 9: Las Vegas – Death Valley National Park – Mammoth Lakes
Vandaag rijd je de staat Californië weer binnen en in het noordwesten kom je in één van de meest vreemde landschappen ter wereld terecht: Death Valley. Vanaf Zabriskie Point kun je het panorama van de eindeloos lijkende vallei aanschouwen. Je reist verder in noordwestelijke richting en komt bij de machtige bergen van de Sierra Nevada, die je via de Tioga Pass* inrijdt voor een overnachting in het populaire ski-oord Mammoth Lakes.

* In de periode oktober t/m mei kan de Tioga Pass gesloten zijn. Een bezoek aan Mammoth Lakes is dan niet mogelijk en je overnacht in dat geval in Fresno of Visalia.

Dag 10: Mammoth Lakes – Yosemite National Park
Deze ochtend beklim je de oostelijke kant van de Sierra Nevada en rijd je Yosemite National Park binnen via de Tioga Pass*, het hoogste punt van de gehele rondreis. Massieve granieten rotswanden als Half Dome en El Capitan torenen duizenden meters boven deze rustige vallei uit, waar vele diersoorten leven. Overnachting in de omgeving van het park.

Dag 11: Yosemite National Park – San Francisco
Vandaag rijd je naar het centrale dal van Californië. Via de Oakland Bay Bridge kom je in de prachtige stad San Francisco. Tijdens een stadsrondrit zal je kennismaken met de vele bezienswaardigheden van deze stad. Je verblijft twee nachten in deze ‘City by the Bay’.

Dag 12: San Francisco
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt gaan winkelen, even met de cable-car meerijden of gewoon lekker wandelen door de meest populaire stad van Amerika. Ook kun je ter plaatse een excursie naar naar Nappa Valley reserveren. San Francisco is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Amerika!

Dag 13: San Francisco – Monterey/Carmel – Pismo Beach/Solvang
Vandaag verlaat je San Francisco en de reis brengt je naar de zogenaamde Monterey Peninsula, één van de meest schilderachtige delen van Californië. Bezoek Monterey’s historische Cannery Row en Fisherman’s Wharf. Via Carmel-by-the-Sea rijd je verder naar Pismo Beach voor de overnachting.

Dag 14: Pismo Beach/Solvang – Santa Barbara – Los Angeles
Verder in zuidelijk richting door de Santa Ynez Valley naar Santa Barbara, één van Californië’s mooiste stadjes. Na een korte rit kom je aan in Los Angeles. Ervaar de glamour van Hollywood tijdens de stadstour, die o.a. rijdt langs het Chinese Theater en door Beverly Hills en Santa Monica. Je verblijft twee nachten in Los Angeles.

Dag 15: Los Angeles
Je hebt een hele dag om Los Angeles te verkennen. Rust eens lekker uit bij het zwembad, of reserveer ter plaatse een excursie naar bijv. Universal Studios, waar je kunt zien hoe films worden gemaakt en waar je kunt deelnemen aan een aantal fantastische attracties en shows. Kortom, genoeg te doen vandaag!

Dag 16: Los Angeles – Amsterdam
In de ochtend heeft je nog de gelegenheid om de laatste inkopen te doen of om nog even rond te wandelen langs het strand. In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat
 • binnen 24 uur (m.u.v. zon- en feestdagen) een reactie
 • geheel vrijblijvend

Blogs