Deze reis is inclusief:

 • Accommodatie volgens beschrijving o.b.v. logies
 • Uitgebreide routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Los Angeles
 • Las Vegas
 • San Francisco
 • Nationaal Park Grand Canyon
 • Nationaal Park Bryce Canyon
 • Nationaal Park Yosemite
 • Highway 1

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Los Angeles
Na aankomst in Los Angeles haal je de auto op en rijd je naar je hotel.
Dag 2: Los Angeles – Laughlin (450 km)
In de ochtend heb je de tijd om een bezoek te brengen aan Hollywood Boulevard met het Mann’s Chinese Theatre en de sterren van vele beroemdheden of winkel op het decadente Rodeo Drive. Na je bezoek aan deze wereldstad rijd je via het oase stadje Palm Springs, door de Mojavewoestijn en Coachella Valley, naar Laughlin.
Dag 3: Laughlin – Grand Canyon N.P. (330 km)
Vertrek vandaag op tijd want je reist vandaag door een tijdszone heen en hierdoor verlies je een uur. Door een landschap dat vaak wordt gebruikt als decor voor westerns bereik je de indrukwekkende Grand Canyon, één van ’s werelds grootste natuurwonderen.
Dag 4: Grand Canyon N.P. – Page/Lake Powell (220 km)
Op de uitkijkpunten kun je nog genieten van de panorama’s van de Grand Canyon of maak een helikoptervlucht (optioneel) voordat je zich  weer op de weg begeeft. Via het Navajo Indian Reservaat, de Painted Desert, reis je door de adembenemende Monument Valley. Je vervolgt je rit naar Page.

Dag 5: Page/Lake Powell – Bryce Canyon (245 km)
In de ochtend heb je de tijd om de prachtige natuurwonderen in de omgeving van Page te bezoeken. Zo kun je een bezoek brengen aan het stuwmeer Lake Powell, de Horseshoe Bend, Rainbow Bridge en het indrukwekkende Antelope Canyon. Antelope Canyon kun je alleen bezoeken met een tour (optioneel). In de middag rijd je verder door de mormonenstaat Utah naar Bryce Canyon met de kleurrijke, wonderlijk gevormde zandsteenformatie, waar je twee nachten zult verblijven.
Dag 6: Bryce Canyon N.P.
Een dag ter vrije besteding in Bryce Canyon N.P.. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door één van de door de natuur gevormde amfitheaters. Geniet ’s avonds van de zonsondergang vanaf ‘Sunset Point’.
Dag 7: Bryce Canyon N.P. – Zion N.P. – Las Vegas (420 km)
Verder naar het Zion National Park, een diepe canyon met majestueuze, steeds  van kleur wisselende rotsformaties. Vervolgens naar de ‘glitter &  glamour’ van Las Vegas, de entertainment hoofdstad van de wereld, waar je twee nachten verblijft.
Dag 8: Las Vegas
Las Vegas is al een bezienswaardigheid op zich. Waan je in Egypte in het bekende Luxor Hotel, maak een rondrit per gondola in ‘Venetië’ of lunch aan de voet van de Eiffeltoren. Waag een gokje in één van de vele casino’s, ga shoppen bij één van de Forum Shops, bezoek één van de shows of geniet van een relax dagje bij het zwembad. Keuzes alom!
Dag 9: Las Vegas – Visalia (585 km)
Een lange rit richting Visalia, waar het Sequoia National Park is gelegen bekend om de grote Sequoia bomen. 
Dag 10: Visalia – Yosemite N.P. (200 km)
Verken het Sequoia National Park en het Kings Canyon National Park, voordat je naar het Yosemite National Park rijdt, voor een verblijf van twee nachten.

Dag 11: Yosemite N.P.
Geniet van de wonderen van het park. Naast bergen, gletsjers en de spectaculaire watervallen (seizoensgebonden) bestaat Yosemite N.P. uit meren en bossen. Breng een bezoek aan Glacier Point, Tunnel View, El Capitan en Halfdome. Allen bieden spectaculaire uitzichten.
Dag 12: Yosmite N.P. – San Francisco (315 km)
Vanochtend verlaat je Yosemite National Park en geniet je van de mooie rit naar San Francisco.
Dag 13: San Francisco
De stad met de bekende Golden Gate Bridge en waar je je prima kunt vermaken. Geniet in deze prachtige stad, ga winkelen, bezoek Chinatown en Lombard Street, maak een ritje met de cable car of bezoek Alcatraz. Rondom Union Square en Fisherman’s Wharf zijn vele uitgaansmogelijkheden.
Dag 14: San Francisco – Salinas/Monterey (200 km)
De door John Steinbeck bekend geworden Cannery Row, een rit over de  17-Mile Drive, een lunchstop in het charmante Carmel en Fisherman’s  Wharf in Monterey kunnen deel uitmaken van je eigen programma. 
Dag 15: Salinas/Monterey – San Luis Obispo (230 km)
Highway 1, een prachtige route langs steile kliffen en lange zandstranden en door vele natuurgebieden. Je hebt de hele dag om van deze unieke weg te genieten voordat je aankomt in de gezellige badplaats San Luis Obispo.

Dag 16: San Luis Obispo – Santa Monica (300 km)
Je vervolgt je route over Highway 1, via het wijngebied van Solvang en Santa Ynez bereik je Santa Monica, beroemd om haar pier. Onderweg kun je een stop maken in het gezellige Santa Barbara.

Dag 17: Santa Monica/Los Angeles
Je levert de auto in op de luchthaven van Los Angeles waar de autorondreis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs