Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Los Angeles
 • Autorondreis met verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • Wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • San Francisco
 • Las Vegas
 • Grand Canyon NP
 • Bryce Canyon NP
 • Zion NP
 • Yosemite NP

Bekijk hier de Reisdetails

Los Angeles – San Diego – Los Angeles
Je rondreis start met een bezoek aan de op één na grootste stad van Californië: San Diego. Je hebt de mogelijkheid om onder meer het pittoreske Seaport Village en de San Diego Bayfront te bezoeken. Tegen de avond keer je terug in ‘the City of Angels’, Los Angeles.

Los Angeles – Palm Springs – Scottsdale
Via de San Jacinto Mountains en de mondaine stad Palm Springs rijd je de woestijngebieden van Arizona binnen. Aan het einde van de dag arriveer je in de omgeving van Scottsdale. Scottsdale is een welvarende plaats met veel luxe hotels, mooie huizen, golfbanen, tennisbanen en parken. Vanwege de welvaart wordt Scottsdale ook wel het ‘Beverly Hills van Phoenix’ genoemd.
Scottsdale – Sedona – Flagstaff/Williams
Midden in het spectaculair mooie rotslandschap dat bekend staat onder de naam Red Rock Country ligt de stad Sedona. Deze artiestenkolonie is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de staat Arizona. Het is sinds de jaren ’80 een belangrijk centrum voor new age-aanhangers en mensen die in spiritualiteit geïnteresseerd zijn.

Flagstaff/Williams – Grand Canyon – Monument Valley – Page
Je reist verder naar één van ’s werelds grootste natuurwonderen: het Grand Canyon National Park. Deze indrukwekkende kloof in het landschap ligt in het noorden van de staat Arizona. Het was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. Sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Grand Canyon is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en in wat mindere mate langs de North Rim.
Page – Bryce Canyon
Je bezoekt de Glen Canyon Dam en Lake Powell. Het meer ligt op de grens tussen Arizona en Utah en is een populaire plek voor watersport. De grillige rotsachtige oevers en eilanden in het meer maken Lake Powell een landschappelijk aantrekkelijke plek. Vervolgens vertrek je via Kanab naar het Bryce Canyon National Park, dat beroemd is om zijn unieke geologische rotsformaties. In het nationaal park zijn verschillende punten vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de hele vallei. Door de schone lucht en grote hoogte is Bryce Canyon een ideale plek voor het maken van mooie, heldere foto’s.
Bryce Canyon – Zion – Las Vegas
Vervolgens bezoek je het Zion National Park, een diepe canyon met steile, kleurrijke kliffen en rotsen. ’s Middags reis je verder naar de ‘stad die nooit slaapt’: Las Vegas. Je een gokje wagen in één van de vele casino’s of heerlijk slenteren over ‘the Strip’ en de extravagante hotels bekijken. Ook ‘s avonds is dit leuk om te doen. Bezoek dan in ieder geval ook (gratis en in de openlucht) de spectaculaire ‘dansende fonteinen’ van het Bellagio hotel. Tip: geniet van een wervelende theatershow. Wij reserveren graag de ticket voor de show van je keuze, vraag ons naar de mogelijkheden. Las Vegas zal een onuitwisbare indruk op je maken!
Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes
De overgang van de ‘glitter and glamour’ van Las Vegas naar het ongerepte en extreme landschap van Death Valley is enorm. Death Valley National Park, een gebied met vele onverwachte contrasten is het laagste punt van het westelijk halfrond. Het nationale park ligt voor het overgrote deel in Californië en een klein deel in Nevada. Death Valley is de heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C! Het regent hier vrijwel nooit.
Mammoth Lakes – Yosemite – Modesto
Na een korte rit kun je genieten van het wereldberoemde Yosemite National Park, een adembenemend natuurgebied met mammoetbomen, grandioze uitzichten op rotsformaties en watervallen. De door een gletsjer gevormde Yosemite vallei ziet er adembenemend mooi uit, met de imposante granieten rotspartijen van Half Dome en El Capitan. Het ligt zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco in de Sierra Nevada. Het is een geliefd nationaal park dat bekend staat om zijn natuurschoon… en beren! Overnachting in Modesto.
Modesto – San Francisco
Vroeg in de ochtend rijd je door de San Joaquin Valley naar San Francisco, de ‘City by the Bay’, waar vele bezienswaardigheden op je wachten. Maak een ritje per Cable Car, breng een bezoek aan de beruchte gevangenis Alcatraz en bestel een drankje bij Pier 39. Andere hoogtepunten zijn Fisherman’s Wharf, het Golden Gate Park en Union Square.

San Francisco – Monterey – California coast
In de ochtend breng je een bezoek aan het mooie Monterey, waar je Cannery Row en Fisherman’s Wharf bezoekt. Aansluitend kun je genieten een bezoek aan het charmante stadje Carmel en reis je verder zuidwaarts.

Vanwege een defecte brug is het panoramische gedeelte van de kustweg Highway US1 bij Big Sur voor onbepaalde tijd afgesloten. Je rijdt een alternatieve route totdat je de oorspronkelijke route weer kunt oppakken.

California coast – Los Angeles
’s Morgens kom je door het gezellige stadje Santa Barbara. Je vindt er prachtige architectuur met veel Spaanse invloeden. Vervolgens reis je verder naar Los Angeles, maar niet na eerst de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica en Venice Beach te hebben bekeken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat
 • binnen 24 uur (m.u.v. zon- en feestdagen) een reactie
 • geheel vrijblijvend

Blogs