Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht
 • 19 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Excursies en entreegelden nationale parken
 • Airconditioned touringcar
 • Nederlandssprekende reisleiding

Highlights van deze reis:

 • New York
 • Boston
 • Quebec City
 • Montreal
 • Niagara Falls
 • Amish Country
 • Washington
 • Nashville
 • New Orleans
 • Miami Beach

Bekijk hier de Reisdetails

New York – Boston
Je maakt kennis met je medereisgenoten en de reisleiding. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het landschap van het historische New England. Vroeg in de middag kom je aan in Boston en de eerste stop is Quincy Market. Je wordt tijdens de stadstour al wandelend over de Freedom Trail, langs de Boston Common, the Granary Burial Grounds, the Old State House en Faneuil Hall rondgeleid.
Boston – Quebec City
Je rijdt door de staten New Hampshire en Vermont waarna je Maine binnen komt, de Pine Tree State. De reis gaat verder via de Appalachian Mountains en de Moose River Valley naar de Canadese grens, waarna je door de Franstalige provincie Quebec rijdt naar Quebec City. Deze stad staat op de lijst UNESCO Werelderfgoed. Geniet ’s avonds van de Franse keuken.
Quebec City – Montreal
Er staat een uitgebreide stadstour op het programma, langs de Citadel, Chateau Frontenac, het oude centrum en het Parlement gebouw. Na de lunch vertrek je naar Montreal, waar je direct na aankomst een wandeling maakt door de Vieux Port met stops bij de Notre Dame Basilica en Place Jacques Cartier. De avond is vrij en je kunt naar wens een boottocht boeken op de Saint Lawrence River.
Montreal – Toronto
Je rijdt eerst naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Deze stad staat bekend om de vele parken en bloemenpracht, naast natuurlijk de oude gebouwen waar Ottawa vol mee staat. In de middag vertrek je naar Toronto, het zakencentrum van Canada en de grootste Engelssprekende stad in Canada. Deze moderne stad, gelegen aan de oevers van Lake Ontario, heeft veel te bieden, winkels, moderne architectuur en de CN Tower, ideaal om de stad en Lake Ontario van bovenaf te bekijken.

Toronto – Niagara Falls
We beginnen de dag met een stadsrondrit door Toronto, waar je o.a. het Business District zult bezoeken en zicht krijgt op modern en oud. De tocht gaat verder langs Lake Ontario naar de Niagara Falls. Deze kun je vanuit diverse observatieposten bekijken en elke keer geeft dit weer een ander beeld. Het is zeker de moeite waard om de watervallen vanaf het water te bekijken op de Maid of the Mist.
Niagara Falls – Amish Country
Je rijdt door het noordelijk deel van de staat New York en het Finger Lakes gebied en komt vervolgens in Pennsylvania, waar je een bezoek brengt aan Gettysburg. Hier vond de belangrijkste veldslag plaats tijdens de Burgeroorlog. De rit gaat verder langs de Susquehanna River naar Harrisburg voor de overnachting.
Amish Country – Washington DC
Bij de Amish heeft de tijd stilgestaan. Alles gaat hier nog op de oude ambachtelijke manier en ook hun manier van leven gaat ver terug in de tijd. Het is een zeer besloten gemeenschap. Na dit enerverende bezoek reis je verder richting Washington DC, ook wel de hoofdstad van de wereld genaamd. Je kunt optioneel een stadstour boeken. De stadstour brengt je langs de meest bekende, zoals het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial, Washington Monument en de Arlington begraafplaats, waar J.F. Kennedy begraven ligt. Hierna kun je op eigen gelegenheid naar het Smithsonian Museum gaan.
Washington DC – Roanoke
Je vertrekt richting Williamsburg, de oude hoofdstad van Virginia, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Je kunt een korte wandeling maken langs de historische gebouwen aan de Duke of Gloucester Street. Overnachting in Roanoke.
Roanoke – Cherokee
Een prachtige tocht over de Blue Ridge Parkway, dwars door de Blue Ridge Mountains. Aan het begin van de middag arriveer je in Cherokee, gelegen in het hart van North Carolina en de thuishaven van het nageslacht van de indianen.
Cherokee – Nashville
Je gaat eerst naar het Great Smoky Mountains National Park met zijn prachtige vergezichten en maakt kennis met hoe de boeren hier leven en werken. De reis wordt vervolgd via Knoxville naar Nashville, de hoofdstad van de staat Tennessee. Nashville is ook de hoofdstad van de Country & Western muziek.
Nashville – Memphis
Je reist verder door het prachtige landschap van Tennessee naar Memphis, de stad van de blues en het katoen. Je maakt een stadstour waarbij je ook Beale Street bezoekt, het centrum van de Blues Music Scene. Voor de middag kun je ter plaatse een excursie naar Graceland reserveren, het voormalige huis van de King of Rock and Roll, Elvis Presley.
Memphis – New Orleans
De reis gaat verder door de staat Mississippi, de Magnolia State. Via Jackson, de hoofdstad van Mississippi arriveer je in New Orleans. Een heerlijke stad, met veel muziek en altijd leven op straat waar je volop van kunt genieten. Bezoek het French Quarter, met zijn typische behuizing en balkonnetjes, de smalle straatjes met vele restaurantjes en barretjes waar al vroeg de muziek uit de ramen klinkt.
New Orleans – Pensacola
Je gaat nu richting Florida en reist langs de Mississippi Gulf Coast door de staten Mississippi en Alabama. Tijdens de reis bezoek je één van de top 10 rozentuinen van Amerika, bij Bellingrath Home.
Pensacola – Orlando
Een behoorlijke rit dwars door de Sunshine State Florida, langs Ocala, dat bekend staat om haar talrijke paardenranches. Aan het eind van de dag kom je dan in de wereld van Walt Disney World in Orlando. Maak kennis met het Magic Kingdom, Animal Kingdom en Epcot. Nog niet genoeg gezien? Dan heb je ook nog de mogelijkheid om naar Disney’s Hollywood Studios te gaan. Een dag met ongelimiteerde mogelijkheden, dus laat hem niet onbenut en haal het maximale eruit.
Orlando – Miami Beach
We laten nu de Magic van Disney achter ons en gaan naar een ander hoogtepunt: het Kennedy Space Center. Je maakt tijdens een uitgebreide excursie kennis met dit hoogstandje van techniek en het centrum van de Amerikaanse ruimtevaart. De route gaat verder langs Florida’s Gold Coast naar Miami Beach.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs