Deze reis is inclusief:

  • Accommodatie volgens beschrijving
  • Uitgebreide routebeschrijving

Highlights van deze reis:

  • Custer State Park
  • Yellowstone NP
  • Badlands NP
  • Arches NP
  • Monument Valley

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Denver
Na aankomst in Denver haal je de auto op en rijd je naar je hotel in de stad. Denver is hét uitgangspunt voor een reis door de staten van de Rockies.
Dag 2: Denver – Cheyenne (165 km)
Een rit door het vlakke prairieland brengt je naar het Rocky Mountain National Park. Geniet van de prachtige vergezichten bij het Alpine Visitor Center en maak een wandeling over de ‘toendra’.
Dag 3: Cheyenne – Badlands N.P. (555 km)
Een lange rit door het vlakke land van de staat Wyoming, afgewisseld met dichtbegroeide bergen en weiden in South Dakota brengt je naar het Badlands National Park, een bizarre omgeving van zacht zandsteen. Je overnacht nabij het Badlands National Park.
Dag 4: Badlands N.P. – Custer State Park (180 km)
Je rijdt vandaag naar Custer State Park. De saloon in het plaatsje Scenic is een stop waard. In Custer Sate Park lopen grote kuddes bizons rond, een indrukwekkend schouwspel. Neem een kijkje bij Mt. Rushmore, met de vier beroemde presidenten, in steen uitgehouwen.

Dag 5: Custer State Park – Sheridan (365 km)
Een mooie rit naar Sheridan aan de Interstate Highway van Wyoming naar Montana, in de omgeving van de Bighorn Mountains. De Sheridan Inn uit 1893 is een bezienswaardigheid, met een rijke historie van beroemde gasten en enkele spoken.
Dag 6: Sheridan – Cody (240 km)
Door het berglandschap van de Big Horn Mountains, gevolgd door de uitgestrekte prairielandschap, kom je aan in het western stadje Cody, de stad van Buffalo Bill. Ervaar hier het echte leven van een cowboy, breng een bezoek aan de plaatselijke Rodeo. Van juni t/m augustus vindt hier iedere avond de Rodeo plaats.
Dag 7: Cody – West Yellowstone (140 km)
Via de oostingang bereik je Yellowstone National Park. In 1872 werd Yellowstone als eerste park ter wereld tot nationaal park gedoopt. De bekendste attractie is wel Old Faithful, een geiser die trouw elk anderhalf uur zo’n 45 meter hoog spuit. In het park leven elanden, beren, herten en coyotes in overvloed.
Dag 8: Yellowstone N.P.
Een hele dag in het Yellowstone National Park. De vulkaan onder Yellowstone is één van de grootste ter wereld en naast de Old Faithful zijn er nog meer dan 200 andere geisers. Ook is het park beroemd vanwege zijn vele meren en rivieren.

Dag 9: West Yellowstone – Jackson (175 km)
Je verlaat het park via de zuidingang, waarna je direct in het Grand Teton National Park komt. De bergen van de spectaculaire Teton Mountains rijzen hier hoog uit het landschap op.
Dag 10: Jackson – Salt Lake City (450 km)
Via Bear Lake, dat vanwege het heldere turquoise water ook wel de ‘Caribbean van de Rockies’ wordt genoemd, reis je naar Salt Lake City. Salt Lake City is de stad van de mormonen. Bekijk Capitol Hill en Temple Square met de Gotische Tempel en het Tabernakel. Salt Lake City is bovenal ook een levendige stad, met uitstekende restaurants en vele leuke winkels.
Dag 11: Salt Lake City – Moab/Arches N.P. (380 km)
Je verlaat Salt Lake City op weg naar Moab. Langzaam maken de beboste bergen en heuvels plaats voor het rode landschap van Moab en het Arches National Park.
Dag 12: Moab/Arches N.P.
Een dag om te genieten van het Arches National Park. In het park staan meer dan 2000 natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en een ondergrond van zout. Er komen hier Big Horn schapen voor, evenals ratelslangen. Ook kunt je vanuit Moab avontuurlijke excursies maken, zoals kajakken en raften op de Colorado-river.
Dag 13: Moab/Arches N.P. – Monument Valley (200 km)
Verder zuidelijk door de staat Utah bereik je, wanneer je de toeristenklasse versie boekt, Mexican Hat, nabij Monument Valley. Wanneer je de middenklasse versie boekt verblijft je aan de rand van Monument Valley. Dit is een van de meest karakteristieke gebieden van de Navajo-indianen, bekend door hoge rode gesteenten.
Dag 14: Monument Valley – Cortez/Mesa Verde N.P. (220 km)
Via de regio Four Corners, de enige plek in Amerika waar je tegelijkertijd in vier staten kunt staan, reis je naar het Mesa Verde National Park, met de goed bewaarde grotwoningen van de Anasazi-indianen. Dit is een van de weinige plaatsen in Amerika waar de cultuur van de indianen tastbaar aanwezig is. Je overnacht in Cortez.
Dag 15: Cortez/Mesa Verde N.P. – Gunnison (320 km)
Je reist weer de bergen in, op weg naar the Black Canyon of the Gunnison. Maak onderweg een stop in Durango, hier kun je een rit maken met de Durango-Silverton trein, een unieke ervaring!
Dag 16: Gunnison – Denver (325 km)
Een laatste rit door de Rocky Mountains terug naar Denver. Via de majestueuze bergtop Pikes Peak, geniet nog van de laatste panorama’s als je de skyline van Denver weer ziet.
Dag 17: Denver
Vandaag lever je de auto in op de luchthaven waar de reis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs