Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-Portland
 • 16 overnachtingen
 • Nederlandstalige Travelkit
 • Huurauto Alamo inclusief afkoop eigen risico

Highlights van deze reis:

 • Grotendeels onbekend USA
 • Bergen en watervallen
 • Ruige kust
 • Napa Valley wijngebied
 • Columbia River Gorge

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Portland/Beaverton (30 km)
Na aankomst op de luchthaven haal je de auto op rijd je naar Beaverton, waar je overnacht in het Shilo Inn Hotel & Suites (Standard versie) of Hilton Garden Inn Portland/Beaverton (More Inclusive versie).
Dag 2: Portland (15 km)
Een volle dag in de ‘City of Roses’. Breng een bezoek aan het Pioneer Courthouse Square in het centrum of struin op je gemak langs boetiekjes, gezellige eetgelegenheden en pak een biertje in een van de vele micro-breweries. Boek je de more inclusive versie? Dan is vandaag een Columbia River Gorge Cruise inclusief. Vergeet je fotocamera niet mee te nemen! Later tijdens deze rondreis kom je er nog terug.
Dag 3: Portland/Beaverton – Newport (215 km)
Via Salem, de hoofdstad van de staat Oregon, wordt de kuststad Newport bereikt. De stad staat bekend om de krabvissers en het historische havenfront. Maak ook een stop bij de Yaquina Bay vuurtoren. Het gelijknamige natuurgebied staat hier garant voor prachtige wandelingen. Je overnacht in het Shilo Inn Suites (Standard versie) of Elizabeth Street Inn (More Inclusive versie), Newport.
Dag 4: Newport – Coos Bay (160 km)
De ruige Pacific Coast begroet je. Vandaag een dag vol afwisseling met fraaie vergezichten. Kleurige vuurtorens, grotten en kuststadjes als Florence dienen zich aan. De ‘Scenic Walk’ door Old Town leidt je hier langs leuke winkels. De overnachting vindt plaats in het Red Lion Coos Bay (zowel Standard als More Inclusive versie).
  
Dag 5: Coos Bay – Redwood N.P. – Eureka (360 km)
Je blijft de ruige kustlijn volgen en passeert de grens met de staat Californië. Neem bij Requa de weg langs de Klamath River naar de kust. Met een beetje geluk tref je het speeluur voor zeehonden. Daarna groeien op je route de hoogste bomen ter wereld, in onder andere het Redwood National Park en enkele State Parks in de omgeving. Trek je wandelschoenen aan om een van de vele trails te volgen! Je overnacht in Eureka, gelegen aan de Humboldt Bay, in het Red Lion (Standard versie) of Best Western Plus Humboldt Bay Inn (More Inclusive).
Dag 6: Eureka – California Wine Country – Santa Rosa (475 km)
Je verlaat in zuidwestelijke richting de kust en rijdt het binnenland in. Het landschap verandert en de wildernis maakt plaats voor de druivenranken, wijnhuizen en proeflokalen van Napa Valley. Welkom in de Californische wijnregio. Wordt het lunchen met een glaasje in de hand? Misschien doe je mee aan een proeverij en sla je een fles van je favoriet in voor thuis. Je overnacht in Santa Rosa, in het Best Western Garden Inn (Standard versie) of Hilton Sonoma Wine Country (More Inclusive versie).
  
Dag 7: Santa Rosa – San Francisco (90 km)
‘If you’re going to San Francisco, be sure to wear flowers in your hair’ zong Scott McKenzie in zijn klassieker over deze stad. Dat laatste laten we aan jou, maar naar San Francisco ga je zeker. Je verblijft er zelfs twee nachten. Een aanrader is om langs San Rafael, over de Redwood Highway, de stad te naderen. Je steekt dan de baai over via het symbool van ‘Frisco’, de Golden Gate Bridge. Indien je de more inclusive versie boekt, geniet je eerst van de lunch aan boord van de luxe Napa Valley Wine Train, voordat je vertrekt naar San Francisco, waar je twee nachten verblijft in hotel The Good (Standard versie) of Carriage Inn (More Inclusive versie).
Dag 8: San Francisco
Een volle dag in de ‘City by the Bay’. Welke highlights zijn voor jou interessant? Wordt het een ritje met een ‘Cable Car’ of bezoek je de zeehonden van Fisherman’s Wharf? Wellicht kies je voor minder bekende plekken als het pittoreske Sausalito, Mount Sutro Forest of de vuurtoren van Point Bonita. Bij de more inclusive versie van deze rondreis is de ferry naar en toegang tot Alcatraz inclusief.
Dag 9: San Francisco – Sacramento (140 km)
Over de Oakland Bay Bridge op naar de hoofdstad van de staat Californië. Voor wie van geschiedenis houdt zijn Sutter’s Fort, Old Sacramento en het State Capitol de moeite waard. In de vele stadsparken is het, zeker in de warme zomermaanden, goed toeven. Wellicht spelen de ‘Hornets’ wel een American Football wedstrijd en kies je voor deze typisch Amerikaanse ervaring. Je overnacht in het Best Western Plus Sutter House (zowel de Standard als de More Inclusive versie)
Dag 10: Sacramento – Redding (260 km)
Na de laatste indrukken van Sacramento te hebben opgedaan, draai je het kompas terug naar het noorden. Einddoel van vandaag is Redding, waar je overnacht in hotel Red Lion (Standard versie) of Best Western Plus Hilltop Inn (More Inclusive versie).
Dag 11 en 12: Redding – Medford (450 km)
Een aanrader is om vroeg op te staan en de langere, oostelijke route te nemen. Je kunt in dit geval de lavatunnels in Lava Beds National Monument ontdekken. In Medford verblijf je twee nachten. Ontdek er op dag 12 Mount McLoughlin, ga raften op de Rogue River of wandelen bij Table Rock. Twee overnachtingen in het Shilo Inn (zowel Standard als More Inclusive versie).
Dag 13 en 14: Medford – Crater Lake N.P. – Bend (305 km)
Je zal verrast zijn als je plotsklaps aan de rand van het diepe, strakblauw gekleurde Crater Lake staat. Opvallend is de bijna cirkelvormige rand. De weg er naartoe is meestal geopend van juni tot september. De rit eindigt in Bend, waar je na zoveel indrukken op dag 14 een volle dag hebt. Ontdek het plaatsje, of doe het even rustig aan. Twee overnachtingen in het Shilo Inn Suites (Standard versie) of hotel Red Lion (More Inclusive versie).
  
Dag 15 en 16: Bend – Mount Hood – Columbia River – The Dalles (315 km)
Sla bij Madras linksaf en maak kennis met de besneeuwde kolos Mount Hood. Daarna langs de oever van de Columbia River naar The Dalles, waar je twee nachten verblijft. Dag 15 geeft je de vrijheid om de vallei van de Columbia River verder te ontdekken. Watervallen en groene regenwouden bepalen hier het beeld, indrukken die je niet snel vergeet. Twee overnachtingen in Shilo Inn Suites (zowel Standard als More Inclusive versie), The Dalles.
Dag 17: The Dalles – Portland – Amsterdam (135 km)
De laatste etappe langs de Columbia River richting Portland laat je al rijdend op gepaste wijze afscheid nemen van dit ongetemde deel van Amerika. Terug naar Amsterdam, nadat je de auto op de luchthaven hebt ingeleverd.
  
Dag 18: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs