Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Los Angeles v.v.
 • 13 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Verzorging o.b.v. logies
 • Uitgebreide informatiemap met routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Los Angeles
 • Route 66
 • Grand Canyon National Park
 • Lake Powell
 • Bryce Canyon National Park
 • Zion National Park
 • Las Vegas
 • Death Valley National Park
 • Yosemite
 • National Park
 • San Francisco

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles
Na aankomst op de luchthaven van Los Angeles haal je jouw huurauto op en rijd je naar je hotel nabij de luchthaven voor de overnachting.
Dag 2: Los Angeles – Palm Springs (circa 240 km)
Om ca. 08.00 ontvang je van onze lokale vertegenwoordiging een groot informatiepakket met een uitgebreide routebeschrijving, diverse wegenkaarten, de hotelvouchers en nog wat handige tips voor tijdens jouw autorondreis. De rest van de ochtend kun je gebruiken om een aantal van de hoogtepunten van LA te ontdekken, zoals Hollywood met de ‘Walk of Fame’ en Beverly Hills. Na een korte rit bereik je Anaheim, de thuishaven van Disneyland, het eerste grote pretpark ter wereld. Aansluitend verder naar Palm Springs voor de overnachting. Je kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.
Dag 3: Palm Springs – Laughlin (circa 420 km)
Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap en het Joshua National Park, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat je Californië en rijd je bij het stadje Needles de staat Nevada binnen. Je overnacht in Laughlin, één van de nieuwste centra van entertainment van deze staat. Je kunt je hier vast voorbereiden op je bezoek aan Las Vegas.
Dag 4: Laughlin – Williams/Flagstaff (circa 235 km)
In de ochtend kun je een heel stuk over de legendarische Route 66 rijden. Op het stuk tussen Kingman en Selignam is het alsof je terug in de tijd gaat. Bij de Canyon Caverns kun je een stop maken voor een korte wandeling tussen eeuwenoude rotsformaties; een voorproefje voor de dag van morgen! Overnachting in het kleine stadje Williams op slechts circa 1 uur rijden van de beroemde Grand Canyon.
Dag 5: Williams/Flagstaff – Grand Canyon National Park – Lake Powell/Page (circa 310 km)
De ochtend kun je gebruiken om één van de grootste wereldwonderen te bewonderen: de Grand Canyon. Wij raden je aan om vroeg op te staan, want een zonsopgang boven de Grand Canyon zul je nooit vergeten! Via een route door diverse uitgestrekte en verlaten indianengebieden, zoals het Navajo Indian reservaat, rijd je verder in noordelijke richting naar Lake Powell voor de overnachting in Page. Dit enorme, diepblauwe meer wordt opgesierd door prachtige rode rotspartijen. Je kunt hier heerlijk relaxen, een mooie boottocht over het meer maken, zwemmen en diverse watersporten beoefenen.
Dag 6: Lake Powell/Page – Bryce Canyon National Park (circa 270 km)
De rit van vandaag voert je door uitgestrekte plateaus en je waant je als het ware in het Wilde Westen. Via het stadje Kanab, een voormalig fort, arriveer je uiteindelijk bij het Bryce Canyon National Park. Dit park staat vol met door de natuur bizar gevormde rotspartijen; alsof iemand met hamer en beitel aan de slag is geweest. Overnachting nabij de ingang van het park.
Dag 7: Bryce Canyon National Park – Las Vegas (circa 380 km)
’s Ochtends vroeg kun je tijdens een wandeling genieten van een adembenemende zonsopgang boven de Bryce Canyon. Aansluitend rijd je Zion National Park binnen, met reusachtige rotspartijen, groene bossen en verkoelende riviertjes. Ideaal voor een picknick-lunch. Je overnacht vandaag en morgen in Las Vegas; een enorm contrast met de natuurlijke omgeving van de voorgaande dagen.
Dag 8: Las Vegas
Je hebt de hele dag de tijd om deze ‘City of Glitter & Glamour’ te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over the Strip de vele enorme hotels, waag een gokje in één van de ontelbare casino’s, maak een uitstapje naar de Hoover Dam, één van de hoogste door mensenhanden gebouwde dammen ter wereld, en bezoek ’s avonds één van de vele wervelende shows. Je zult je absoluut niet vervelen!
Dag 9: Las Vegas – Death Valley National Park – Fresno (circa 720 km)
Vandaag staat er een hele lange, maar ook prachtige rit op het programma. Bezoek zeker de onheilspellende Death Valley, een enorme, uitgedroogde zoutvlakte met, bij Badwater, het laagst gelegen punt van Amerika: 86 meter onder de zeespiegel. Vanaf Zabriskie Point heb je een prachtig uitzicht. Via de Panamint Mountains bereik je uiteindelijk de stad Fresno voor de overnachting.
Dag 10: Fresno – San Francisco (circa 245 km)
Breng in de ochtend een bezoek aan het schitterende Yosemite National Park. Dit park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, die de adembenemende uitzichten en natuurwonderen willen zien. De granieten rotswanden, ijssculpturen, bergtoppen, gletsjers en watervallen zijn zeer spectaculair! Breng ook een bezoek aan El Capitain, Half Dome en de Bridal Vail Falls. Bij Glacier Point heb je het mooiste uitzicht. Aansluitend ga je op weg naar de ‘City by the Bay’! Via de uitgestrekte wijngebieden van de Napa Valley en de enorme bossen bij Muir Woods rijd je in de loop van de middag San Francisco binnen, waar je de komende 2 nachten verblijft.
Dag 11: San Francisco
Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hooggelegen Nob Hill, waar de bedrijvigheid van Fisherman’s Wharf goed te overzien is. Breng een bezoek aan Chinatown dat, buiten China zelf, de grootste Chinese cultuur ter wereld heeft. Japantown heeft prachtig aangelegde tuinen met fijne restaurants. Een bezoek aan Alcatraz is ook zeer interessant en natuurlijk mag een ritje per cable-car niet ontbreken.
Dag 12: San Francisco – San Simeon (circa 465 km)
Langs de prachtige kust rijd je zuidwaarts naar het lieflijke Monterey voor een bezoek aan Cannery Row, bekend van de schrijver John Steinbeck. De route gaat over de beroemde 17-Mile-Drive met adembenemende uitzichten. Je rijdt via het charmante stadje Carmel en in San Simeon rijd je langs het bekende Hearst Castle Historical Monument, het vroegere landgoed van de machtige krantenuitgever William Randolph Hearst. In de loop van de middag arriveer je in San Simeon voor de overnachting.
Dag 13: San Simeon – Los Angeles (circa 375 km)
Je verlaat San Simeon en na een korte stop in het van oorsprong Deense stadje Solvang kom je in het beroemde Santa Barbara, één van de meest populaire vakantieplaatsen van Californië. Neem hier even de tijd om lekker te ontspannen aan het strand en te genieten van de Spaans koloniale sfeer in deze oude missiepost. Daarna is het nog slechts een korte rit naar Los Angeles, waar je zult overnachten. Universal Studios waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip en de stranden van Santa Monica en Malibu zijn zeer zeker de moeite waard, maar reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in één van de vele outlet-shoppingmalls.
Dag 14: Los Angeles – Amsterdam
Vandaag lever je je huurauto weer in bij de luchthaven en is jouw autorondreis ten einde.
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs