Argentinië


Onze reistip:
Een 17-daagse rondreis door Argentinië boek je vanaf € 3408 p.p. Inclusief vlucht, verblijf en excursies.


Ontdek onze reizen naar Argentinië, het Zuid-Amerikaanse land van extremen! Proef van de zoete fruitwijnen in Mendoza, bestijg de nog altijd groeiende Perito Moreno-gletsjer in het zuiden van Patagonië of waag je eerste tangopasjes in Buenos Aires.

Vraag reisadvies op maat aan!

 


Bekijk meer reizen naar Argentinië

  

Vakantie Argentinië: van de Andes tot ruige kusten

Argentinië is het meest Europese land van Zuid-Amerika. De hoofdstad van het land is Buenos Aires. Vroeger was reizen naar Argentinië nog niet zo makkelijk, maar tegenwoordig, met de snelle vliegverbindingen, is het land een stuk toegankelijker! Het is echt een land om doorheen te reizen en niet op één plek te verblijven, of je nu voor een groepsreis Argentinië of combinatierondreis Argentinië gaat. Is naar Argentinië reizen iets voor jou?

Lees voor Argentinië inspiratie het reisverslag van onze ReisXpert Akke Bijleveld: Argentinië: een paar facetten van Buenos Aires en Patagonië

Dans de tango in de swingende metropool Buenos Aires

Je reis is eigenlijk niet compleet zonder een bezoekje aan één van de highlights van Argentinië: Buenos Aires. Hier vind je paleizen, kerken en andere gebouwen uit de koloniale tijd. De rijke geschiedenis van Buenos Aires is nog voelbaar. Het Plaza de Mayo is het politieke centrum van Buenos Aires. Op dit plein hebben de ‘dwaze moeders’ dertig jaar lang geprotesteerd. San Telmo wordt de tangowijk genoemd door de vele tangodemonstraties op straat. Wil je zelf een dansje wagen tijdens een van je Argentinië reizen? Dan bezoek je een milonga, een tangocafé. Hier komen de stadsbewoners zelf ook om te dansen!

De natuur van Argentinië op haar mooist

De natuur in Argentinië is erg divers. Een absolute must tijdens jouw rondreis door Argentinië is een bezoek aan de grootste rij watervallen ter wereld. De Watervallen van de Iguaçu vind je midden in de natuur, op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Ook een tocht naar de beroemde gletsjers mag eigenlijk niet ontbreken. De ijsmassa van Los Glaciares is erg indrukwekkend! Wil je in korte tijd verschillende landschappen zien? Reis dan met bijvoorbeeld een Fly Drive combinatie door de omgeving van Salta. Hier wisselt het landschap voortdurend tussen kloven, wilde rivieren, bergen, zoutvlakten en af en toe passeer je een klein indianendorpje…. Wie rust en stilte zoekt, waant zich het best in het niemandsland in La Pampa. Op deze reusachtig grote prairie leven de Gaucho’s: nakomelingen van indianen. Als je benieuwd bent naar meer natuur en o.a. de beste reistijd naar Argentinië, lees dan de praktische informatie.

Tijdens je vakantie in Argentinië mag Patagonië eigenlijk niet missen! Patagonië staat bekend om zijn bijzondere natuurfenomenen. Vergaap je hier aan de steppe, de Andes, de vele bossen en ruige kusten! Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere plaatsen om naartoe te gaan. Ontdek ze in onze tips Argentinië!

Vuurland: poort naar Antarctica!

Vuurland, ofwel de poort naar Antarctica! Dit eiland heeft een spectaculair ruig landschap met meren, rivieren en bergen. In het Nationale Park Terro del Fuego vind je fjorden, bergen, gletsjers en ander natuurschoon. Om de ruim twintig soorten zoogdieren en hun leefgebied te beschermen, kun je sommige delen van het park helaas niet bezoeken. Vuurland vormt een uitvalsbasis voor expedities naar Antarctica. Vaar naar een wereld van ijs en sneeuw, met bijvoorbeeld de Classic Antarctica Cruise Expedition. Een unieke ervaring!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Argentinië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Informatie en thema’s vakantie Argentinië

Bekijk tips en bijzondere selecties van de mooiste vakanties en rondreizen.