Argentinië reizen naar het zuidelijke Patagonië? Dit gebied staat bekend om zijn indrukwekkende natuur, van groene bergen tot glazige gletsjers. En door het warme onthaal van de bijzonder vriendelijke mensen in Patagonië is het een geliefd stuk Argentinië voor vele toeristen.

Kies daarom voor een van onze Zuid Patagonië reizen en je beleeft een onvergetelijke vakantie. Van individuele rondreizen door Argentinië tot een combinatierondreis Argentinië: maak je keus!

Vraag reisadvies op maat aan!

 


Bekijk meer reizen naar Argentinië

  

Natuur in Patagonië: van Argentinië tot Chili

Argentinië is groot en heeft als land dan ook veel te bieden. In het zuiden ligt het prachtige Patagonië, één van de mooiste en meest indrukwekkende streken van het land. Je begeeft je hier zelfs in één van de mooiste gebieden op de wereld! Een aantal musts tijdens je Patagonië reis:

  • De Perito Morenogletsjer, een belangrijke toeristische natuurattractie
  • De Eilanden van Patagonië: hier moet je zeker een boottocht of cruise gemaakt hebben
  • Patagonië is een enorm natuurgebied veel verschillende dieren. Denk aan walvissen, zeeolifanten en pinguïns! Op de grasvlakten en in bergen leven de guanaco’s (een soort lama’s) en in de lucht zweven de majestueuze condors
  • Het einde van de wereld: Ushuaia op Vuurland!

Ushuaia op Vuurland

In de uithoek van Patagonië tref je Ushuaia, de meest zuidelijk geleden stad ter wereld. Ushuaia is een bijzondere bestemming en moet zeker op je lijstje komen te staan. Je maakt hier niet alleen kennis met het uiterste puntje van het continent, maar kunt ook het Nationaal Park Tierra del Fuego bezoeken. Dit park is te bereiken met een toeristische stoomtrein en omvat verschillende meren, watervallen en gletsjers. Enkele delen van het park zijn gesloten om de natuur te beschermen, maar in de geopende gebieden kun je tientallen diersoorten spotten en diverse wandelingen maken. Met de 13-daagse rondreis Highlights of Argentina ontdek je o.a. dit prachtige zuidelijke stuk van Argentinië! 

Ushuaia wordt ook wel de poort naar Antarctica genoemd. Naast het natuurschoon staat de regio bekend om de lokale delicatessen: superverse Spider en King Crabs. Een tochtje naar het einde van de wereld, met het Tierra del Fuego National Park mag niet ontbreken tijdens een van je Patagonië reizen! Maar er zijn natuurlijk nog veel meer highlights in Argentinië te bezoeken. En lees ook onze tips Argentinië!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Argentinië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.