Deze reis is inclusief:

 • 1 nacht verblijf in een hotelkamer o.b.v. logies/ontbijt
 • 11 nachten verblijf aan boord van de Hurtigruten o.b.v. volpension (excl. drankjes)
 • Retourvlucht Buenos Aires-Ushuaia o.b.v. Economy klasse
 • Transfer hotel-luchthaven in Buenos Aires
 • Transfers in Ushuaia incl. een oriëntatietour
 • Landingen volgens programma
 • Activiteiten aan boord en aan land volgens programma
 • Wind- en waterdichte jas voor gebruik aan boord
 • Thee en koffie aan boord

Highlights van deze reis:

 • Een week langs de mooiste locaties van Antarctica
 • Ontmoet de Gentoo-pinguïns op Cuverville Island
 • Paradise Island: Antarctica op zijn mooist

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdelijk gratis vlucht vanaf Amsterdam naar Argentinië met vertrek op 10 november, 21 november, 2 december of 28 december 2019 als je vóór 1 oktober 2018 boekt.
Tijdens deze reis zal het expeditieteam van Hurtigruten er alles aan doen om de hoogtepunten van Antarctica aan je te laten zien. Denk hierbij aan fotogenieke locaties; hoge bergen bedekt met sneeuw en ijs weerspiegelen prachtig in het water en honderden ijsschotsen die rondom het schip drijven. Je gaat aan land waarbij je dichtbij kolonies pinguïns en zeehonden komt. Met een zodiac vaar je dicht langs immense gletsjers en tijdens wandelingen waan je je alleen op de wereld. Na de excursies kom je heerlijk tot rust aan boord van het comfortabele schip de MS Midnatsol.

Je vlucht van Nederland naar Buenos Aires is niet inbegrepen in de genoemde reissom, maar kunnen wij uiteraard voor je verzorgen!

Dag 1: Buenos Aires
Voordat je afreist naar het zuidelijkste stadje van Zuid-Amerika, overnacht je eerst in Buenos Aires. De hoofdstad van Argentinië is het bezoek meer dan waard. Je hebt de mogelijkheid om een stadstour te maken of de stad op eigen initiatief te ontdekken. Bezoek de diverse wijken, zoals Palermo met de Botanische tuinen en het Plaza Serrano. Ook La Boca met de vele gekleurde huizen mag niet ontbreken.
Dag 2: Ushuaia
Na een eerste kennismaking met de Argentijnse hoofdstad vlieg je door naar de zuidelijkste plaats van de wereld, Ushuaia. Ushuaia is niet alleen de vertrekplaats van de vele expeditieschepen naar Antarctica, maar het stadje zelf is zeker ook een bezoek waard. Ga mee met een excursie naar het Terra del Fuego Nationaal Park Of maak een ritje over de zuidelijkste spoorlijn ter wereld.
Dag 3 t/m 4: Drake Passage
Je brengt, afhankelijk van de weersomstandigheden, 1,5 tot 2 dagen op open zee door om de oversteek via de Drake Passage te maken naar Antarctica.
Dag 5 t/m 10: Antarctica
Een week lang vaar je rondom de Antarctica Peninsula, een van de meest verlaten locaties ter wereld. Je zal je een ware ontdekkingsreiziger voelen als je hier voet zet op een land van sneeuw en ijs. Je komt zeer dichtbij pinguïns, zeehonden en ander wilde dieren. Je bezoekt fotogenieke locaties, zoals Paradise Harbour, Deception Island en Cuverville Island. Het expeditieteam zal er alles aan doen om een zo gevarieerd programma samen te stellen. De ene dag bevind je je tussen de pinguïns, de andere dag kajak je langs enorme ijsbergen. Dan ga je weer mee op een lange wandeling door de Antarctische wildernis. Of ga je mee op een zodiac-excursie op zoek naar zeehonden, terwijl op de achtergrond de gletsjers kraken en ijs met een grote klap in zee valt.
Dag 11 t/m 12: Op zee
Je vaart weer terug naar Ushuaia met een camera vol met prachtige foto’s en onuitwisbare herinneringen.
Dag 13: Ushuaia/Buenos Aires
Na aankomst in Ushuaia vlieg je weer terug naar Buenos Aires, voor de terugreis naar Nederland. Verleng eventueel je verblijf in de Argentijnse hoofdstad.
Antarctica is een unieke bestemming en unieke omstandigheden. Alle geplande landingen zijn daarom afhankelijk van het weer en de ijscondities. Het programma is daardoor onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs