Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Overnachtingen in goede toeristenklassehotels
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt
 • Gehele rondreis per comfortabele airconditioned bus
 • Luchthavenbelasting

Highlights van deze reis:

 • Buenos Aires
 • Ushuaia
 • Punta Arenas
 • Torres del Paine
 • El Calafate
 • Foz do Iguaçu
 • Rio de Janeiro

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires (Argentinië)
We vertrekken vanaf Schiphol voor onze vlucht naar Buenos Aires.
Dag 2: Buenos Aires
Stadstour Buenos Aires: we ontdekken de hoogtepunten van deze heerlijke Zuid-Amerikaanse stad.
We komen aan op de luchthaven en worden naar ons hotel in het centrum van de miljoenenstad Buenos Aires gebracht. Deze bruisende en stijlvolle stad wordt ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd. Tijdens een stadstour zien we alle hoogtepunten, zoals het Congreso Nacional, de kunstenaarswijk La Boca, het schitterende operahuis Teatro Colón en de beroemde ‘Plaza de Mayo’ bekend van de dwaze moeders. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid een wervelende tangoshow bij te wonen (optioneel).
Dag 3: Buenos Aires
Vrije invulling van deze dag. Verken deze enorme stad in uw eigen tempo, lopend of tijdens een fietstour (optioneel). Uiteraard is het ook mogelijk om de vele shopping-mogelijkheden van deze stad te ontdekken, bijvoorbeeld in de trendy wijk Palermo waar u vele winkeltjes van Argentijnse ontwerpers vindt.
Optionele excursies:
 • Fiesta Gaucha
 • Fietsen in Buenos Aires
Dag 4: Buenos Aires – Ushuaia
Vandaag vliegen we naar Ushuaia in Vuurland, de meest zuidelijke stad op aarde. Deze plaats wordt ook wel ‘het einde van de wereld’, genoemd. Vanuit de haven vertrekken in de zomermaanden vele boten naar Antarctica. Ushuaia werd tot eind jaren ’50 van de vorige eeuw gebruikt als strafkolonie voor notoire Argentijnse criminelen. De oude gevangenis heeft nog altijd veel impact op het leven hier.
Dag 5: Ushuaia
Er staat voor vandaag een bezoek aan Lapataia National Park op het programma, een paradijs voor de natuurliefhebber. Aan het heldere Beagle kanaal is de vogelrijkdom onvoorstelbaar groot. In de waterrijke moerassen en bossen bevinden zich nog bevers en vossen. Laat de verlatenheid van deze omgeving op u inwerken.
Dag 6: Ushuaia
Dag naar eigen invulling. U kunt kiezen voor een wandeling door het knusse stadje Ushuaia met uitkijk over de haven of het zeer interessante museum Presidio de Ushuaia, gevestigd in de vroegere gevangenis. Ook kunt u een bootexcursie maken door het Beagle kanaal en een bezoek brengen aan de zeeleeuwen- en pinguïnkolonies (optioneel en seizoensafhankelijk: eind oktober-eind maart). Zeker aan te raden is een off-road jeepsafari door bossen en langs meren.
Optionele excursies:
 • Beagle Cruise – Zeeleeuwen
 • Beagle Cruise – Pinguin Island
 • Jeepsafari
Dag 7: Ushuaia – Punta Arenas (Chili)
Circa 600 km /circa 10 uur
Vandaag is een lange, maar erg mooie reisdag per comfortabel openbaar vervoer. Onze wegen leiden door de uitgestrekte typische Argentijnse en Chileense pampa’s, en uiteindelijk brengen we de nacht door in het in Chili gelegen Punta Arenas. Dit stadje geldt als uitvalsbasis voor de vele natuurparken in de omgeving en trekt zodoende erg veel toeristen.
Dag 8 en 9: Punta Arenas – Torres del Paine
Circa 450 km / circa 7,5 uur
Torres del Paine
Ga op zoek naar de guanaco 
(familie van de lama) 
We gaan met onze eigen comfortabele bus op weg naar het nationale park Torres del Paine, één van de hoogtepunten van deze reis en ongetwijfeld één van de meest spectaculaire nationale parken van Chili. Het park met zijn talrijke planten- en diersoorten is uitgeroepen tot ‘Internationaal Werelderfgoed’. Met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen, gletsjers en ijsblauwe bergmeren wisselen elkaar af. 
We overnachten twee nachten in een hosteria, vlakbij de ingang van het park! Op de tweede dag in Torres del Paine staat er een excursie gepland, waarvan we, doordat we náást het park verblijven, volop kunnen genieten.
Dag 10: Torres del Paine – El Calafate (Argentinië)
Circa 450 km / circa 7,5 uur
Tijd voor onze terugkeer naar Argentinië; langs het imposante Andesgebergte rijden we terug naar dit land. Weer passeren we de grens tussen Argentinië en Chili. De kans is groot dat we majestueuze condors boven ons zien vliegen. De schoonheid van de omgeving toont zich in al haar pracht. We verblijven maar liefst drie nachten in El Calafate, een gezellig plaatsje aan het immense Lago Argentino meer. Bovendien grenst het aan het nationale park Los Glaciares. Door zijn ligging is het de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de betoverende omgeving.
Dag 11 en 12: El Calafate
Bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer in het nationale park Los Glaciares. Af en toe breken reusachtige brokken ijs van de blauwe gletsjer af, waarna ze met donderend geraas in het meer storten, een unieke belevenis. Op dag 12 van de reis heeft u gelegenheid om de omgeving zelf te verkennen.
Optionele excursies:
 • Minitrekking gletsjer Perito Moreno vanuit El Cala
 • Gletsjer Cruise
 • Meer info over de excursies
Dag 13: El Calafate – Buenos Aires
We begeven ons op weg naar het vliegveld van El Calafate, vanwaar we een vlucht naar Buenos Aires nemen, de stad waar onze reis begon. U heeft deze dag nog even de tijd om in het veel warmere Buenos Aires wat inkopen te doen, en natuurlijk nog een overheerlijke steak te eten!
Dag 14: Buenos Aires – Foz do Iguaçu (Brazilië)
Circa 1400 km / circa 17 uur
Aan het begin van de avond neemt u afscheid van onze Nederlandssprekende reisleiding en gaan we op weg naar Brazilië met een comfortabele lokale nachtbus die uw verwachtingen ongetwijfeld overtreft en op zichzelf al een bijzondere ervaring is. De reis duurt circa zeventien uur. U kunt dit traject ook vliegen (optioneel, tegen betaling van een toeslag), dit dient u reeds bij boeking kenbaar te maken.
Dag 15 en 16: Foz do Iguaçu
Foz do Iguaçu watervallen: de vele routes en wandelpaden langs de watervallen geven spectaculaire vergezichten
We komen aan het begin van de middag van dag 15 aan in Foz do Iguaçu en worden opgevangen door onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiging. We verblijven twee nachten in de omgeving van de watervallen van Foz do Iguaçu en bezoeken de Braziliaanse kant van de watervallen. Optioneel kunt u ook de Argentijnse kant van de watervallen bezoeken.
Optionele excursies:
 • Argentijnse watervallen met bootsafari
 • Folklore show (inclusief diner)
 • Helikoptervlucht
Dag 17: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
Vandaag vliegen we van Foz do Iguaçu naar de wereldberoemde stad Rio de Janeiro, bekend van het bruisende Carnaval en de prachtige stranden, waaronder Copacabana. Hier staat weer een Engels- óf Nederlandssprekende reisleider op ons te wachten die gedurende het hele verblijf in Rio de Janeiro bij de groep zal zijn en ons wegwijs zal maken in deze zinderende stad!
Dag 18 en 19: Rio de Janeiro
U heeft alle vrijheid om deze metropool op eigen gelegenheid te verkennen of om heerlijk uit te rusten op een van de vele stranden. U kunt deze dagen ook gebruiken om te winkelen en van het uitgaansleven te genieten. In Rio de Janeiro is alles mogelijk.
Optionele excursies:
 • Boottocht door baai van Rio de Janeiro
 • Tour Corcovado en Tijucawoud per minibus
 • Stadstour Rio de Janeiro inclusief Suikerbroodberg
Dag 20: Rio de Janeiro – Amsterdam
We vertrekken naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
Dag 21: Aankomst Amsterdam
Einde van een onvergetelijke rondreis.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs