Deze reis is inclusief:

 • Alle vluchten
 • Transfers
 • Verblijf
 • Excursies en entree
 • 12x ontbijt 2x lunch en 1x diner
 • Engelssprekende gidsen

Highlights van deze reis:

 • Buenos Aires
 • Tierra del Fuego NP
 • Perito Moreno gletsjer
 • Iguazú Watervallen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Santiago de Chile
Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.
Dag 2: Santiago de Chile
’s Morgens kom je aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt transfer naar het hotel, waar je voor twee nachten je intrek neemt. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte is een van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district, waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maak je een stadstour en zie je o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist.
Dag 3: Santiago de Chile – Maipo Vallei
Vandaag bezoek je de Santa Rita wijngaard in de vruchtbare Centrale Vallei. Deze wijngaard op de Alto Jahuel hacienda in het plaatsje Buin stamt uit 1880. Na aankomst word je voorzien van een mountainbike en helm en maak je onder begeleiding van een gids een fietstocht door de Maipo Vallei. Geniet van het landschap met op de achtergrond het indrukwekkende Andesgebergte! De rit voert langs drie wijnkelders, waaronder de Carmenère wijngaard, waar de Carmenère werd herontdekt in Chili. Ook stop je bij de Nativa en Carmen wijngaarden, waar je meer zult leren over organische wijnen en de traditie van de Santa Rita wijngaard. Een proeverij in elke wijnkelder is inbegrepen, alsmede een lunch in een lokaal restaurant. (O,L)
N.B. Op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag wordt de Santa Rita & Mountainbike tour niet uitgevoerd. In plaats hiervan maak je een mountainbike tocht door de Matetic Casablanca wijngaard. Daarna bezoek je de wijnkelders, leer je meer over de productie en kun je de wijn die gemaakt wordt van de Sauvignon Blanc druif ook proeven.
Dag 4: Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales
Transfer naar de luchthaven van Santiago de Chile voor de vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst word je naar Puerto Natales gebracht, gelegen aan de ‘Seno Ultima Esperanza’, oftewel de Fjord van de Laatste Hoop. Overnachting in Puerto Natales. (O)
Dag 5: Puerto Natales – Torres del Paine Nationaal Park
Vandaag vertrek je naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over, terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Je bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Twee overnachtingen in Torres del Paine. (O)
Dag 6: Torres del Paine Nationaal Park
Vandaag kun je zelf op verkenning gaan of een facultatieve excursie boeken, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijtocht, diverse trektochten of een raftingtocht per zodiac naar de Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. (O)
Dag 7: Torres del Paine Nationaal Park – El Calafate
’s Middags vertrek je naar het in Argentinië gelegen plaatsje El Calafate. Dit stadje ligt aan de zuidelijke oever van het Argentino meer aan de voet van het Andesgebergte en is uitgangspunt voor het maken van diverse excursies. Je verblijft de komende drie nachten in El Calafate. (O)
Dag 8: El Calafate
Vertrek voor een prachtige rit langs het Argentino meer naar Canal de los Témpanos. Hier bevindt zich de Perito Moreno, een van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 meter dik, 5 kilometer breed en 30 kilometer lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer kun je dit wonder der natuur aanschouwen, dat onder bescherming van de UNESCO staat. Je ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Facultatief kun je als extra een boottocht naar de gletsjer boeken. (O)
Dag 9: El Calafate
Vandaag kun je optioneel een excursie maken naar de Upsala gletsjer (Cristina Discovery): vanaf het hotel vertrek je naar de haven van Punta Bandera, waar je rond 08.15 uur aan boord gaat van een comfortabel schip. Vervolgens vaar je langs indrukwekkende ijsbergen en door een adembenemend landschap tot aan een punt, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de westzijde van de Upsala Gletsjer. Daarna vaar je door het Cristina kanaal naar Estancia Cristina. Vervolgens vertrek je voor een spannende tocht per 4WD over smalle bergwegen en maak je een korte wandeling.(O)
Dag 10: El Calafate – Ushuaia
Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de vlucht naar Ushuaia. Na aankomst word je naar je hotel gebracht voor een verblijf van twee nachten. Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland) is de zuidelijkste enclave ter wereld en toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Tierra del Fuego Nationaal Park is ideaal voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en een fraai uitzicht op het Beagle kanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. In het levendige stadje Ushuaia bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. De middag is vrij om zelf op verkenning te gaan. (O)
Dag 11: Ushuaia
Vandaag maak je een excursie naar het Tierra del Fuego National Park. Hier maak je een circa 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld een van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada Baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rijd je naar Lapataya Bay, waar je een kanotocht maakt. Voor aanvang van de kanotocht krijg je eerst een korte instructie en vervolgens peddel je circa 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataya Bay. Aan het eind van de middag ben je weer terug in het hotel. Voor de trekking adviseren wij je stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen, omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O,L)
Dag 12: Ushuaia – Buenos Aires
Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende stadsdelen hebben elk een eigen karakter en geschiedenis, zoals de havenwijk La Boca, het pittoreske San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo. (O)
Dag 13: Buenos Aires
’s Morgens maak je een stadstour door deze elegante stad. Je ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza de Mayo met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorme shoppingmall in het centrum. ’s Middags kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. ‘s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)
N.B. Bij de privé-rondreis eindigt de stadstour bij de Recoleta begraafplaats.
Dag 14: Buenos Aires – Amsterdam
Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (Ezeiza). Vanhier vlieg je terug naar Amsterdam.
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs