Deze reis is inclusief:

  • Cruise-expeditie
  • Maaltijden en drankjes
  • Lezingen

Highlights van deze reis:

  • Alle hoogtepunten Antarctisch Schiereiland
  • Rijk dierenleven
  • Comfortabel schip met open bar

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Aankomst in Punta Arenas (Chili)
Na aankomst op de luchthaven van Punta Arenas word je verwelkomd door een vertegenwoordiger van Antarctica XXI en naar jouw hotel gebracht. ’s Middags ontmoet je w medereizigers en krijg je tijdens een briefing belangrijke informatie over de reis naar Antarctica. ’s Avonds ben je uitgenodigd voor het welkomstdiner. (D)
Dag 2: Punta Arenas – Antarctisch Schiereiland
Het Antarctica avontuur begint met een 2 uur durende vlucht van Punta Arenas naar King George Island, gelegen op de South Shetland Eilanden, een eilandengroep van 20 eilanden. Als je uit het vliegtuig komt zie je de eerste ijsbergen en besneeuwde bergen en voel je dat de heldere Antarctica lucht je longen vult. De eerste kennismaking met het Antarctisch Schiereiland is een bezoek aan het Chileense Frei Station en het Russische Bellingshausen Station. Daarna vaar je per zodiac naar het comfortabele schip, de M/V Ocean Nova, waar je inscheept. De M/V Ocean Nova is een modern ijsversterkt expeditie-schip, dat speciaal uitgerust is voor expedities in Antarctica. Aan boord van de M/V Nova zal het je aan niets ontbreken. Het schip heeft een capaciteit van 68 personen in comfortabele buitenhutten, allemaal met privé faciliteiten. Naast een observatielounge en presentatiezaal beschikt het schip over een bibliotheek en een klein hospitaal, een ruim restaurant en bar. Alle maaltijden, open bar, excursies, lezingen en presentaties zijn bij de reissom inbegrepen. (O,L,D)
Dag 3 t/m 6: South Shetland eilanden & Antarctisch schiereiland
Gedurende deze dagen vaar je tussen de South Shetland Eilanden en de westkust van het Antarctisch Schiereiland door met ijs gevulde fjorden en langs spectaculaire ijsbergen, terwijl je geniet van het gezelschap van zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Elke dag ga je per zodiac op verkenning onder begeleiding van vakkundige gidsen. Aan boord van de M/V Nova krijg je interessante lezingen en presentaties en kun je genieten van spectaculaire uitzichten vanuit de lounge, terwijl je jouw dagelijkse avonturen deelt met jouw medepassagiers. Geen enkele reis is hetzelfde, omdat flexibiliteit de sleutel tot succes is in Antarctica. Het expeditie-team stelt de route vast gebaseerd op het weer en de steeds wisselende kansen, die de natuur biedt. Hierdoor ontstaat een uniek en buitengewoon programma. Voorbeelden van eilanden, die tijdens een reis worden aangedaan zijn Paulet Island, waar meer dan 100.000 paren adéliepinguïns te vinden zijn tussen de overblijfselen van de Nordenskjöld-expeditie. In het kristalheldere en voedselrijke water zwemmen dwergvinvissen, orka’s, bultruggen en vinvissen vaak in groepen die vlakbij jouw zodiak kunnen opduiken. Op Petermann Island heb je de kans om adelie pinguïns en keizersaalscholvers waar te nemen. In Paradise Bay zie je ontelbare ijsbergen en diepe fjorden en heb je een grote kans om walvissen te zien. Per zodiak maak je tochten langs de ijsbergen in de fjorden. Op Deception Island, waar je landt bij Bailey Head, is een kolonie van tienduizenden kinbandpinguïns gehuisvest. Whalers Bay is een verlaten walvisstation, waar in de eerste helft van deze eeuw walvissen aan land werden gebracht. Je vaart door het spectaculaire Lemaire Channel naar jouw zuidelijkste bestemming, Je komt aan bij de prachtige Charlotte Bay. Per zodiak vaar je tussen de ijsbergen op zoek naar zeeluipaarden, die uitrusten op ijsschotsen en dwergvinvissen. (O,L,D)
Dag 7: Antarctisch Schiereiland – Punta Arenas
Vandaag keer je terug naar King George Island en neem je afscheid van Antarctica voordat je aan boord gaat van de vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst in Punta Arenas volgt transfer naar het hotel voor een laatste overnachting.  (O)
Dag 8: Punta Arena
Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht en eindigt deze fantastische Antarctica cruise-expeditie.

N.B. Deze cruise-expeditie is ook mogelijk als 6- of 10-daagse reis. Meer informatie op aanvraag.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs