Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Transfers
 • Verblijf
 • 12x ontbijt 1x lunch en 1x diner
 • Excursies en entree
 • Engelssprekende gidsen

Highlights van deze reis:

 • Buenos Aires
 • Pinguïns op Península Valdés
 • Boottocht Beagle Kanaal
 • Iguaçu watervallen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires
Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.
Dag 2: Buenos Aires
’s Morgens kom je aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is al een belevenis. De vele verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo. Hiernaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars, confiterías en een bruisend uitgaansleven.
Dag 3: Buenos Aires
’s Morgens maak je een stadstour door deze elegante stad. Je ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza de Mayo met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. Na een kijkje te hebben genomen in de trendy wijk Puerto Madero ga je naar Retiro en Recoleta, waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boutiques en prachtige in Franse stijl gebouwde huizen, die nu vaak als ambassade gebruikt worden. Na een bezoek aan de beroemde begraafplaats met de graftombe van Evita Perón ga je naar Palermo Chico, bekend om de mooie parken, die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico een enorme shoppingmall in het centrum. ’s Middags kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)
N.B. Bij de privé-rondreis eindigt de stadstour bij de Recoleta begraafplaats.
Dag 4: Buenos Aires – Puerto Madryn
Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires (Aeroparque) voor de vlucht naar Trelew. Na aankomst transfer naar Puerto Madryn, waar je  twee nachten verblijft. De havenplaats Puerto Madryn is uitgangspunt voor het maken van verschillende excursies op Península Valdés en heeft leuke restaurantjes, waar je heerlijk vis kunt eten. Península Valdés is een schiereiland in de provincie Chubut aan de oostkust van Argentinië. Het schiereiland is grotendeels vlak, droog en schaars begroeid en wordt in het binnenland bewoond door dieren als guanaco’s, gordeldieren, mara’s en ñandu’s. De belangrijkste attractie is echter het rijke en gevarieerde dierenleven aan de kust. (O)
Dag 5: Península Valdés
Vandaag bezoek je  Península Valdés, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. je zult er kolossale zeeolifanten tegenkomen en speelse zeeleeuwen waarnemen, die liggen te zonnen op de stranden van Punta Pirámide. Van juli tot december kun je facultatief een boottocht maken om de walvisfamilies gade te slaan. Vanaf oktober is het zelfs mogelijk de walvissen vanaf de duinen en stranden van El Doradillo van dichtbij waar te nemen. (O)
Dag 6: Puerto Madryn – Ushuaia
De dag begint met een bezoek aan Punta Tombo, waar je de grootste broedplaats van Magellaan pinguïns ter wereld bezoekt. De pinguïns komen hier jaarlijks rond begin september aan om te broeden en hun jongen op te voeden. In april vertrekken ze weer om vervolgens het volgende jaar terug te komen. Het hoogtepunt is in januari, wanneer je er zo’n 800.000 kunt verwachten. In het reservaat kun je rustig wandelen over de speciaal aangelegde wandelpaden. Overal zie je deze komische vogels van dichtbij. Om voedsel te halen nemen ze de kortste weg naar zee, zodat ze vaak voor jouw voeten langs dribbelen. Aansluitend vlieg je naar de zuidelijkste enclave ter wereld: Ushuaia. Na aankomst op de luchthaven volgt transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland) is toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Tierra del Fuego Nationaal Park is ideaal voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overwedigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beagle kanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. In het levendige stadje Ushuaia bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. (O) 
Dag 7: Ushuaia
Vandaag maak je een excursie naar het Tierra del Fuego National Park. Hier maak je een ca. 3 uur durende trekking. De route voert door ongetwijfeld een van de mooiste gebieden van het park, langs de oever van de Ensenada Baai en door prachtige bossen. Het tempo is rustig en onderweg wordt voldoende tijd genomen om te genieten van de omgeving en om foto’s te maken. Na de lunch rij je naar Lapataya Bay, waar een kanotocht maakt. Na een korte instructie peddel je ca. 1,5 uur door riviertjes en lagunes naar Lapataya Bay. Aan het eind van de middag ben je weer terug in jouw hotel. Voor de trekking adviseren wij jou stevige wandelschoenen met een goed profiel te dragen, omdat sommige paden door smeltwater glibberig kunnen zijn. (O,L)
Dag 8: Ushuaia – El Calafate
’s Morgens maak je een tocht per catamaran over het Beagle kanaal. Tijdens deze tocht kun je niet alleen genieten van prachtige vergezichten over het kanaal en het berglandschap, maar ook een grote variëteit aan zeevogels zien, zoals albatrossen en meeuwen. Bij Isla de los Lobos heb je de kans om zeeolifanten en zeeleeuwen te zien. Ook vaar je langs Isla de los Pájaros, waar je talloze soorten zeevogels kunt observeren, waaronder diverse soorten aalscholvers, albatrossen, stormvogels, skua’s (roofmeeuwen) en soms ook pinguïns. Aansluitend volgt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar El Calafate. Dit stadje ligt aan de zuidelijke oever van het Argentino meer aan de voet van het Andesgebergte en is uitgangspunt voor het maken van diverse excursies. Je verblijft de komende drie nachten in El Calafate. (O) 
Dag 9: El Calafate
Vertrek voor een prachtige rit langs het Argentino meer naar Canal de los Témpanos. Hier bevindt zich de Perito Moreno, een van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen, die uitzicht bieden op de gletsjer kun je dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat aanschouwen. Je ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Facultatief kun je  als extra een boottocht naar de gletsjer boeken. (O)
Dag 10: El Calafate
Vandaag kun je optioneel een excursie maken naar de Upsala gletsjer (Cristina Discovery): vanaf het hotel vertrek je naar de haven van Punta Bandera, waar je rond 08.15 uur aan boord gaat van een comfortabel schip. Vervolgens vaar je langs indrukwekkende ijsbergen en door een adembenemend landschap tot aan een punt, waarvan je een schitterend uitzicht heeft over de westzijde van de Upsala Gletsjer. Daarna vaar je door het Cristina kanaal naar Estancia Cristina. Na een Patagonische lunch bezoek je onder begeleiding van een gids het Costumbrista museum. Vervolgens vertrek je voor een spannende tocht per 4WD over smalle bergwegen en maak je een korte wandeling. Rond 17.30 uur vertrekt de boot weer richting Puerto Bandera, waar je rond 19.00 uur aankomt. Aansluitend transfer naar het hotel. Ook een aanrader is een bezoek aan het nieuwe Glaciarium. In dit interactieve museum leer je meer over het ontstaan van gletsjers en krijg je een goed beeld van de gletsjers van het Glaciar Nationaal Park d.m.v. foto’s, films en een 3-d film. Vergeet niet om na afloop een drankje te drinken in de GlacioBar, de eerste ijsbar in Argentinië.(O)
Dag 11: El Calafate – Buenos Aires – Puerto Iguazú
Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de vlucht naar Buenos Aires (Aeroparque) en vervolgens Puerto Iguazú. Na aankomst word je naar jouw hotel gebracht voor twee overnachtingen. Het nationaal park Iguazú bevindt zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. De indrukwekkende Iguazú waterval, die door velen als de grootste natuurlijke attractie in dit gebied wordt beschouwd, bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 m hoog, die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de waterval bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Twee overnachtingen in Puerto Iguazú in het hotel van jouw keuze. (O)
Dag 12: Puerto Iguazú
Vandaag zie je de Argentijnse zijde van het Iguazú Nationaal Park. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. Facultatief kun je een Gran Aventura safari maken. Gedurende 1 uur neem je deel aan dé excursie van Iguazú, waarbij je een spannende boottocht maakt en de watervallen tot zeer zichtbij zult naderen. Als eerste maak je een rit in een open voertuig over een onverharde weg door de jungle, waarbij je uitleg krijgt over de flora en fauna om je heen. Daarna ga je aan boord van een speciaal aangepaste motorboot en vaar je op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen, tot vlakbij het watergeweld. (O)
Dag 13: Puerto Iguazú – Buenos Aires
’s Morgens bezoek je het Braziliaanse deel van de watervallen. je maakt een wandeling over speciale loopbruggen over het snelstromende water en bereikt een uitzichtpunt waar je een fantastisch zicht op de Garganta do Diabo (Duivelskeel) heeft, een (bijna) cirkelvormige waterval van 80 m hoog. ’s Middags word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst volgt transfer naar het hotel voor de laatste overnachting in Argentinië. (O)
Dag 14: Buenos Aires – Amsterdam
Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (Ezeiza). Vanhier vlieg je terug naar Amsterdam. (O)
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.
N.B. In de periode april t/m oktober is de excursie naar Punto Tombo niet inbegrepen. Vanaf 15 september is het mogelijk deze excursie facultatief bij te boeken.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs