Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Verblijf
 • Excursies en entree
 • 5-daagse expeditiecruise
 • 14x ontbijt 5x lunch en 6x diner
 • Engelssprekende gidsen

Highlights van deze reis:

 • Buenos Aires
 • Perito Moreno gletsjer
 • Torres del Paine NP
 • Expeditiecruise
 • Tierra del Fuego NP

Bekijk hier de Reisdetails

Een reis vol afwisseling door de mooiste gebieden van Argentinie en Chili. Hoogtepunt is een cruise-expeditie naar de meest betoverende oergebieden van Zuid-Amerika, waarbij je in alle comfort kunt genieten van de schitterende natuur.
Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires
Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.
Dag 2: Buenos Aires
’s Morgens kom je aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt transfer naar jouw hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis..
Dag 3: Buenos Aires
’s Morgens maak je een stadstour door deze elegante stad. Je ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza Mayor met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. De tour eindigt in de trendy wijk Recoleta, waar zich ook de beroemde begraafplaats bevindt met de graftombe van Evita Perón. ’s Middags kun je  de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)
Dag 4: Buenos Aires – El Calafate
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar El Calafate. Na aankomst word je naar jouw hotel gebracht voor twee overnachtingen. El Calafate ligt aan de zuidelijke oever van het Argentino meer aan de voet van het Andesgebergte en is uitgangspunt voor het maken van diverse excursies. (O)
Dag 5: El Calafate
Vertrek voor een prachtige rit langs het Argentino meer naar Canal de los Témpanos. Hier bevindt zich de Perito Moreno, een van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen, die uitzicht bieden op de gletsjer kun je dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat aanschouwen. Je ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Facultatief kun je als extra een boottocht naar de gletsjer boeken. (O)
Dag 6: El Calafate – Torres del Paine Nationaal Park
Vroeg in de morgen vertrek je naar het Torres del Paine Nationaal Park, misschien wel het mooiste nationale park van Chili. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over, terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Vandaag bezoek je de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. Twee overnachtingen in het Torres del Paine Nationaal Park. (O,LP)
Dag 7: Torres del Paine National Park
Vandaag kun je zelf op verkenning gaan of een facultatieve excursie boeken, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey, een paardrijtocht, diverse trektochten of een raftingtocht per zodiac naar de Última Esperanza fjord en de Serrano gletsjer. (O)
Dag 8: Torres del Paine Nationaal Park – Puerto Natales
‘s Morgens ben je vrij en heb je tijd voor een laatste wandeling of het maken van een facultatieve excursie, zoals een boottocht naar de gletsjer bij Lago Grey of een paardrijtocht. In de middag vertrek je naar Puerto Natales, waar je overnacht. (O)
Dag 9: Puerto Natales – Punta Arenas – 5-daagse cruise (Cruceros Australis)
Na het ontbijt transfer naar Punta Arenas, waar je ’s middags tussen 17.00 en 18.00 uur inscheept aan boord van de M/V Via of Stella Australis. Na een welkomstcocktail met de kapitein en zijn bemanning neemt jouw expeditieschip, voorzien van alle comfort, je mee op een cruise door de legendarische Straat van Magellaan en het Beagle kanaal in Tierra del Fuego naar het land dat door de eerste ontdekkingsreizigers ‘Finis Terrae’ werd genoemd: het einde van de wereld. Aansluitend ben je uitgenodigd voor het welkomstdiner. (O,D)
Dag 10: Cruise Ainsworth Baai – Tucker Eiland
Bij het vroege licht van de zonsopgang, vervolgt het schip zijn koers door de Almirantazgo Inham, tot je bij de Marinelli Gletsjer in de Ainsworth Baai, gelegen in het De Agostini Nationaal Park aankomt. Daar maakt je een wandeling door een ongerept Magellaan woud en kun je verschillende beverdammen zien. Op het strand zelf kun je een kolonie zeeolifanten observeren. Je vervolgt de reis en brengt een bezoek aan Tucker Eiland, waar je vanuit de zodiac kolonies Magellaan pinguïns en aalscholvers zult zien. In september en april wordt deze excursie vervangen door een bezoek aan Brookes Baai, waar je een korte wandeling naar de gletsjer maakt. (O,L,D)
Dag 11: Cruise Pia Gletsjer – Laan der Gletsjers
Nadat je het grootste deel van het Beagle kanaal bent overgestoken, bereik je het Pia fjord, waar je vlakbij de gelijknamige gletsjer van boord gaat. Daar maakt je een excursie naar een spectaculair uitkijkpunt. Hier kunt je de bergketen overzien vanaf het punt waar de gletsjer begint tot aan het punt waar deze de zee bereikt. Na deze onvergetelijke ervaring, vaar je via de noordwestelijke tak van het Beagle kanaal door de majestueuze ‘Laan der Gletsjers’, met zes gletsjers die genoemd zijn naar de Europese landen Spanje, Roemenië, Duitsland, Italië, Frankrijk en Holland. (O,L,D)
Dag 12: Cruise Kaap Hoorn en Wulaia Baai
Je navigeert door de Beagle- en Murray kanalen en Nassau Baai, waarna je van boord gaat in het Kaap Hoorn Nationaal Park (onder voorbehoud van weersomstandigheden). Deze steile kaap, van bijna 425 m hoogte, is in 1616 ontdekt door de Nederlandse handelsexpeditie georganiseerd door Isaac Le Maire. De Kaap dankt zijn naam aan het vertrekpunt van de expeditie: de haven van Hoorn. ’s Middags ga je van boord in de historische Wulaia Baai, eens de plek van de grootste inheemse nederzetting van het gebied. (O,L,D)
Dag 13: Ontscheping cruise Ushuaia
Om 07.00 uur kom je aan in de haven van Ushuaia (Argentinië) in Tierra del Fuego. Na het ontbijt volgt vanaf 08.00 uur ontscheping. Na aankomst in de haven van Ushuaia wordt je naar jouw hotel gebracht voor twee overnachtingen. Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland) is de zuidelijkste enclave ter wereld en toegangspoort tot het immense en mysterieuze Antarctica. Tierra del Fuego Nationaal Park is ideaal voor vogelliefhebbers en het maken van wandeltochten. Imposante meren, gletsjers, overweldigende flora en fauna en fraai uitzicht op het Beagle kanaal met op de achtergrond de bergen maken het park uniek. In het levendige stadje Ushuaia bevinden zich vrolijk gekleurde huizen en vele restaurantjes en bars. Ook zijn er een paar kleine musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo del Fin del Mundo. Vandaag maak je een excursie naar het Lapataia- en Tierra del Fuego Nationaal Park. (O)
Dag 14: Ushuaia
Vandaag vertrekt jeper 4WD naar het Tierra del Fuego Nationaal Park voor een tocht door het zuidelijke Andesgebergte. Via de Garibaldi pas, vanwaar je een schitterend uitzicht op het in de vallei gelegen Escondido meer, bereik je het enorme Fagnano meer. De Landrover voert je langs de oever van het meer met prachtige vergezichten en beverdammen, door oeroude bossen, over rivieren en trotseert modderige paden. Na een heerlijke barbecuelunch in een schuilhut, vergezeld door een Argentijnse Malbec keer je terug naar Ushuaia. (O,L)
Dag 15: Ushuaia – Buenos Aires
Transfer naar de luchthaven van Ushuaia voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst word je naar jouw hotel gebracht voor jouw laatste overnachting in Argentinië. (O)
Dag 16: Buenos Aires – Amsterdam
Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (Ezeiza). Van hier vlieg je te- rug naar Amsterdam. (O)
Dag 17: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs