Deze reis is inclusief:

 • Reis en maaltijden volgens beschrijving
 • Excursies inclusief entree
 • Privé-transfer
 • Engelssprekende gidsen
 • Tangovoorstelling met diner

Highlights van deze reis:

 • Buenos Aires
 • Valdés: zeeleeuwen en pinguïns
 • Vuurland
 • Perito Moreno-gletsjer
 • Wijnvalleien en indianendorpjes
 • Iguazú-watervallen

Bekijk hier de Reisdetails

Waarom wil jij naar Argentinië? Wij denken het antwoord te weten. Voor de faam van de wereldstad Buenos Aires; een Europese stad in een latino-ambiance van tango, elegantie en terrascultuur. En natuurlijk voor Patagonië. De weidse steppe, de graslanden, de gletsjers, de dierenwereld aan de kusten, de eenzame schapenboerderijen; dat alles heeft bijgedragen tot een roem van bijna mythische omvang. Tijdens deze zeer complete 15-daase rondreis zie je alle hoogtepunten van Patagonië.

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Na aankomst ontvangst op de luchthaven en transfer naar het eerst hotel voor twee overnachtingen.

Dag 2: Buenos Aires
Je maakt een uitgebreide stadsrondrit en ziet onder meer het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca, de tangowijk San Telmo en de wijk Recoleta met de elegante lanen en parken, de ambassades en de musea. In de avond bezoek je een tango & dinner show in stijl (O,D).

Dag 3: Buenos Aires – Puerto Madryn
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Trelew. Vanaf het vliegveld begint meteen de excursie. Punta Tombo is een kaap op 100 kilometer ten zuiden van Trelew. Hier broeden in de Patagonische zomermaanden de Magelhaenpinguïns. Het is een enorme kolonie, je loopt er dwars doorheen! In de middag terugrit via Trelew naar Puerto Madryn. Twee nachten (O).

Dag 4: Puerto Madryn. Excursie Valdés
Vandaag is het uitstapje naar het beroemde schiereiland Valdés. Groots steppelandschap, ogenschijnlijk niets te zien maar als je een scherp oog heeft, dan blijkt er veel leven te zijn: nandoe’s, woestijnhazen, mara’s en guanaco’s. In het dorp Puerto Pirámides maak je een boottocht naar de walvissen in de baai. Ieder jaar tussen juni en december komen hier de zuidkapers naar toe om hun jongen te baren. De rondrit over het schiereiland leidt je naar de Punta Delgada, waar onderaan de kliffen op het strand een grote kolonie zeeolifanten verblijft. Op de terugweg is er een stop bij het bezoekerscentrum (O).

Dag 5: Puerto Madryn – Ushuaia
Transfer naar de luchthaven van Trelew, vlucht naar Ushuaia, Vuurland. Na aankomst in Ushuaia transfer naar het hotel. ’s Middags vrij. (O)

Dag 6: Ushuaia
Dagtocht over het Beaglekanaal en naar estancia Harberton. De excursie begint met de vaartocht op het Beaglekanaal langs verschillende eilanden met kolonies zeeleeuwen, albatrossen, aalscholvers, etc. Je gaat aan land bij estancia Harberton, de eerste kolonistenboerderij op Vuurland. Wandelingen, koffie of lunch op de boerderij en door de bossen terug naar Ushuaia (O).

Dag 7: Ushuaia – El Calafate
In de ochtend maak je een excursie door het National Park Tierra del Fuego, Vuurland: een prachtig landschap van bossen, velden, rivieren en baaien. ’s Middags transfer en vlucht naar El Calafate voor 3 overnachtingen (O).

Dag 8: El Calafate
Excursie naar het nationale park ‘Los Glaciares’ dat 80 kilometer ten westen van El Calafate begint. Er is meteen al een drastische verandering in de vegetatie: van graslanden naar mooie bossen met inheemse boomsoorten. En dan sta je oog in oog met de beroemdste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno. Een geweldige ijsmassa, die langzaam in het meer schuift. Grote brokken ijs storten met veel lawaai in het water. De vele wandelpaden en boardwalks geven plenty uitzicht. Tijdens de boottocht voor het front van de gletsjer langs ervaar je eens te meer de omvang van de ijsmassa. Je kunt facultatief deelnemen aan een wandeling over de gletsjer, de zogenaamde mini-icetrekking. Met schoenijzers loop je onder begeleiding over de gletsjer (O).

Dag 9: El Calafate
Vandaag opnieuw naar het nationale park. Je vaart over Lago Argentino naar de baai van de Upsalagletsjer (ruim 3 uur varen) en gaat dan aan land bij estancia Cristina, een verlaten schapenboerderij waar je kennis maakt met het harde pioniersbestaan van de Patagonische boeren. Met jeeps ga je de bergen in naar een uitzichtspunt waar je een overweldigend panorama hebt over het gehele zuidelijk ijsveld van Patagonië. Met de jeep retour naar de estancia voor lunch, museumbezoek en wandeling in de toendra. Met boot en bus terug naar het hotel (totale duur 12 uur). Facultatief: tegen een kleine toeslag wandel je (i.p.v. jeep) met een gids van boven in 4 uur terug naar de estancia. (O)

Dag 10: El Calafate – Salta
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta (overstap in Buenos Aires). Na aankomst wordt je naar het hotel gebracht (O).

Dag 11: Salta – Humahuaca – Salta
Je maakt een dagexcursie naar de Humahuaca-vallei, een totaal andere wereld dan het Patagonië van de afgelopen dagen. De vallei is een groen lint tussen kleurrijke rotshellingen, een langgerekte oase aan weerszijden van een verwilderde rivierloop. In het dal liggen de indianendorpen; je maakt verschillende stops om de sfeer op de dorpspleinen te proeven, rond te kijken op de bonte markten of voor een kerkbezichtiging. Bij Tilcara bezoek je de ruïnes van de Pucara, een pre-Colombiaans fort en het archeologisch museum, in Purmamarca maakt je een rit door de Seven Colors Mountains en op de terugweg bezoek je in de stad Jujuy de kathedraal (O).

Dag 12: Salta – Cafayate – Salta
Vandaag staat in het teken van woestijn en wijn. Je rijdt in de beroemde Quebrada de las Conchas, een vallei omgeven door spectaculaire rotsformaties in mooie oker en dieprode kleuren, die door hun vormen allerlei bijnamen hebben gekregen zoals amfitheater of duivelskeel. Bij Cafayate rijdt je tussen de wijngaarden. In het wijnmuseum kom je alles over de lokale wijnen te weten.  Op een van de terrasjes aan het gezellige dorpsplein is het genieten met een glas koele Torrontés. Wat een heerlijke dag (O)!

Dag 13: Salta – Iguazú
In de ochtend volgt een stadsrondrit door deze mooie koloniale stad en zie je onder meer de kathedraal, het gemeentehuis geflankeerd door palmen en sinaasappelbomen en het opvallend felrood gekleurde San Francisco klooster. In het Mummiemuseum zul je verwonderd naar de mummies uit de Incatijd kijken, die in een ritueel graf op 6000 meter hoogte zijn gevonden. Je sluit de rondrit af met een mooi uitzicht op de stad vanaf de San Benardinoheuvel. Tegen de avond transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Iguazú. Bij aankomst transfer naar het hotel (O).

Dag 14: Iguazú
Je gaat de gehele dag op stap om rond te kijken bij de watervallen aan de Argentijnse kant. De watervallen zijn 2,5 kilometer breed en het  water valt in etappes naar beneden. Overal zijn voetpaden en wandelsteigers, die door jungle en over rivierbeddingen naar de vele uitzichtpunten leiden. Je kunt zowel  beneden, als halverwege als bovenlangs wandelen. En overal is de natuur uitbundig: orchideeën, boomsalamanders en vooral heel veel bonte vlinderpracht! Voor het bezoek aan de meest spectaculaire waterval, de Duivelskeel, ga je enkele kilometers met een treintje door de bossen en wandel je honderden meters over steigers boven de rivier. Facultatief kun je de ‘Great Adventure’ boeken. In zodiacs kom je dan tot wel heel dichtbij de watervallen. Poncho mee, want ‘wet & wild’ wordt het zeker (O)!

Dag 15: Iguazú
In de ochtend bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen: op de loopbruggen is de aanblik heel anders op de watervallen. Je staat dit keer pal tegenover het donderende watergeweld. Aansluitend word je naar keuze naar het Argentijnse of Braziliaanse vliegveld gebracht waar de reis eindigt (O).

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs