Deze reis is inclusief:

 • Internationale vluchten en binnenlandse vluchten
 • Excursies inclusief transfers en entreegelden
 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Engelssprekende gidsen

Highlights van deze reis:

 • Buenos Aires
 • Eeuwenoude dorpjes
 • Prachtige berglandschappen
 • De spectaculaire Iguazú-watervallen
 • Zonnige stranden in Rio de Janeiro

Bekijk hier de Reisdetails

Ervaar het ritme van Argentinie & Brazilie tijdens een korte, maar zeer afwisselende 12-daagse rondreis! Het elegante Buenos Aires en eeuwenoude koloniale dorpjes concurreren met de spectaculaire Iguazú-watervallen en de  zonnige stranden van exotisch Rio.
Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires
Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.
Dag 2: Buenos Aires
’s Morgens kom je aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt transfer naar jouw hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is al een belevenis. De vele verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo. Hiernaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars, confiterías en een bruisend uitgaansleven.
Dag 3: Buenos Aires
’s Morgens maak je een stadstour door deze elegante stad. Je ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza Mayor met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. De tour eindigt in de trendy wijk Recoleta, waar zich ook de beroemde begraafplaats bevindt met de graftombe van Evita Perón. ’s Middags kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)
Dag 4: Buenos Aires – Salta
Vandaag vlieg je naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Door de mooie ligging in de Lerma vallei en de prachtige koloniale gebouwen is Salta waarschijnlijk de meest bekoorlijke stad in het noordwesten. Tijdens een stadstour zie je de belangrijkste bezienswaardigheden. De stad heeft als bijnaam ‘la Linda’ of ‘de Schone’ en wordt jaarlijks bezocht door vele tienduizenden toeristen, aangetrokken door de indrukwekkende koloniale gebouwen, zoals de 18e-eeuwse Cabildo, de San Francisco kerk, het klooster van San Bernardo en het Plaza 9 de Julio stadsplein met vele gezellige terrasjes. Ook vind je er verschillende musea, waaronder het Museo de Alta Montaña met drie Inca kindermummies, die in de buurt van Llullaillaco gevonden zijn. Salta heeft tevens een levendige muziekcultuur. Je verblijft drie nachten in Salta. (O)
Dag 5: Quedabra de Humahuaca
Je trekt er de hele dag op uit in de omgeving van Salta. Je rijdt door de spectaculaire Quedabra de Humahuaca vallei, een prachtig gebied dat zich over een lengte van 155 km uitstrekt tussen Abra Pampa en Jujuy. Door eeuwenlange erosie van water en wind is dit gebied in een schitterend kleurrijk, maar onherbergzaam landschap veranderd. De route voert langs rotswanden in diverse schakeringen van rood en geel. In het landschap staan vele grote cactussen. Vanuit de valleien en vanaf de hoge passen heb je prachtige uitzichten op deze bijzondere natuur. In de vallei zie je ook de markante top van de Cerro de los Siete Colores (Berg van de Zeven Kleuren), die zich hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft. Deze berg is 2.100 m hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen variërend van geel naar rood en grijs. Purmamarca zelf is een lieflijk dorp met adobe huisjes. Op het plein van Purmamarca verkoopt de inheemse bevolking hun producten. Aan hun uiterlijk is goed te zien dat je dicht bij het Andes gebergte bevindt. Tevens maak je een stop in Tilcara, bekend om het enorme indianenfort en het 17e eeuwse dorpje Humahuaca. (O)
Dag 6: Cafayate
Door een prachtig berglandschap met fantastische kleurschakeringen en ongebruikelijk gevormde rotsformaties rij je via de Quebrada de la Conchas, ofwel kloof van de schelpen naar Cafayate. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. Cafayate is een belangrijke stad in de wijnproducerende Valles Calchaquíes regio. De bekendste wijn uit deze streek is de Torrontés. Tijdens een bezoek aan een wijngaard kun je  de lokale wijn proeven. (O)
Dag 7: Salta – Puerto Iguazú
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Puerto Iguazú in Brazilië. Na aankomst volgt transfer naar jouw hotel. Het nationaal park Iguazú bevindt zich op het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. De indrukwekkende Iguazú- waterval, die door velen als de grootste natuurlijke attractie in dit gebied wordt beschouwd, bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 m hoog, die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de waterval bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je verblijft twee nachten in een hotel aan de Argentijnse zijde van de Iguazú-watervallen. (O)
Dag 8: Iguazú watervallen
Vandaag bezoek je de Argentijnse zijde van het Iguazú Nationaal Park. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. Facultatief kun je boeken voor een Gran Aventura excursie. Gedurende 1 uur neem je deel aan dé excursie van Puerto Iguazú, waarbij je een spannende boottocht maakt en de watervallen tot zeer zichtbij zult naderen. Als eerste maak je een rit in een open jeep over een onverharde weg door de jungle, waarbij je uitleg krijgt over de flora en fauna om je heen. Daarna ga je aan boord van een speciaal aangepaste motorboot en vaar je op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen, tot vlakbij het watergeweld. (O)
Dag 9: Iguazú-watervallen – Rio de Janeiro
’s Morgens zie je het Braziliaanse deel van de watervallen. Je maakt een wandeling over speciale loopbruggen over het snelstromende water en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diabo (Duivelskeel), een (bijna) cirkelvormige waterval van 80 m hoog. Aansluitend wordt je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Rio de Janeiro. Rio de Janeiro ligt aan de prachtige Baía de Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. De stad is beroemd om zijn drukbezochte stranden, zoals Copacabana en Ipanema, maar heeft ook volop bezienswaardigheden op historisch en historisch gebied. De inwoners van Rio, de ‘Carioca’s’ zijn vriendelijk, zelfverzekerd en houden van muziek, uit eten gaan, het nachtleven en natuurlijk van voetbal. Carioca’s gaan niet naar het strand om te zwemmen, maar om te sporten, te flaneren en er met vrienden af te spreken. Na aankomst in Rio volgt transfer naar het hotel voor een verblijf van twee nachten. (O)
Dag 10: Rio de Janeiro
’s Morgens breng je een bezoek aan de 709 m hoge Corcovado berg. De rit voert door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos. Na aankomst kun je het 30 m hoge Christusbeeld bewonderen, onlangs uitverkoren tot een van de 7 wereldwonderen, en genieten van een van de bekendste panorama’s op aarde. Na de lunch rij je naar Praia Vermelha en vertrek je per kabelbaan, in twee etappes, naar de top van het ‘Suikerbrood’, dat op een hoogte van 396 m ligt. Vanhier heb je een onvergetelijk uitzicht over de stad en de baai van Guanabara. Na afloop keer je terug naar jouw hotel. (O,L)
Dag 11: Rio de Janeiro – Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Vanhier vlieg je terug naar Amsterdam. (O)
Dag 12: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs