Deze reis is inclusief:

 • Cruise-expeditie
 • Volpension
 • Activiteiten
 • Lezingen

Highlights van deze reis:

 • Arctisch Schiereiland
 • Drake Passage
 • South Shetlands
 • Adéliepinguïns spotten

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Inscheping in Ushuaia
Inscheping aan boord van de M/V Ortelius in Ushuaia. Na de kennismaking met de bemanning vaar je door het beroemde Beagle kanaal richting de Drake Passage, genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake, die in 1578 als eerste door deze wateren voer. (D)
Dag 2 en 3: Drake Passage
Gedurende de twee dagen op zee worden interessante lezingen door biologen gehouden om je optimaal voor te bereiden op uw bezoek aan Antarctica. Kort na vertrek zie je al verschillende zeevogels, zoals albatrossen, stormvogels en Kaapse duiven. Ook walvissen weten deze voedselrijke wateren te vinden. (O,L,D)
Dag 4: Weddell Zee
Het reisschema in de Weddell Zee kan er als volgt uitzien. Onderstaande beschrijving is slechts een voorbeeld, omdat veel afhankelijk is van de weersomstandigheden en het ijs.
Je vaart de Weddell Zee binnen en als de Antarctic Sont toegankelijk is en het ijs het niet onmogelijk maakt om verder te varen, kun je de enorme tabelvormige ijsbergen aan de oostkant van het AntarctisReizen in een internationaal reisgezelschap of op privé-basis. ch Schiereiland zien opdoemen. Het plan is om Paulet Island met een miljoen paar adéliepinguïns te bezoeken. In de middag bereik je Snow Hill Island, waar overblijfselen van de Nordenskjöld expeditie te zien zijn. (O,L,D)
Dag 5: Weddell Zee
Tussen Snow Hill Island en James Ross Island wordt een eerste poging gedaan om keizerspinguïns te spotten, die vanaf de ijswanden hun weg naar het open water vinden. De keizerspinguïn is de grootste pinguïn en heeft een gemiddelde grootte van 110 cm. Per helicopter vlieg je naar Snow Hill en landt op een plek in de buurt van de kolonie, die je vervolgend te voet bezoekt. Ook wordt een bezoek gebracht aan Seymour Island, waar veel fossielen te vinden zijn. Bij de Argentijnse basis heb je de kans adéliepinguïns, Kaapse stormvogels, skua’s en Antarctische sterns te observeren. (O,L,D)
Dag 6:Weddell Zee
Als het ijs het toelaat vaar je dieper de Weddell Zee in en bezoek je Devil en Vega Island met een grote kolonie adéliepinguïns. Sportieve wandelaars kunnen de top van de heuvel beklimmen om daarna te worden beloond met een fantastisch uitzicht. Vanaf de rotsen bij ‘Well-Met’ veroorzaakt smeltijs soms een spectaculaire waterval. (O,L,D)
Dag 7: Weddell Zee
Varend in noordelijke richting naar de Antarctic Sont heb je nogmaals de kans om op de ijsschotsen keizerspinguïns waar te nemen. ’s Middags staat een bezoek aan Gourdin Island op het programma, waar drie soorten pinguïns te zien zijn: de kinband-, adélie- en ezelspinguïns. (O,L,D)
Dag 8: South Shetlands
’s Morgens ga je aan wal op Half Moon Island waar kinband- en adéliepinguïns en veel andere vogelsoorten te zien zijn. Ook zul je er de zuidelijke zeeolifant en de Weddellzeehond tegenkomen. Bij Deception Island, een jong vulkaaneiland, ga je bij Baily Head aan land om een kolonie van 10.000 kinbandpinguïns van dichtbij te bekijken. Door het instorten van de top van de vulkaan heeft zich in het midden van het eiland een caldera gevormd die is volgelopen met water. Voor goede wandelaars is het mogelijk om van Baily Head over de rand van de krater naar Whalers Bay, de natuurlijke haven in het binnenste van het eiland, te hiken. Ondertussen vaart het schip door de nauwe ingang van de krater. Op verschillende locaties maak je kennis met de lokale fauna waaronder macaronipinguïns -met de donkergele kuif op de voorhoofd-, zeeolifanten, weddellzeehonden, pelsrobben en blauwoogaalscholvers. (O,L,D)
Dag 9 en 10: Drake Passage
Vertrek vanuit Antarctica over de Drake Passage richting Ushuaia. Onderweg neem je deel aan lezingen en zie je zeevogels en walvissen. (O,L,D)
Dag 11: Ontscheping in Ushuaia
Aankomst in Ushuaia en ontscheping. (O)
N.B. Naast deze 11-daagse cruise-expeditie zijn er ook kortere of langere cruises per M/V Ortelius of M/V Plancius mogelijk, waarbij South Georgia of de Falkland Islands worden aangedaan. Zie onze prijzenbijlage.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs