Tips Argentinië

Tips voor de mooiste Argentinië reizen? Verblijf bijvoorbeeld eens een paar nachten op een echte Estancia! Deze grote boerderijen vind je overal in Argentinië. Naast een comfortabel verblijf, maak je op deze manier ook kennis met het échte leven van de Argentijnen. Bekijk eens onze groepsreizen naar Argentinië of individuele rondreizen Argentinië!

Cruise naar Kaap Hoorn

Wie maar door blijft varen, komt uiteindelijk uit bij Kaap Hoorn, het einde van de bewoonde wereld. Cruise door de kanalen en fjorden van Patagonië Argentinië en trek er per rubberen zodiac op uit om de Zuid-Amerikaanse natuur van dichtbij te aanschouwen. Grote kans dat je een kolonie Magellaanse pinguïns tegenkomt of een aantal zeeolifanten met het schip mee ziet zwemmen. Wie graag een druk programma heeft, kan zich dagelijks toegeven aan wandelingen en excursies.

Tango in Buenos Aires

Buenos Aires en de tango zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De passionele dans kent zijn geboorte in de Argentijnse hoofdstad, wat te merken is aan de vele tangocafés die je op elke straathoek vindt. Voor een complete onderdompeling in de tangocultuur moet je in de oude volkswijken La Boca en San Telmo zijn. Zet je eerste Argentijnse dansstappen op Plaza Dorrego of proef van het Zuid-Amerikaanse levensverhaal in de beroemde tangobar El Viejo Almacén. Sta niet raar te kijken als je plotseling tussen de dansende paartjes staat. Elke zondag vinden er grootschalige dansdemonstraties plaats, op de klanken van een traditionele orquesta tipica. Doe bijvoorbeeld eens een combinatierondreis Argentinië en dans ook op Samba in Brazilië!

Gletsjers in El Calafate

El Calafate is met zijn natuurlijke grootheden als de Petito Moreno, de Upsala en de Spegazzini uitgegroeid tot een waar gletsjermekka. De stad ligt aan de oever van het Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië. Wandel in het Parque Nacional Los Glaciares over ’s werelds enige groeiende ijsmassa en schiet tegelijkertijd plaatjes van de grootste en hoogste gletsjers op aarde. Met een beetje geluk zie en hoor je grote stukken schots in het ijsblauwe water storten.

Walvissen spotten bij Peninsula Valdes

Het Península Valdés is befaamd om zijn ongekende rijkdom aan zeedieren. In de wateren rondom dit reusachtige natuurreservaat tref je de zeldzame zuidkapers. Deze walvissen trekken tussen juli en december langs de kustlijn, gedurende de Zuid-Amerikaanse lente. Maak een boottocht vanuit Puerto Pirámides om de zoogdieren van dichtbij te bekijken en vergeet vooral niet je verrekijker mee te nemen. Wil je iets meer informatie, dan kun je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum. Je leert hier werkelijk alles over de walvis en zijn omgeving.

Mendoza Wijnvallei

Liefhebbers van wijn zullen zich thuis voelen in Mendoza. De plaats ligt in het hart van Cuyo, de streek van zon en goede wijn. In de nabije omgeving tref je daarom vele wijngaarden. Proef hier van de fruitige Argentijnse wijnen of vraag om een rondleiding in een heuse bodega. Wie geen genoeg krijgt van de kwaliteitswijnen kan zich wagen aan een Mendoza Wijnroute. Trek langs de wijnlokalen van Maipu, Lujan de Cuyo en Tupungato. Sluit je tocht af met een bezoek aan de Bodega Salentein, beroemd om zijn architectuur, kunstmuseum en wijnen.

Mysterieus Paaseiland

Geheimen en raadselen tref je in Te-Pito-O-Te-Henua, zoals de locals hun Paaseiland noemen. Het afgelegen eiland in de Grote Oceaan doet dienst als één groot openluchtmuseum. Niet te missen zijn de honderden Moais, waarvan het hoe en waarom nog altijd onduidelijk is. De grote, stenen beelden zijn tot veertien meter hoog en bewaken de kilometerslange kust van het eiland. Ontdekkingsreizigers kunnen zich op Paaseiland wagen aan de ontcijfering van het Rongorongo, een hiërogliefenschrift met een tot nog toe onbekende betekenis.

Salta aan de Andes

Empanadas eten bij één van de terrasjes op het Plaza de 9 Julio. De vijftien uur durende treinreis tren ‘al las nubes’ is ook zeker de moeite waard en maakt niet voor niets deel uit van onze reistips Argentinië!

Witte wijnstreek Cafayate

Proef het wijnijs, erg lekker! Het Cabernetijs is rood van kleur, het Torrentèsijs is wit.

Wandelen in El Chaltén

Dagwandeling naar Laguna Torre, onderweg heb je een onbeschrijfelijk mooi uitzicht op Fitz Roy.


Krijg advies van onze Argentinië-Xperts!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Argentinië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk meer van onze reizen naar Argentinië