Na de eerste 5 highlights van de Oostkust stonden er nog veel meer leuke plekken op de planning. Elke nieuwe plek betekent ook een nieuw hostel, nieuwe mensen en nieuwe activiteiten. Op reis gaat er eigenlijk geen dag voorbij waar je niets meemaakt, maar de allerleukste dingen? Die deel ik met jou in het 2e deel van mijn Top 10 highlights van de Oostkust!

Ontdek meer Australië

6. Noosa

Noosa is een mooie kustplaats langs de Sunshine Coast! Wat mij de perfecte stop na 3 drukke dagen op Fraser Island. Hoe je deze plek het beste kunt ontdekken? Door te wandelen! De Noosa Head Coastal Track is een leuke wandeling langs de kust met waanzinnige uitkijkpunten. Maar houd wel het weer in de gaten, wij werden bijna weggewaaid!

Uitzicht Noosa Eumundi markt

Woensdagochtend staat een bezoekje aan de Eumundi Market op de planning. Een leuke markt met van alles en nog wat. Van kleding, sieraden, souvenirs tot lekkere lokale producten! Meer zin in iets typisch Nederlands? Probeer de poffertjes die hier ook te koop.

Na deze markt met veel te veel lekkere dingen staat er in de middag iets actiefs op de planning: kayakken in de Noosa Everglades. Erg leuk máár zwaar. Sla het mooiste stuk door de mangroves zeker niet over! Wij spotten diverse vogels, op een strandje zien we honderden kleine krabbetjes en van heel dichtbij een pijlstaartrog!

Noosa Everglades

7. Brisbane

Wat is het heerlijk om na een lange tijd weer even in een stad te zijn! De eerste dag stijgt de temperatuur tot boven de 35 graden en verkies ik een dagje zonnen boven struinen door de stad. Dus op naar South Bank Parklands waar je deze leuke lagoon tussen de wolkenkrabber vindt!

Lagoon klokkentoren Brisbane

De volgende dag is de temperatuur flink gedaald en struinen we door de stad. Na 16 kilometer kan ik zeggen dat ik genoeg van de stad heb gezien. De aanraders? Ga gratis naar het bovenste puntje van de klokkentoren via een ouderwetse lift die nog met de hand wordt bediend. Neem tussendoor een break in de botanische tuinen en wanneer je niet zoveel wilt wandelen is de gratis ferry genaamd ‘cityhopper’ langs de bekendste puntjes van Brisbane een goed alternatief!

Cityhopper Brisbane

8. Byron Bay

Een favoriet van veel backpackers is Byron Bay. En met die héle erge laidback sfeer, de waanzinnige straatmuzikanten, een fijn strand en leuke tentjes begrijp ik dat maar al te goed. Er is één grote MAAR: die unieke sfeer is weg bij slecht weer. Met de stortende regen is het slechts een klein plaatsje waar weinig te doen is. Probeer dus als het kan jouw stop hier goed te plannen!

Byron Bay

Iets totaal anders maar erg leuk is de wandeling naar het meest oostelijke punt van Australië en de vuurtoren. Best een pittige klim, vooral met mooi weer maar zeker de moeite waard!

Oostelijke punt vuurtoren

9. Roadtrippin’ again!

We hadden in eerste instantie extra veel dagen in Byron Bay gepland, maar door het slechte weer besloten om tussendoor weer een kleine roadtrip te doen. Wat blijft de vrijheid van een eigen autootje toch heerlijk en wat hebben we veel mooie plekjes gespot. Van de Minyon Falls, Danger Point, Green Rockpool tot Yamba Point. Maar alleen al voor alle mooie stukken waar je doorheen rijdt is het aan te raden om minimaal één keer zelf een autootje te huren!

Minyon Falls Yamba point roadtrip

10. Surfcamp @ Spot X

We hebben het beste voor het laatste bewaard: 3 dagen surfen! Typisch Australië en wat mij betreft 1 van de dingen die je absoluut moet doen. Na de eerste 2 uur surfles lukt het al om te blijven staan! Ik ben niet van het surfboard af te slaan en boek ook de middagsessies erbij. Erg leuk maar onderschat surfen niet, het is zwaarder dan je denkt. Na 3 dagen surfcamp zijn mijn surfskills enorm verbeterd maar die blauwe knieën verraden tóch dat ik zeker nog wel een lesje kan gebruiken…

Surfen surfcamp

Tijd om terug naar Sydney te gaan, deze 4 weken langs de Oostkust zijn voorbij gevlogen. Maar mijn tijd in Australië is nog niet voorbij en vlieg naar mijn volgende stop: Melbourne. In mijn volgende blog lees je alles over deze leuke stad!

Zelf zin in een trip naar Australië gekregen?

Pak je kans en bewonder de highlights in Australië! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Inge Bakker naar aanleiding van haar reis naar Australië.

 

Commentaar is niet beschikbaar