Cairns is de toegangspoort voor een bezoek aan het Great Barrier Reef. Gelegen in het tropische noorden van Queensland, is dit over het algemeen een druk bezochte stad. De regenwouden van het National Park Daintree en de glooiende heuvels van de Atherton Tablelands liggen in de directe omgeving. Cairns en Great Barrier Reef misschien iets voor jou?

Het oude stadje Cairns

Het stadje opzich is heel relaxed, met een boomrijke boulevard en een haventje. De grootste trekpleister van Cairns is uiteraard het Great Barrier Reef, dat vanaf hier heel makkelijk te bereiken is.

Duiken bij het Great Barrier Reef

Dit ongeveer 2.000 kilometer lange, unieke koraalrif is dé trekpleister van deze omgeving. Er is bijna geen toerist die in Australië komt en hier niet is geweest. Ben je geen duiker? Geen nood! Je kunt hier ook prima snorkelen of gewoon een rondtocht maken op één van de vele boten. Het rif heeft allerlei vormen en kleuren en het vormt, tezamen met de vele tropische vissen en andere zeedieren, een fascinerend schouwspel!

Daintree Rainforest vanuit Cairns

Dit regenwoud is een nationaal park. Je bereikt het park gemakkelijk vanuit Cairns. Het is heel bijzonder gebied, omdat het op de lijst van werelderfgoed van UNESCO staat. Het regenwoud is erg oud en daardoor ecologisch gezien van groot belang. Een aanrader om te bezoeken tijdens een reis Cairns en Great Barrier Reef Australië!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Australië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Australië