De Westkust

“De duizenden kalkstenen pilaren van The Pinnacles torenen hoog boven me uit. Niet te geloven dat ze er al duizenden jaren staan…”

De kust van Australië West is het meest vergeten stukje Australië. Ten onrechte, want met zijn ruige natuur, onbekende nationale parken en het Ningaloo Reef vormt het gebied juist een oase van rust. Zo kun je zwemmen met dolfijnen bij Monkey Mia, terwijl je in de Kimberley-regio het oranje-zwart gestreepte Bungle Bungles-rotslandschap kunt beklimmen. In de Australische lente zijn de vele ‘wild flowers’ niet te missen. Midden in de woestijn tref je talloze bontgekleurde Kangaroo Paws, Banksia’s en Christmas Trees. Wie toch even de drukte op wil zoeken, kan terecht in Perth, de zonnigste en meest geïsoleerde stad van Australië.

Northern Territory

“Voorzichtig schuif ik langs de kloofrand. Duizenden lichtstralen doen de waterpoel veranderen in één grote spiegel…”

De Northern Territory vormt dé outback van Australië. Uitgestreken landschappen, door zand omzoomde wegen en mystieke rotsformaties doen je letterlijk ‘in the middle of nowhere’ wanen. De nachten zijn er gitzwart, de sterren glashelder. Niet te missen in het gebied zijn de nationale parken. In het Kakadu National Park vind je niet alleen wetlands en boomsavannes, maar ook rotsschilderingen van Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. Het Litchfield National Park staat juist bekend om zijn watervallen, regenwouden en spookvleermuizen.

Queensland

“De tijd lijkt stil te staan. Ik drijf boven de bonte bloemendiertjes. Drie zeepaardjes lijken met me mee te zwemmen…”

Queensland Australië draagt zijn bijnaam ‘The Sunshine State’ met verve. De zon is vrijwel nooit op een dagje afwezigheid te betrappen, net als de duizenden zeedieren in het Great Barrier Reef. Vergaap je in ’s werelds grootste koraalrif aan het uitzonderlijk heldere water, de honderden soorten koraal en de bontgekleurde visjes. In het hart van het Great Barrier Reef tref je de Whitsunday Islands. De witte poederstranden en tropische regenwouden op deze 74 eilandjes doen je in een paradijs op aarde wanen. Wie even helemaal back to basic wil, kan zelfs kamperen op een onbewoond eiland. Voor grootschalig entertainment, drukte en een hoop glitter en glamour moet je aan de Gold Coast zijn. Je vindt in dit vakantieparadijs voor Australiërs vooral pretparken, grootschalige winkelcentra en surfspots.

Tasmanië

“De wombat steekt nieuwsgierig zijn kopje tevoorschijn. Alsof hij merkte dat we op hem stonden te wachten…”

Tasmanië is het eiland van de wombat, de tasmanian devil en de woeste kustlijnen. Met zijn ruige bergen, tropische regenwouden en diepe kloven mag de kleine staat zich een van de laatste natuurlijke wildernissen van Australië noemen. Trek per kano langs de kustlijn, spot wallaby’s op de vele wandelpaden of maak een kajaktrip naar ‘The Hazards’. Je weet niet wat je overkomt als je deze honderden meters hoge, roze granieten heuvels boven het diepblauwe water uit ziet steken. Verscholen tussen een landschap van koele wouden, nationale parken en uitgestrekte wijnvelden vind je Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. In deze Europees aandoende stad kun je urenlang ronddwalen langs de oude koloniale huizen van Battery Point.

Uluru

“De ondergaande zonnestralen hullen de ‘Uluru’ in een karmijnrood gewaad. Ik gris mijn fototoestel tevoorschijn. Dit natuurfenomeen wil ik vastleggen…”

Uluru is het symbool van de Australische ‘outback’. Deze grote rode rots ligt in het hart van Australië en wordt ook wel ‘Ayers Rock’ genoemd. Voor de Aboriginals is de ‘Uluru’ van grote culturele en religieuze waarde. Wie een wandeling rond de voet van de rots maakt, zal stuiten op eeuwenoude rotstekeningen en heilige gedenkplaatsen. Door de steeds verschillende invalshoek van het zonlicht lijkt het alsof de rots van kleur blijft veranderen. In de ochtend is de ‘Uluru’ nog vurig rood, maar vlak na zonsondergang steekt de rots gitzwart af tegen de oranjeroze lucht. Wie de heilige rots wil beklimmen, moet zich goed voorbereiden en rekenen op moeilijke omstandigheden. Deze inspanningen zul je snel vergeten als je op de top van de ‘Uluru’ staat.

Ontdek ook onze tips voor Australië en bekijk al onze reizen naar Australië en laat onze AustraliëXperts jouw droomreis op maat samenstellen!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Australië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Australië