Deze reis is inclusief:

  • Vervoer ter plaatse
  • Verblijf
  • Reisleiding
  • Diverse excursies
  • Maaltijden volgens beschrijving
  • Bagage

Highlights van deze reis:

  • Combinatie van 2 prachtige landen!

Bekijk hier de Reisdetails

Een fantastische reis die twee landen in Down Under combineert! In internationaal groepsverband zie je de hoogtepunten van zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Je maakt stadsrondritten door bekende steden als Melbourne, Sydney en Christchurch, je rijdt in een comfortabele touringcar door schitterende landschappen, je maakt bijzondere excursies en maakt kennis met de ‘locals’ in Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien kun je diverse excursies ter plaatse bijboeken om je reis nóg waardevoller te maken. Australië en Nieuw-Zeeland zullen een verpletterende indruk op je achterlaten!

Dag 1: Aankomst Melbourne
Deze groepsreis begint in de elegante en kosmopolitische miljoenenstad Melbourne. Na aankomst op de luchthaven wordt je opgewacht en naar je hotel gebracht. Je kunt wat uitrusten in je hotel of er meteen op uit trekken en deze stad op eigen houtje gaan verkennen. Melbourne kent vele leuke kleine boekwinkeltjes, artistieke ateliers en kledingwinkels.

Dag 2: Melbourne
Vanochtend geniet je tijdens een stadsrondrit van Melbourne met haar brede boulevards en historische gebouwen. De mooiste bouwwerken zullen de revue passeren. Ook bezoek je de botanische tuinen. De middag is vrij ter eigen besteding. Teken in op een excursie naar Philip Island waar bij zonsondergang de dwergpinguïns uit zee komen waggelen, op zoek naar hun nachtverblijf in de duinen. Een memorabel gezicht (O)!

Dag 3: Melbourne 
Een tweede dag vrij ter eigen besteding. Facultatief kun je een excursie maken waarbij je aan boord stapt van de originele stoomtrein Puffing Billy. Vanuit deze historische trein geniet je van de prachtige uitzichten. Na een lunch bij een lokale wijngaard volgt een rondleiding waar je vervolgens natuurlijk de heerlijke wijnen kunt proeven (O).

Dag 4: Melbourne – Alice Springs 
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Alice Springs (vlucht niet inbegrepen). Daar aangekomen krijg je een rondrit door dit Outback stadje en bezoek je de School of the Air, waar via de radio lessen worden gegeven aan kinderen die in afgelegen regio’s wonen en daardoor niet in staat zijn een school te bezoeken. Daarna word je uitgenodigd voor de ‘afternoon tea’ bij een echte boerenfamilie in Bond Springs Station, in de MacDonnell Ranges, ten westen van Alice Springs. Zij vertellen je alles over het leven in the Outback (B,D).

Dag 5: Alice Springs – Ayers Rock
Voordat je op weg gaat naar Ayers Rock, bezoek je het historische Telegraph Station en de Flying Doctor Service, waar doktersadvies gegeven wordt via de sateliet. Daarna reis je via de MacDonnell Ranges en de James Ranges naar een Aboriginal gemeenschap waar je hun prachtige kunst kunt aanschouwen. Nadat je bent ingecheckt in je hotel, ga je op weg naar wellicht hét icoon voor vele Australië-reizigers: de monoliet Ayers Rock. Bij zonsondergang zie je de schitterende kleurschakeringen van Ayers Rock tegen de heldere hemel. Echt een wonderbaarlijk verschijnsel (O)!

Dag 6: Ayers Rock & The Olga’s
Dit wordt wellicht het lekkerste kopje thee of koffie dat je zult drinken deze reis, al is het alleen al vanwege het uitzicht over Ayers Rock tijdens de schitterende zonsopgang. Vervolgens staan de zesendertig rotsformaties van Kata Tjuta, beter bekend als de Olga’s, op het programma. Een wat minder bekend gebied, maar zeker niet minder mooi, is de Waipa Gorge. Hier zal de gids je van alles vertellen over de flora, fauna en geologie van dit gebied (O).

Dag 7: Ayers Rock – Cairns
Vandaag vlieg je naar Cairns (vlucht niet inbegrepen), waar je na aankomst naar je hotel wordt gebracht. Je verblijft drie nachten in Cairns. De rest van de dag is vrij ter eigen besteding. Drink een kopje koffie met de ‘locals’ aan de Esplanade en geniet van het relaxte sfeertje (O).

Dag 8: Great Barrier Reef
Je verkent vandaag het onderwaterleven van het wereldberoemde Great Barrier Reef. Een schitterende snorkelervaring rijker, zul je genieten van de lunch met verse seafood, salades en tropische vruchten (O,L).

Dag 9: Cairns
Vandaag is vrij ter eigen besteding. Ontspan lekker bij je hotel of ga winkelen. Wellicht vind je het leuk om een faculatatieve excursie te maken naar Kuranda. Je geniet dan van mooie vergezichten over het regenwoud in de omgeving van Cairns wanneer je met de kabelbaan naar Kuranda afreist. Daar staat een culturele ontmoeting met de aboriginals te wachten. Met de historische trein, de Kuranda Scenic Railway, reis je daarna terug naar Cairns (O).

Dag 10: Cairns – Sydney
Vanochtend bezoek je de Cairns Wildlife Dome waar echte Australische dieren leven. Later op de dag vlieg je naar Sydney (vlucht niet inbegrepen). Na aankomst in Sydney volgt wederom de transfer naar je hotel.

Dag 11: Sydney
Vanochtend maak je een stadsrondrit door Sydney langs de hoogtepunten van de stad, zoals Bondi Beach en de Sydney Harbour Bridge. Daarna is het tijd voor een lunch cruise door de fameuze haven van Sydney. De rest van de dag is vrij ter eigen besteding (O,L).

Dag 12: Sydney
Een dag ter eigen besteding. Desgewenst kun je een facultatieve excursie boeken naar de Blue Mountains, een prachtig nationaal park met vele eucalyptusbomen en schitterende natuur.

Dag 13: Sydney – Auckland
Vandaag vlieg je in circa 3 uur naar Auckland, in Nieuw-Zeeland op het Noordereiland, waarna je naar je hotel gebracht wordt (O,D).

Dag 14: Auckland
Je maakt een cruise door Waitemata Harbour, de jachthaven van Auckland met de Auckland Harbour Bridge. In de namiddag breng je een bezoek aan America’s Cup Village (O).

Dag 15: Auckland – Rotorua
Op naar Waitomo, waar je een boottocht maakt in een van de beroemde gloeiwormgrotten: donkere druipsteengrotten waar talrijke gloeiwormpjes te zien zijn. Een wonderbaarlijk verschijnsel! Vervolgens bereik je het geothermische wonderland van Rotorua. Vanavond geniet je van een Hangi-maaltijd, een traditionele Maorimaaltijd (O,D).

Dag 16: Rotorua – Christchurch
Tijdens de leuke en leerzame Agrodome Sheep Show leer je alles over het plattelandsleven van de vele Nieuw-Zeelanders. Ook bezoek je vandaag de spectaculaire geisers en pruttelende modderpoelen in het park Whakarewarewa Thermal Reserve. In de namiddag vlieg je naar Christchurch op het Zuidereiland. Na aankomst word je naar je hotel gebracht (O).

Dag 17: Christchurch – Franz Josef
Twee hoogtepunten vandaag, want je reist met de beroemde TranzAlpine trein dwars door de Nieuw-Zeelandse Alpen naar Arthur’s Pass. Hierna reis je verder met de bus naar de magnifieke gletsjer Franz Josef. Als de tijd en weer het toelaten kun je een rondvlucht boven de gletsjer maken (facultatief) (O,D).

Dag 18: Fransz Josef – Queenstown
Je reist verder langs de westkust, door het mooie Mount Aspiring National Park, naar het oude mijnstadje Arrowtown en vervolgens naar Queenstown. Je verblijft hier drie nachten. ’s Avonds kun je kiezen uit verschillende restaurantjes voor je diner (O).

Dag 19: Milford Sound
Je reist naar de Milford Sound, waar je tijdens een cruise geniet van de prachtige natuur in dit fjordengebied van Nieuw-Zeeland. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht dolfijnen, pinguïns en zeehonden zien (O,L).

Dag 20: Queenstown
In Queenstown is genoeg te doen! Je kunt een opwindende tocht maken per jetboat over de ruige Shotover River, een 4-WD safari maken door de bergachtige omgeving, bungy jumpen of rustiger aan doen en met een dubbeldecksbus een ritje maken door de stad. Vraag het aan je reisleiding, zij kunnen al deze activiteiten voor je regelen (facultatief) (O).

Dag 21: Queenstown – Christchurch
Vandaag alweer zo’n indrukwekkende rit. Via het Mount Cook National Park reis je terug naar Christchurch. Onderweg passeer je helderblauwe meren en een ruig landschap met bergen en uitgestrekte valleien. Je stopt onderweg bij het prachtige meer Lake Tekapo en de Church of the Good Shepard. Voordat je terugkeert in de Canterbury Plains, breng je een bezoek aan een typische Nieuw-Zeelandse schapenboerderij Morelea, waar je kennismaakt met het dagelijkse leven van de Nieuw-Zeelandse boeren. De eigenaar en z’n vrouw trakteren je op een overheerlijke lunch (O,L,D).

Dag 22: Vertrek Christchurch
Je wordt naar de luchthaven gebracht waar deze onvergetelijke reis ten einde komt (O).

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs