Deze reis is inclusief:

 • Verblijf
 • Maaltijden volgens beschrijving

Highlights van deze reis:

 • Hele oostkust van Sydney naar Cape Tribulation
 • Wijngebied Hunter Valley
 • Byron Bay een levendige kustplaats
 • Fraser Island: het grootste zandeiland ter wereld
 • Stranden van de Sunshine Coast
 • Great Barrier Reef vanuit Port Douglas

Bekijk hier de Reisdetails

Een schitterende autoreis met alle hoogtepunten van de oostkust van Australië. Twee dagen de tijd om te acclimatiseren in Sydney, dan rijd je via de wijngebieden van de Hunter Valley, Byron Bay en Gold Coast naar Brisbane, de zonnigste stad van Australië. Vervolgens staan de plezierige kustplaats Noosa, het zandeiland Fraser Island, de Whitsundays – een eilandengroep met maar liefst 74 eilanden – en het wonderlijke Great Barrier Reef op het programma. Het tropische regenwoud van Cape Tribulation is het meest noordelijke punt van de reis. Aan het eind van de reis kun je met recht zeggen, dat je de oostkust van Australië kent.

Waarom deze reis?
Wanneer je de oostkust van Australië wilt bezoeken en dit graag per auto wilt doen is deze reis een ideale keuze. Het is een complete reis die alle belangrijke highlights van deze staten aandoet. Bovendien biedt dit gebied niet alleen veel afwisseling tussen natuur, steden, kleine charmante plaatsjes en strand maar ook vele verschillende soorten accommodaties. Zeker wanneer je voor de autoreis met verblijf in karakteristieke accommodaties kiest, zul je keer op keer aangenaam verrast worden.

Dag 1: Sydney
Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in de stad.

Dag 2: Sydney
Een vrije dag om de stad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de wijken Paddington en The Rocks, Darling Harbour, het Opera House en de Harbour Bridge.

Dag 3: Sydney Hunter Valley (155 Km) 
Je haalt de auto op en rijdt langs de Pacific Highway via het Ku-Ring-Gai Chase National Park naar de Hunter Valley. Deze mooie vallei biedt naast de beroemde wijngaarden ook charmante en pittoreske plaatsjes.

Dag 4: Hunter Valley Port Macquarie (300 Km)
Een dag langs oude plaatsjes. Eerst Morpeth aan de Hunter-rivier met prachtige gebouwen. Daarna via Gloucester aan de voet van een heuvelketen, genaamd de Bucketts. Ook Gloucester heeft vele historische gebouwen. Je overnacht in Port Macquarie, een belangrijke toeristische plaats met mooie stranden. In het Billabong Wildlife Park zul je zeker koala’s zien.

Dag 5: Port Macquarie Byron Bay (405 Km) 
Maak een kleine omweg naar de South West Rocks. Het azuurblauwe water en de diepgroene bossen nodigen uit tot een wandeling. Bellingen is een schattig plaatsje waar veel artiesten wonen. Verder noordwaarts rijd je de kustroute via Coffs Harbour.

Dag 6 & 7: Byron Bay  Gold Coast (90
Km) 

In Byron Bay, de meest oostelijk gelegen plaats van het vasteland van Australië, heerst een relaxte sfeer en er zijn prachtige stranden. Je verblijft hier twee nachten. Hier wordt fanatiek gesurft. Maak je een tochtje per kajak, dan zie je wellicht dolfijnen! Na een korte rit kom je aan in de badplaats Gold Coast waar je twee nachten verblijft. Tijd om te genieten van zon, zee en strand.

Dag 8: Gold Coast Brisbane (80 Km) 
Je rijdt naar Brisbane, de subtropische hoofdstad van Queensland, aan de Brisbane River. Neem je de ferry die op vele plaatsen aanlegt en wandel je langs de rivier. Brisbane heeft het beste klimaat van Australië. De bekendste attractie is wellicht het Lone Pine Koala Sanctuary, met zijn vele koala’s en kangoeroes. Ook Moreton Bay, met haar eilandjes en prachtige fauna, is een bezoekje waard.

Dag 9: Brisbane –
Noosa (140 Km) 

Je kunt langs de Sunshine Coast rijden of neem je de ’toeristische’ route via de 13 vulkanische pieken van Glass House Mountains. De Sunshine Coast is een favoriete vakantiebestemming voor de ‘Aussies’. Noosa is een van de leukste kustplaatsjes. Je kunt naar het strand en mooie wandelingen maken naar attracties als Boiling Pot, Hell’s Gates en Paradise Case. Ook is de kans groot hier een koala in het wild zien. 

Dag 10: Noosa – Fraser
Island (190 Km) 

Vanuit Noosa rijd je naar Hervey Bay, waar je de auto op de kade achterlaat en met de veerboot naar Fraser Island gaat.

Dag 11: Fraser Island
Dit is het grootste zandeiland ter wereld, met een regenwoud dat op zandduinen groeit en waartussen bijna 200 meren liggen. Je kunt een 4-WD huren of een excursie per 4-WD maken en mooie plekken als het heldere meer Lake MacKenzie en de Seventy-Five Miles Beach bezoeken. Andere hoogtepunten zijn de Cathedrals, die zijn gevormd uit gekleurd zand, en het scheepswrak Maheno, dat op het strand ligt.

Dag 12: Fraser Island –
Agnes Water (280 Km)

Eenmaal weer terug op het vasteland rijd je naar Agnes Water. James Cook zette hier in 1770 voet aan wal. Het plaatsje ligt op een schiereiland en je hebt er een magnifiek uitzicht op Bustard Bay en  Round Hill Creek.

Dag 13: Agnes Water –
Barmoya (260 Km)

Op 30 minuten rijden ten noorden van Rockhampton ligt een werkend ‘cattle station’. De ligging is fantastisch en een overnachting op deze veeboerderij is een belevenis. Je bent heel welkom bij de familie, die de boerderij runt. Indien je de reis op basis van toeristenklasse accommodaties boekt verblijf je in het Sundowner in Rockhampton op basis van logies (D).

Dag 14: Barmoya –
Airlie Beach (470 Km)

Langs de kust en door het binnenland naar deze badplaats met leuke winkeltjes en gezellige restaurants (O).

Dag 15: Airlie Beach
Vanuit Airlie Beach kun je zeiltochten maken of met de ferry naar diverse eilanden van de Whitsundays, paradijselijke ‘bounty’ eilanden in een azuurblauwe zee.

Dag 16: Airlie Beach – Townsville (280 Km) 
Langs suikerrietvelden en af en toe met uitzicht op de oceaan bereik je de plaats Townsville voor een verblijf van twee nachten.

Dag 17 & 18: Townsville –
Mission Beach
 (250 Km)
Mission Beach is een vriendelijk kustplaatsje met een breed zandstrand tegen de achtergrond van weelderige tropische planten. Een dagje om te ontspannen of het achterland, de Atherton Tablelands, te verkennen.

Dag 19 & 20: Mission Beach –
Port Douglas (210 Km)

Vandaag rijd je via Cairns naar Port Douglas, uitgangspunt voor het Great Barrier Reef. Een dag varen en snorkelen of duiken op het rif, met haar sprookjesachtige onderwaterwereld, is een feest.

Dag 21: Port Douglas –
Cape Tribulation (70 Km)

De laatste nacht in het tropische regenwoud, met het geluid van vogels op de achtergrond. Een mooie afsluiting van een bijzondere reis.

Dag 22:  Cape
Tribulation
Cairns (70 Km)
Je rijdt terug naar Cairns waar je de auto inlevert.

Let op! Bij deze reis zijn de intercontinentale vluchten en de autohuur niet inbegrepen!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs