Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per bus
 • Reisleiding
 • Verblijf
 • Diverse maaltijden
 • Genoemde excursies en entreegelden

Highlights van deze reis:

 • Sydney
 • Fraser Island
 • Whitsunday’s
 • Great barrier Reef
 • Red Centre
 • Kakadu NP

Bekijk hier de Reisdetails

Combinatie van de oostkust en de Outback van Australië. Hoogtepunten: Sydney, Fraser Island, Great Barrier Reef, Cairns, Ayers Rock, Kings Canyon en Kakadu National Park.
Dag 1: Sydney
Deze busrondreis begint met een stadstour in Sydney, waarbij je geniet van de ‘highlights’ van deze wereldstad. Sydney is de belangrijkste stad in Australië en kent tal van bezienswaardigheden zoals het Opera House, de Harbour Bridge, de historische wijk The Rocks en het surfstrand Bondi Beach. Samen met de vele winkelcentra, restaurants, parken, musea en ‘art galleries’ maakt dit Sydney tot een dynamische en bruisende wereldstad. Vanavond geniet je van boottocht door de haven inclusief een welkomstdiner met jouw reisgenoten. (D)
Dag 2-3: Sydney – Gold Coast/Surfers Paradise
In de ochtend kun je nog wat tijd doorbrengen in Sydney. Daarna word je naar de luchthaven gebracht voor jouw vlucht naar de Gold Coast. Je verblijft twee nachten in Surfers Paradise. Aan het eind van de middag kun je een strandwandeling maken. Dag 3 is ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld van het heerlijke strand; of neem een surfles. Ook kun je het achterland van de Gold Coast gaan verkennen met de vele gezellige dorpjes. (O)
Dag 4: Gold Coast/Surfers Paradise – Noosa
Onderweg naar Noosa breng je een bezoek aan de Australia Zoo, de beroemde dierentuin van wijlen ‘crocodile hunter’ Steve Irwin. Hier kun je kennismaken met een aantal Australische dieren zoals koala’s, kangoeroes en wombats. Het sfeervolle Noosa kun je zelf ontdekken; maak bijvoorbeeld een wandeling langs de waterfront.
Dag 5-6: Noosa – Fraser Island
Vervolgens rijd je verder naar Hervey Bay en vaart per ferry naar Fraser Island, waar je twee nachten verblijft. De volgende dag maak je een ochtendexcursie over dit grootste zandeiland ter wereld. Je ziet prachtige witte stranden, meren, zandduinen en regenwoud. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)
Dag 7: Fraser Island – Rockhampton
In de ochtend vaar je terug naar het vasteland en rijdt naar Rockhampton, waar je overnacht. Rockhampton staat er om bekend dat het de rundvleeshoofdstad van Australië is. Tevens schijnt de zon hier gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar. (O)
Dag 8-9: Rockhampton – Hamilton Island
In de ochtend bezoek je de botanische tuinen van Rockhampton. Vervolgens rijd je verder in noordelijke richting en vaart vanuit de haven van Airlie Beach naar het prachtige Daydream Island, dat behoort tot de Whitsunday Islands. Deze tropische eilandengroep beschikt over witte poederstranden, groene bossen en mooie rotspartijen grenzend aan een diepblauwe zee met prachtig koraalrif. Je hebt hier vrije tijd om van het eiland te genieten of een van de optionele excursies te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld een cruise maken naar Whitehaven Beach, uitgeroepen tot het mooiste strand van Queensland. (O)
Dag 10: Hamilton Island – Mission Beach
Terug op het vasteland maak je een stadstour door Townsville, de grootste stad van noordelijk Queensland. Vervolgens rijd je door naar Mission Beach, waar je overnacht. (O)
Dag 11-12: Mission Beach – Cairns
In de Atherton Tablelands bezoek je de Millaa Millaa Falls en de bijzondere Curtain Figtree, voordat je aankomt in de tropische stad Cairns. Vervolgens ga je naar het dorpje Kuranda, gelegen temidden van eeuwenoude tropische regenwouden. Per Skyrail kabelbaan zweef je over de boomtoppen van het regenwoud en geniet van het prachtige uitzicht. Op dag 11 vaar je naar Reef Magic’s Marine World pontoon bij Great Barrier Reef. Hier heb je de tijd om al snorkelend van het prachtige koraal en de vissen te genieten. In de avond bezoek je de Tjapukai Aboriginals. Je geniet van een diner en hoort de verrassende Dreamtime verhalen. (Dag 10: O, dag 11: O,D)

Dag 13: Cairns – Alice Springs
Vandaag vlieg je van Cairns naar Alice Springs, gelegen bijna in het geografische midden van Australië. De tweede stad van de Northern Territory is de toegangspoort naar de vele attracties van de Red Centre van Australië. Na aankomst word je naar je hotel gebracht en je hebt de rest van de middag ter vrije besteding. (O)
Dag 14: Alice Springs – Ayers Rock
Je rijdt dwars door de West MacDonnell Ranges en de James Ranges. Onder het genot van een heerlijk glas wijn zie je de prachtige zonsondergang bij ‘s werelds grootste monoliet Ayers Rock. De afmetingen van de rots zijn enorm: hij heeft een omtrek van 3,6 km en is 348 m hoog. De kleurveranderingen op de rots zijn werkelijk adembenemend.
Dag 15: Ayers Rock – Kings Canyon
Een vroege start om de fascinerende zonsopgang bij Ayers Rock te aanschouwen. Vervolgens bezoek je de prachtige rotsformatie Kata Tjuta en Walpa Gorge. Ooit was Kata Tjuta één grote monoliet, maar het is door erosie afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. Jouw volgende bestemming is Kings Canyon, het diepste ravijn in de Red Centre.
Dag 16: Kings Canyon – Alice Springs
‘s Ochtends kun je kiezen uit twee verschillende begeleide wandelingen bij Kings Canyon. Je kunt een pittige wandeling door de ‘Garden of Eden’ naar de rand van de canyon maken, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Als alternatief kun je een relaxte wandeling in de schaduw door de kloof maken. Vervolgens ga je op weg naar Alice Springs, waar je overnacht.
Dag 17: Alice Springs 
Vandaag word je naar de luchthaven gebracht, waar jouw busrondreis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs