Swagging under the stars

“Ik tuur al eindeloos lang naar de gitzwarte hemel. Nog nooit zag ik de sterren zo helder…”

Een echte Aussie-ervaring beleef je door onder de felle sterrenhemel te overnachten. Je rijdt met een gids en chauffeur naar een ‘bush camp’, verscholen in het woud. Hier kruip je in een typisch Australische swag. Deze slaapzak en matras in één is speciaal ontworpen voor overnachtingen in de outback. Is dit iets te ‘back to basics’ voor je? Je kunt ook overnachten op een swag deck. Bij deze luxe variant van ‘swagging’ lig je iets boven de grond en slaap je dus een stuk comfortabeler.

Lady Elliot Island

“Bewegingsloos zweef ik in het water. Ik drijf midden tussen een wolk van kleine blauwe visjes en kijk ademloos toe…”

Het best bewaarde geheim van het Great Barrier Reef Australië. Die bijnaam draagt Lady Elliot Island. De azuurblauwe zee en kleurige koraaltuinen maken van het eiland een op zichzelf staand natuurlijk kunstwerk binnen het zeer omvangrijke Great Barrier Reef Marine Park. Verzink in gedachten op een verlaten strandje, glijd het water in bij Lighthouse Bommie of Shark Pool en vergaap je aan de voorbijtrekkende schildpadden en koraalvisjes. Wie in de eerste maanden van het jaar op Lady Elliot Island ronddwaalt, moet eens een kijkje nemen op het strand. In het holst van de nacht kun je net uitgekomen schildpadjes naar de zee zien snellen.

Glamping in de Outback

“Ik draai me nog een keer om. De warme wind wappert door de tent, terwijl ik luister naar de oorverdovende stilte van de Australische outback…”

Een liefhebber van kamperen, maar liever niet op primitieve wijze in de bushbush? Maak een tocht door de outback van Australië en dompel je onder in de wereld van ‘glamorous camping’, het nieuwe kamperen. Je slaapt onder een tentdoek, maar wel in een bed en met de luxe van een ventilator en verlichting. Ideaal voor Australië met kinderen! Tussen het slapen door maak je lange wandeltochten door de Valley of the Winds, trek je met een four-wheel drive door het roodgeblakerde Palm Valley en zie je de zon opkomen bij Uluru.

Zeilen in de Whitsundays

“Dagdromend lig ik in het warme zand van Whitehaven Beach. Even bijkomen van die overweldigende bushwandeling…”

Stap aan boord van een jacht of catamaran en laat je door de kapitein langs de 74 tropische Whitsunday Islands varen. Een snorkelsafari tussen duizenden koraalvlinders, avondwandelingen over sneeuwwitte zandstranden en picknicks in privébaaitjes verzekeren je van een paar paradijselijke dagen in Australië. Op de stranden zie je bij het ondergaan van de zon vele wallabies tevoorschijn komen. Je weet niet wat je overkomt! Wie graag zelf de zeilen wil hijsen, kan besluiten om er zonder schipper op uit te trekken. Een groter gevoel van vrijheid bestaat niet!

Cruisen in een Hippie Camper

“Na urenlang rijden komen we dan eindelijk aan bij Hervey Bay. Ik ben benieuwd of we echt walvissen voorbij zien trekken…”

Camperrondreis door Australië? Geniet volop van de Australische ‘cruisy lifestyle’ door er met een Hippie Camper op uit te trekken. De met bloemetjes en felle kleuren bezaaide automobiel doet je terug in de ‘seventies’ wanen en is als een gewone persoonsauto te besturen. Een dikke portemonnee is niet nodig, want met zijn compacte formaat en complete kampeeruitrusting is de wagen een zeer betaalbaar vervoersmiddel. Een eenvoudigere manier om Australië te verkennen is er niet.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Australië?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze reizen naar Australië