De Azoren: de paradijselijke archipel van Portugal, een nieuwe, avontuurlijke bestemming voor reizigers! Het zijn negen vulkanische eilandjes, ieder met zijn eigen karakter, met een natuur groener dan groen, kusten met ruige rotsen, kratermeren en een fantastische fauna.

Ontdek meer van de Azoren

De betoverende fauna

In de wateren rondom de Azoren heb je grote kans dolfijnen, walvissen, manta’s en walvishaaien te spotten! Van de 80 soorten walvissen die op aarde voorkomen, zwemmen er maar liefst 21 in de wateren rond de Azoren. Wil jij deze zeedieren met eigen ogen zien? Dan moet je tussen mei en oktober naar de Azoren, dan heb je de grootste kans ze te spotten.

Verder zijn de Azoren eilanden, mede dankzij hun klimaat, rijk aan diverse soorten vogels, vissen en bloemen. Madeira staat bijvoorbeeld bekend als het bloemeneiland van de archipel.

eiland Pico

Pico: wijn van eigen bodem en goed eten

Pico is een wijnrijk eiland: het bestaat grotendeels uit wijngaarden waar de witte wijn Verdelho vandaan komt. Bij een lokaal wijntje hoort natuurlijk ook goed eten! Probeer eens een Cataplana: een visschotel die perfect samen gaat met de witte wijn. De stenen muurtjes op de wijngaarden dienen ervoor om de druiven te beschermen en geeft een bijzonder gezicht.

wijngaarden Pico

Hou je niet zo van vis? Wellicht is de traditionele stoofschotel Cozido das Furnas wat voor jou: een stoofgerecht met vlees en groenten. Dit gerecht wordt bereid in de thermische warmte in de stoomgaten van de vulkaankraters bij Furnas (eiland São Miguel). Hoe bijzonder is dat?!

Cozido das Furnas

Kratermeren en vulkanen

Op het eiland São Miguel kun je actief aan de slag. Wandel bijvoorbeeld naar de twee blauw-groene kratermeren Lagoa de Fogo en Sete Cidades, die zich bevinden in een gigantische krater. Na deze inspanning ben je wel toe aan een bordje traditionele ‘Cozido’! Of ontspan in de ‘Caldeiras’, borrelende warmwaterbronnen in bijvoorbeeld Furnas.

Op Pico kun je de 2350 meter hoge ‘Pico Alto’ vulkaan beklimmen! Dit is ook nog eens de hoogste berg van heel Portugal. De Pico Ruivo, op Madeira, is ook erg populair en er worden veel excursies aangeboden waarbij je deze vulkaan kunt beklimmen. Ook op Terceira, Graciosa en São Miguel kun je vulkaankraters bezoeken, die een prachtige blauw-groene kleur hebben.

Pico Ruivo

Zelf zin in een trip naar de Azoren gekregen?

Laat je betoveren door dit prachtige eiland. Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar de Azoren Eilanden op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 

Commentaar is niet beschikbaar