Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • verblijf
  • ontbijt
  • huurauto

Highlights van deze reis:

  • Ontdek 3 bijzondere Azoren eilanden
  • Hortensia’s
  • vulkaanmeren en pittoreske dorpen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1. Amsterdam-Terceira
Vlucht van Amsterdam naar het eiland Terceira. Na aankomst op de luchthaven rij je met je huurauto naar het hotel voor de komende 2 nachten. Reisafstand ca. 23 km.
Dag 2. Terceira
Startpunt is uiteraard de hoofdstad Angra do Heroismo met haar indrukwekkende kerken, paleizen en stadsmuren uit de 16e eeuw. Ook de prachtige natuur mag niet ontbreken met een bezoek aan de vulkaankrater Caldeira de Cuilherme Moniz en de grotten van Algar do Carvao. In Praia da Vitoria kun je lekker uitrusten op het langste zandstrand van de Azoren. 
Dag 3. Faial
Per huurauto reis je naar de luchthaven van Terceira voor de vlucht naar Faial. Reisafstand ca. 23 km. Bij aankomst staat je huurauto voor je klaar en rij je naar het hotel voor de volgende 2 nachten. Reisafstand ca. 9 km.
Dag 4. Faial
Faial, geliefde aanleghaven voor zeezeilers, ligt deze dag aan je voeten! Ontdek de hoofdstad Horta (de Hortensia, de nationale bloem, dankt haar naam aan deze plaats!) en wandel hier zeker even door de zeiljachthaven, waar op de kademuur talloze kleurrijke geschilderde visitekaartjes van de schippers te zien zijn. Je kunt ook met de ferryboten naar de buur­eilanden Pico of Sao Jorge, lekker poedelen in één van de thermale baden (bijvoorbeeld bij Varadoura) of wandelen over de groene kraterwand van de Caldeira do Cabeço Gordo. Of ga je walvissen en dolfijnen spotten?
Dag 5. Sao Miguel
Na inlevering van je huurauto vlieg je naar Ponta Delgada. Reisafstand ca. 9 km. Vanwaar je met de huurauto naar het hotel rijdt voor 3 nachten. Reisafstand ca. 9 km.
Dag 6 en 7. Sao Miguel
Tijd voor São Miguel! Absolute toppers op dit grootste eiland zijn de Caldeira das Sete Cidades. Vanaf het uitzichtpunt Vista do Reis heb je een adembenemend uitzicht over de blauwe en groene meren van Sete Cidades. Deze meren zijn gelegen in een enorme krater. De Furnas-vallei mag ook niet ontbreken.. Dankzij de vulkanische ondergrond, zorgen de talloze warmwaterbronnen voor een bijzonder zicht. In deze vallei zijn diverse wandelingen mogelijk, dus neem vooral je wandelschoenen mee. En bij Lagao do Fogo worden ongetwijfeld de mooiste foto’s geschoten. Maar op je ontdekkingstochten zul je ongetwijfeld nog veel meer moois passeren! Vergeet ook niet om uitgebreid de hoofdstad, Ponta Delgada, te bezoeken. Witte herenhuizen, rijk versierde pleinen en indrukwekkende kerken zorgen voor het straatbeeld. Neem je verrekijker mee, want de vergezichten over het eiland en de machtige Atlantische Oceaan zijn fantastisch!
Dag 8. Ponta Delgada-Amsterdam
Op de luchthaven lever je je huurauto in en aansluitend vlieg je terug naar Amsterdam. Reisafstand ca. 9 km.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs