De Azoren vormen een vulkanische eilandengroep van Portugal. Deze archipel in de Atlantische Oceaan bestaat uit negen bewoonde eilanden. Elk met een eigen karakter. Wat ze gemeen hebben? Bijzondere natuur (dankzij de vulkanische oorsprong!) en de afwezigheid van massatoerisme. Ideaal voor de rustzoekers en natuurfanaten! Hieronder een kleine greep uit de eilanden.

Het grote Sao Miguel

Sao Miguel is het grootste eiland van de eilandengroep. Dit eiland heeft alles wat de natuurliefhebber zoekt. Diverse wandelroutes leiden door het groene, bergachtige landschap. Wat je zeker niet mag overslaan op Sao Miguel, zijn de blauw-groene kratermeren van Lagoa de Fogo en Sete Cidades. Of bewonder de watervallen in en rond het plaatsje Furnas. In het park Terra Nostra Garden kun je de traditionele stoofschotel Cozido das Furnas proeven. Dit gerecht, bestaande uit vlees en groenten, wordt in de stoomgaten van de kleine vulkaankraters bij de plaats Furnas gekookt. Bijzonder!

Het zonnige Santa Maria

Het meest zuidelijke eiland van de Azoren is Santa Maria. Door de zuidelijke ligging is het klimaat hier droger en zonniger dan op de andere eilanden. De hoofdstad is Vila de Porto, waar je nog huizen uit de vijftiende eeuw vindt. Een deel van het eiland bestaat uit groene heuvels en baaien. Hier kun je heerlijk ontspannen op het strand!

Het kleine Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de Azoren. Een bekend verschijnsel op Corvo zijn de handgemaakte, traditionele wollen mutsen met donkerblauwe kleur en witte streep. Een ander bekend fenomeen zijn de kleine, uit zwarte lavastenen gebouwde windmolens. De enige plaats op het eiland is Vila Nova do Corvo. Het landschap is heuvelachtig. De 300 meter diepe vulkaan Caldeirã ligt op ruim 700 meter hoogte in het noorden van het eiland.

Het wijnrijke Pico

Pico bestaat grotendeels uit een wijngaardenlandschap. De witte wijn Verdelho komt van dit eiland. In het midden van deze wijngaarden liggen enkele dorpjes. Het eiland stond eerder bekend om de walvisvaart, dat tot de negentiende eeuw geoorloofd was. Nu worden er meerdaagse excursies aangeboden waarbij je deze imposante dieren in hun natuurlijke leefomgeving kunt zien! Een bijzondere ervaring…

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren