Azoren reizen? Waarom op één eilandje blijven als er op de andere acht eilandjes nog veel meer te ontdekken valt? Combineer de verschillende eilanden met elkaar, ze hebben allemaal hun unieke kenmerken. Van Pico met de gelijknamige vulkaan, het dichtstbevolkte eiland Terceira tot het groene eiland Sao Miguel.


Bekijk meer reizen naar de Azoren

  

Eilandhoppen Azoren: een onvergetelijke eilandengroep

Waarom op één eilandje blijven als er op de andere acht eilandjes nog veel meer te ontdekken valt? Combineer de verschillende eilanden met elkaar, ze hebben allemaal hun unieke kenmerken. Van Pico met de gelijknamige vulkaan, het dichtstbevolkte eiland Terceira tot het groene eiland Sao Miguel. Zo maak je je vakantie op deze archipel helemaal compleet!

De Azoren is een verrassende eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. In het doorgaans groene landschap geniet je van inspirerende vergezichten en indrukwekkende rotspartijen. Ook in en om het water is genoeg te beleven. Deze eilandengroep staat niet voor niets bekend als duikparadijs! En door de ligging midden in de Atlantische oceaan, is het ook één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Door de constante temperatuur van rond de 22 graden, is de archipel het hele jaar door goed te bezoeken. Toch hebben alle 9 eilandjes echt hun eigen karakter. Tijdens het eilandhoppen Azoren krijg je pas écht een compleet beeld van deze eilandengroep!

Corvo en Flores (westelijke eilanden)

Corvo is het kleinste eilandje en kenmerkt zich door een heuvelachtig landschap en karakteristieke, uit zwarte lavastenen gebouwde windmolens. Hoogtepunt van het eiland is de driehonderd meter diepe vulkaan Caldeira. Flores is het andere westelijke eiland van de eilandengroep. Hoewel het landschap ruig is, met heuvels en bergen die steil aflopen naar de kust, is dit het perfecte eiland voor de rustzoeker. Het eiland heeft zeven schitterende kratermeren en is versiert met bloemen. Vooral de blauwe hortensia springt er uit!

Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa en Terceira (centrale eilanden)

De centrale eilanden bestaan uit een compacte groep eilandjes. Op Faial vind je de grootste jachthaven van de archipel, terwijl op het eilandje Pico de hoogste berg van Portugal boven het landschap uit torent: de oude vulkaan Ponta do Pico. Naar Sao Jorge ga je voor het spectaculaire landschap: de dramatische kliffen en ruige natuur. Ideaal voor wandelaars. De naam van het eiland Graciosa betekent ‘lieflijk’. Het landschap is glooiend en wordt gedomineerd door wijngaarden, witte huisjes en een raadselachtige lagune. Ten slotte kun je op het eiland Terceira heerlijk ontspannen aan het langste zandstrand van de eilandengroep of in één van de fascinerende grotten duiken.

Sao Miguel en Santa Maria (oostelijke eilanden)

Sao Miguel is het grootste eiland van de eilandengroep. Dit eiland heeft alles wat de natuur – en wandelliefhebber zoekt: wandelroutes door berglandschap, blauw-groene kratermeren en uitgestrekte bloemenvelden. Hou je van zon? Santa Maria heeft de meeste zonuren van het hele archipel. Mensen die niet vies zijn van een dagje strand, moeten op dit eilandje zijn. Naast de meeste zonuren heeft dit eiland overigens ook de mooiste zandstranden van de eilandengroep!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.