Sao Miguel

“Langzaam word ik omringd door de warme stoom van de geiser…”

Reizen Sao Miguel iets voor jou? Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren en wordt ook wel ‘het groene eiland’ genoemd. De vruchtbare grond heeft uitgestrekte bloemenvelden met hortensia’s, azalea’s en camelia’s gecreëerd. Maar ook geisers, kraters en blauwgroene kratermeren domineren het landschap. De fervente wandelaar wordt hier getrakteerd op uren wandelplezier. En kijk niet vreemd op als je plotseling op een waterval stuit. Moe geworden van al dat wandelen? Ontspan elke spier van je lichaam, wanneer je in een natuurlijk zwembad ligt te dobberen. Wil je een keer iets anders zien dan natuur? Wandel in de hoofdstad Ponta Delgada langs herenhuizen en charmante pleintjes, loop eens een kerk binnen of flaneer over de boulevard. In het plaatsje Furnas kun je de traditionele stoofschotel ‘Cozido das Furnas’ proeven. Deze stoofschotel wordt in de stoomgaten van kleine vulkaankraters gekookt…

Pico

“Ik tuur net zo lang naar de besneeuwde bergtop tot ik bijna pijn in mijn nek krijg. Ik sta nu gewoon voor de hoogste berg van Portugal…”

Een reis Pico brengt je naar hoogtepunt van de Azoren, letterlijk! De imposante, oude vulkaan Ponto do Pico torent hier maarliefst 2300 meter boven het landschap uit: de hoogste berg van Portugal. De vruchtbare grond rond deze oude vulkaan wordt dankbaar gebruikt door wijnboeren. Kenmerkend voor het gelijknamige eiland zijn dan ook de vele wijngaarden, door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De witte wijndruif Verdelho komt ook oorspronkelijk van dit eiland. Het kustgebied met de steile kliffen en blauwe zee was ooit het decor voor de walvisjacht. In de 20e eeuw werd dit verboden. Vandaag de dag kun je tijdens een walvisexcursie een kijkje nemen in het leven van deze immense zeedieren.

Flores

“Ik laat mijn ogen over de rode, oranje en paarse gloed van de met bloemen bezaaide heuvel glijden…”

Flores betekent ‘bloemen’ en deze naam heeft het eiland zeker niet ten onrechte. De vele regenbuien hebben voor een vruchtbare grond gezorgd. Resultaat: de kleurpracht van een met bloemen bezaaid eiland! Meest overheersend is daarbij de blauwe hortensia. Met bergen die steil aflopen naar de kust, kan Flores ook ruig zijn. Maar vergis je niet: het eiland is ideaal voor de rustzoeker. Pak de wandelschoenen uit de kast en trek door het kleurrijke, heuvelachtige landschap, met het constante ruisen van watervallen op de achtergrond… Flores leent zich ook uitstekend voor wandelreizen Azoren. En als je dan toch over het eiland trekt: vergeet niet om minstens één van de zeven serene en met bloemen bedekte kratermeren te bezoeken.

Santa Maria

“Ik schop mijn slippers uit en woel met mijn blote voeten door het gele zand…”

Santa Maria is het meest zuidelijke, meest droge en meest zonnige eiland van de Azoren. Daarnaast heeft het eiland ook nog eens de mooiste stranden van de hele archipel… Niet voor niets wordt Santa Maria ook wel ‘het gele eiland’ genoemd. De strand- en zonliefhebbers worden hier op hun wenken bediend. Drapeer je handdoekje in het zand van het met baaien en groene heuvels omringde strand. Nog een voordeel: Santa Maria kent geen massatoerisme, dus je ligt hier niet ‘hutje mutje’ boven op elkaar. Insmeren en genieten maar!

Corvo

“Een zucht wind blaast door het idyllische, groene landschap en brengt de wieken van de karakteristieke molen langzaam in beweging…”

Klein, knus en karakteristiek: dat is het eilandje Corvo, het kleinste eilandje van de Azoren. Door de slechts 450 bewoners worden nog altijd handgemaakte, traditionele wollen mutsen gemaakt. Karakteristiek zijn de kleine, zwarte windmolens die nergens anders op de archipel te vinden zijn. Je ziet ze vooral langs de kust. Zowel letterlijk als figuurlijk het hoogtepunt van het eiland is de 770 meter hoge berg Grosso. Bovenop deze berg vind je ook de krater van de oude vulkaan Caldeirão. De enige plaats op Corvo is Vila Nova do Corvo. Vanaf het kleine vliegveldje in deze plaats worden vluchten uitgevoerd naar de andere eilanden van de Azoren.

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren