Eilandhoppen op de Azoren? Welkom op ‘het groene eiland’, oftewel: Sao Miguel. En dat is niet voor niets: de natuur is waanzinnig. Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren en heeft 145.000 inwoners. En deze inwoners willen graag hun eiland met je delen! Nieuwsgierig naar de eilanden?


Bekijk meer reizen naar de Azoren

Natuur 

Welkom op ‘het groene eiland’, oftewel: Sao Miguel. En dat is niet voor niets: de natuur is waanzinnig. Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren en heeft 145.000 inwoners. En deze inwoners willen graag hun eiland met je delen! Nieuwsgierig naar de eilanden? Combineer Sao Miguel dan met bijvoorbeeld Terceira of Pico!

De Azoren vormen het walhalla voor de natuurliefhebber. De vele groene heuvels en de laurierbossen nodigen je uit voor een stevige wandeling. Bloeiende hortensia’s bedekken het eiland van de lente tot de zomer. Ben je graag in en om het water? Ga dan waterskiën, surfen of zoek verkoeling in één van de vele meren of in de Atlantische Oceaan!

Cultuur in de Azoren

De dorpjes zijn met historische gebouwen, restaurants en winkelstraatjes ideaal voor cultuursnuivers. Neem bijvoorbeeld eens een duik in de geschiedenis tijdens een bezoek aan Sant’Ana. Dit paleis dateert uit de 19e eeuw en is omringd door grote tuinen. Dat het merendeel van de Azoren rooms-katholiek is, valt gelijk op. De grote kerken, beelden en musea dragen dit erfgoed uit. In het Museum Carlos Machado kun je genieten van de tentoonstelling ‘Onze Dame van de Kapel van de Vrede’. Deze tentoonstelling geeft precies weer hoe de gelovige inwoners van de Azoren in het leven staan!

Via Lissabon…?

Sao Miguel ligt op ongeveer vier uur vliegen van Nederland. Leuk: een stopover op Lissabon! De inspirerende stad leent zich uitstekend voor een citytrip. De nauwe straatjes, geelgeschilderde trams en lokale pasteitjes van Belém doen je in een mum van tijd helemaal thuis voelen. Vlieg je liever in één keer door? Ook een rechtstreekse vlucht is geen probleem. Eenmaal op het eiland aangekomen, kun je het beste een auto huren. Het wegennet is goed en zo kun je vrijwel elke uithoek bereiken. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel zou komen! Reizen tussen de verschillende eilanden kan met de veerboot of met het vliegtuig.

Vulkaaneiland

Het groene eiland’ is een écht vulkaaneiland. Daarom mag een bezoek aan één van de vulkaanmeren en de geisers als één van de vele highlights niet ontbreken. In Sete Cidades ligt het grootste vulkaanmeer van het eiland. Het meer heeft een diameter van maar liefst 12 kilometer! In Fumas zijn de geisers een échte aanrader. De hete stoom wordt bijvoorbeeld gebruikt om thermale baden te verwarmen. Vroeger gebruikten de inwoners van de Azoren de geisers om het eten op te bereiden. Vlees en groenten gingen in grote potten de grond in en werden op deze manier verwarmd. Dit krijg je allemaal te zien tijdens je bezoek aan Fumas!

De legende gaat dat de lagunes van Sete Cidades ontstaan zijn uit liefdesverdriet. Op het eiland leefde ooit een koning. Zijn beeldschone dochter werd verliefd op een herder. De koning dwong haar met een prins te trouwen. De prinses mocht haar herder nog één keer zien. Tijdens dit afscheid huilden de geliefden zo hard, dat er twee lagunes ontstonden uit hun tranen. Een blauwe lagune uit de tranen van de prinses en een groene lagune uit de tranen van de herder. De twee felgekleurde lagunes zijn een uitstapje waard vanwege het waanzinnige uitzicht!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.