Deze reis is inclusief:

 • Luchthavenbelasting
 • Vlucht Amsterdam-Terceira en São Miguel-Amsterdam met TUI fly
 • Binnenlandse vluchten Terceira-Faial en Pico-São Miguel
 • Boottochten Faial-São Jorge en São Jorge-Pico
 • 10 nachten in genoemde hotels of gelijkwaardig
 • 10 etmalen autohuur cat. C bv. Ford Fiësta of gelijkwaardig

Highlights van deze reis:

 • 5 eilanden
 • Individuele rondreis
 • Inclusief autohuur
 • De kratermeren op São Miguel
 • De heilzame bronnen bij Furnas
 • De jachthaven van Horta op Faial
 • De wijnvelden op Pico (UNESCO)

Bekijk hier de Reisdetails

Bij het bezoeken van de eilanden kom je langs prachtige kratermeren, beleef je hoogtepunten door de hoogste berg van Portugal te zien, kun je het internationale karakter van de eilanden beleven in Horta en bezoek je de steden Angra do Heroismo. De afsluiting vindt plaats in de hoofdstad van de archipel; Ponta Delgado waar je de spectaculaire week kunt laten bezinnen en je ruimschoots de tijd heeft voor terrasjes, restaurants en de vele winkels. Compleet Azoren is de ideale reis om de Azoren te leren kennen!

Dag 1: Amsterdam – Terceira
Na je vlucht vanuit Amsterdam rijd je naar je hotel. Je kunt even bijkomen van de vlucht of direct de intieme straatjes van Angra do Heroismo ontdekken. De hoofdstad van Terceira ligt in een schilderachtige baai en de huizen in de binnenstad zijn stammen uit de 15de en 16de eeuw. Niet voor niets is de binnenstad al sinds 1983 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Overnachting in hotel do Caracol.

Dag 2: Terceira
Het is tijd om het eiland Terceira en Angra do Heroismo verder te ontdekken. Bezoek de kratergrot in het midden van het eiland of rij door naar het oosten om de stranden van Praia do Vitória te bezoeken. Wil je liever in Angra do Heroismo blijven? Struin dan langs de boulevard naar de haven en ontdek het leven van de Azorianen. Overnachting in hotel do Caracol.

Dag 3: Terceira – Faial
Na het ontbijt vlieg je van Terceira naar de hoofdstad van Faial. In Horta bevindt zich de wereldberoemde haven waar zeezeilers vanuit de hele wereld samenkomen en in Peter Café Sport verhalen uitwisselen. Het internationale karakter van de gasten zorgt voor een unieke kosmopolitische sfeer. Overnachting in hotel Faial Resort.

Dag 4: Faial
Je kunt er vandaag voor kiezen om een walvisexcursie te boeken. De Azoren is één van de beste plaatsen in de wereld om walvissen en dolfijnen te bekijken. Tevens kun je de vulkaankrater of het schiereiland Capelinhos bezoeken. Overnachting in hotel Faial Resort.

Dag 5: Faial & São Jorge
In de ochtend kun je nog even de wereldbefaamde haven bezoeken alvorens je vertrekt naar het nabijgelegen São Jorge. Op São Jorge kun je prachtige wandelen maken door het binnenland waar je verspreid over het eiland vele pittoreske dorpjes aantreft. Overnachting in São Jorge Garden.

Dag 6: São Jorge
São Jorge heeft een spectaculair landschap. Over het eiland loopt een brug van vulkanen waardoor het eiland grotendeels ver boven zeeniveau ligt. Daarnaast zijn de kenmerkende Fajas een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze landtongen hebben diepe kliffen doordat de aarde aan weerskanten in zee is gestort. Deze diepe kliffen en de kolkende zee honderden meters beneden zorgen voor een dramatisch gezicht. Overnachting in São Jorge Garden.

Dag 7: São Jorge & Pico
Vanuit São Jorge ga je middels een korte ferrytocht naar het hoogtepunt van de Azoren;de vulkaan Pico op het gelijknamige eiland. De vulkaan op Pico is niet alleen de hoogste berg van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. Een pittige wandeling naar de top wordt beloond met een schitterend uitzicht over Pico en de omringende eilanden. Overnachting in hotel Caravelas.

Dag 8: Pico & São Miguel
’s Ochtends heb je nog de tijd om een ander hoogtepunt van Pico te bezoeken. De wijnvelden op Pico zijn al meer dan vijf eeuwen oud en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan één van de wijnboerderijen is een must voordat je verder gaat naar São Miguel. Vanuit Pico vertrek je per vliegtuig naar São Miguel. Overnachting in hotel Vale do Navio.

Dag 9: São Miguel
Het grootste eiland van de archipel. Sao Miguel herbergt de hoofdstad van de archipel;Ponta Delgada. Je kunt deze dag de stad gaan bezoeken en de vele kerken en musea bezichtigen. Tevens kun je vanuit São Miguel erop uit trekken om walvissen en dolfijnen te spotten. De wateren rond de Azoren zijn bijzonder voedzaam waardoor ze in grote getale voorkomen. Overnachting in hotel Vale do Navio.

Dag 10: São Miguel
Tijd om de binnenlanden van Sao Miguel te ontdekken. Bezoek de prachtige kratermeren Sete Cidades in het westen van Sao Miguel. Via Capelas rijd je door naar Ribeira Grande waar je een botanische tuin en geisers aantreft. Vanuit Ribeira Grande heb je de keuze om via de heilzame bronnen van Furnas terug te keren naar Ponta Delgada. Je kunt er ook voor kiezen om door te rijden naar het afgelegen Nordeste. Overnachting in hotel Vale do Navio.

Dag 11: São Miguel – Amsterdam
Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam.

Deze reis is ook als een 15 daagse variant beschikbaar. Wij vertellen je graag de details van de reis.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs