Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • verblijf incl. ontbijt
  • excursies

Highlights van deze reis:

  • Mountainbiken
  • wandelen
  • canyoning
  • bergbeklimmen

Bekijk hier de Reisdetails

ADVENTURE TOUR SAO MIGUEL

Stil zitten tijdens je vakantie is er voor jou niet bij?
Dan is deze adventure tour wellicht wat voor jou met onder andere mountainbiken, canyoning en een flinke wandeltocht… Tijdens deze tour komt de actieve vakantieganger volop aan zijn trekken! Het onderstaande programma kan desgewenst verlengd worden op een eiland naar keuze.

Dag 1
Vlucht vanuit Amsterdam naar Sao Miguel, transfer naar Hotel Vila Nova in Ponta Delgada.

Dag 2
Vrije dag om Ponta Delgada te bezoeken, op deze dag kun je desgewenst ook gaan zwemmen met dolfijnen !
Vanaf de haven van Ponta Delgada vertrekken er boten de zee op voor een ca. 3 uur durende excursie zwemmen met dolfijnen in hun eigen leefomgeving dus niet in een afgezet gebied! De meest voorkomende dolfijnen zijn: de noordelijke butskop, risso dolfijn, Atlantische gevlekte dolfijn, griend en de gestreepte dolfijn.

Dag 3
Sete Cidades & Ferraria. In de ochtend een Mountainbike tour langs het vulkanische massief, ontdek het schitterende landschap met haar uitbundige begroeiing, de meren en de zee. De paden worden uitgezocht aansluitend op je techniek en lichamelijke conditie, daarna lunch en in de middag ga je bergbeklimmen en als afsluiting kun je een bad nemen in zee in een natuurlijk zwembad , dat verwarmd wordt door de thermale bronnen.

Dag 4
In de ochtend kanoën (lichte activiteit) op het Furnas Meer, in het midden van het meer voel je de kracht van de slapende vulkaan, omgeven door een groene heuvels en warmwaterbronnen. Daarna wacht een heerlijke Lunch.

Dag 5
Walvisspotten in een 6 meter lange rubberen of glasfiber boot de zee op, in het gebied waar de walvissen en de dolfijnen zich ophouden. Er zijn altijd minimaal twee bemanningsleden aanwezig, een schipper en iemand die uw veiligheid in de gaten houdt. Duur van de tocht: ca. 3 uur. Afhankelijk van het weer en de zee. De walvissen die je tegenkomt kunnen verschillen en zijn afhankelijke van de maand waarin je gaat.

Dag 6
Hele dag canyoning in Nordeste. Voor wie canyoning niet kent, dit is een complete sport, bestaande uit wandelen, springen, zwemmen, abseilen en dit allemaal langs rivieren en watervallen.

Dag 7
Vrije dag, vandaag kun je nog even heerlijk genieten van het mooie eiland Sao Miguel.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven voor je terugreis of voor een verlenging op een van de andere eilanden.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs