Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • bootovertocht
  • verblijf
  • ned sprekende reisleiding
  • vervoer touringcar

Highlights van deze reis:

  • per touringcar de eilanden ontdekken

Bekijk hier de Reisdetails

Eilandhoppen op de Azoren, maar liever in het gezelschap van een gezellige groep? 
En niet zelf rijden, maar fijn in een comfortabele touringcar? In samenwerking met KRAS bieden wij deze speciale reis aan. Alle vluchten, bootverbindingen en transfers zijn inbegrepen. 
Evenals een goed samengesteld programma en Nederlandssprekende reisleiding. Leer in een korte tijd de Azoren kennen tijdens deze 11-daagse groepsrondreis.
Dagbeschrijving

Dag 1 – Terceira
Vandaag gaat de reis van Amsterdam naar Terceira, waar de rondreis over de prachtige eilanden van de Azoren begint. 
Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel voor de komende twee nachten.
Dag 2 – Terceira
Vandaag worden de mooiste plekken van Terceira bekeken. De eerste stop: Monte Brasil. Vanaf deze heuvel heb je prachtig uitzicht over de karakteristieke witte huizen van Angra do Heroísmo. Tussen alle witten huizen steekt het blauw van de Misericórdia kerk af en is hierdoor echt een blikvanger. Er wordt ook een bezoek gebracht aan Angra do Heroismo, met haar architectuur, monumentale kerken en huizen met karakteristieke balkons. De route gaat verder langs de belangrijke São Goncalo Convent, de Kathedraal, Public Garden en het stadhuis. Na Angra gaat de bus richting het oosten van het eiland en onderweg zijn diverse kleine authentieke dorpen te zien. ´s Middags gaat de eilandtour door het midden van Terceira, waar er wordt gestopt bij Serra do Cume en de grotten van Algar do Carvão. Deze grotten zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting. De volgende stop is in Biscoitos, een bijzondere rotsformatie aan de noordkust. Na een volle dag gaat de bus via een mooie route door het binnenland terug naar het hotel in Angra do Heroísmo.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 3 – Terceira – Faial
Per binnenlandse vlucht ga je door naar het eiland Faial. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel voor de komende drie nachten. Indien de tijd van de binnenlandse vlucht het toelaat wordt er vervolgens een stadstour gedaan door Horta, één van de meest levendige en mooiste steden van de Azoren. In de haven liggen kleurrijke jachten en verspreid door de stad staan enkele prachtige kerken en kapellen.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 4 – Faial – Pico -Faial
Vandaag gaat u per boot vanaf de haven van Horta naar Pico. Na aankomst bezoekt van het Museum of the Whaling Factory, daarna rijd u langs de hoogste berg van Pico en brengt je een bezoek aan Whalers museum. De terugreis gaat via de wijnregio richting de haven voor de terug tocht naar Faial/ Horta.
Dag 5 – Faial
Een actieve dag staat vandaag op het programma. Er wordt gestart met een wandeltocht bij Cabeco Verde, één van de vulkaanpieken van de Capelo Peninsula. Loop door rond de heuvel Cabeco, waar er een prachtig uitzicht is over Praia do Norte, Cabeco do Fogo, Morro de Catelo Branco en de andere vulkaanpieken van de Capelo Peninsula. 
Vervolgens daal je ca. 750 meter af en loop je naar de 55 meter diepe lava grot. De wandelroute gaat verder langs verschillende laurier bomen en de Caldeirão grot, waarna je de Cabeco do Canto bereikt. Hier is het genieten van het landschap van de Capelinhos Vulkaan. Het contrast van de droge en dorre vulkaan met de groene vulkaanpiek van Cabeco Verde zorgt voor een adembenemend uitzicht. De route gaat via dezelfde weg terug naar Cabeco Verde, vanwaar je terugkeert naar het hotel. Vandaag is er een picknick inbegrepen.
verzorging: Ontbijt + lunch
Dag 6 – Faial – São Miguel
Vandaag gaat de reis, per binnenlandse vlucht, naar het laatste en grootste eiland van deze rondreis, São Miguel. Na aankomst op dit groene en heuvelachtige eiland volgt de transfer naar het hotel voor de laatste 4 nachten. 
Maak kennis met Ponta Delgada (indien het vanwege de tijd van de binnenlandse vlucht niet mogelijk is om de stadstour op dag 7 uit te voeren, wordt deze uitgevoerd op dag 10), de hoofdstad van de Azoren en de meest populaire stad van deze eilanden. Er wordt gestart bij de pier, vanwaar je lopend naar de belangrijkste bezienswaardigheden gaat; Portas da Cidade (stadspoort), Matriz de São Sebastião en het stadhuis. Vervolgens breng je ook een bezoek aan het fort São Brás. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw om bescherming te bieden tegen piraten. Ook komt de Chapel of Our Lady of Hope aan bod. Aan het einde van deze stadstour geniet je van een panoramisch uitzicht op het hoogste punt van de stad, Alto da Mãe de Deus.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 7 – São Miguel
Vanuit Ponta Delgada maak je een halve dagtocht naar de bergen van Sete Cidades. De tocht gaat langs de zuid-west kust die omgeven is door groene weilanden vol met grazende koeien. Er wordt gestopt bij het uitzichtpunt van Vista do Rei, met zicht over de blauwe en groene meren van Sete Cidades. Deze meren zijn gelegen in een enorme krater, die in de loop der eeuwen volgestroomd is met water. Onderweg terug naar Ponta Delgada stopt de bus nog bij de unieke ananasplantage, de enige in Europa.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 8 – São Miguel
Na het ontbijt in het hotel vertrek je richting Lago do Fogo, vanwaar de bus naar Barrosa Mountain rijdt. Hier geniet je van een prachtig rustgevend meer en het omgeven landschap. Vervolgens door naar Ribeira Grande met haar architectuur uit de 17e en 18e eeuw. De weg vervolgt zich langs de noordkust, waar er onderweg een stop gemaakt wordt bij een uitzichtpunt vanwaar de thee plantages goed te zien zijn. Hiervandaan is de grootse en oudste vulkanische krater te zien waarin het meer van Furnas is gelegen. ´s Middags breng je een bezoek aan Park Terra Nostra, één van de mooiste tuinen ter wereld met een grote variatie aan bomen, struiken en bloemen. Natuurlijk mag een bezoek aan de Hot Springs niet ontbreken. Via een prachtige weg langs het Furnas meer, Vila Franca do Campo (bekend om zijn pottenbakkerijen) en Lagoa gaat de reis terug naar het hotel.

Dag 9 – Sao Miguel
Vandaag bezoek je onder andere de watervallen in Ribeira dos Caldeiroes. Je brengt een bezoek aan Povoacao en de voormalige hoofdstad Vila Franca do Campo.
Dag 10 – São Miguel
Deze dag staat in het teken van ontspannen in Ponta Delgada of trek er zelf nog een keer op uit. Een must-do tijdens de vakantie op de Azoren is walvisspotten. Deze excursie is optioneel bij te boeken. De Azoren wordt door velen gezien als één van de beste plekken om walvissen te spotten. De Atlantische Oceaan rondom de Azoren heeft waarschijnlijk Europa’s grootste diversiteit, vooral wat betreft walvissen en dolfijnen. Spot tijdens deze excursie de Atlantische vlekdolfijn, de butskop dolfijn, de grijze dolfijn en gestreepte dolfijn. Dit is slechts een selectie uit de ongeveer 12 walvis- en dolfijnsoorten die in deze omgeving te vinden zijn. De dieren maken tijdens de excursie gebruik van de stroming rond de boot. 
Ze zwemmen en springen met de golven van de boot mee, zodat het veel minder moeite kost om zich te verplaatsen. Dit levert natuurlijk prachtige plaatjes op, zeker met één van de groene eilanden op de achtergrond. Alhoewel de kans groot is, blijft het altijd een verrassing of één van deze diersoorten zich laat zien, want het blijven natuurlijk vrije dieren!

Dag 11 – São Miguel
Na een prachtige reis door de Azoren, gaat de bus terug naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Amsterdam.
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs