Deze reis is inclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Terceira/São Miguel-Amsterdam met TUI fly
 • Binnenlandse vluchten Terceira-Faial en Faial-São Miguel
 • 10 etmalen autohuur cat. C bv. Ford Fiësta of gelijkwaardig
 • 10 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig

Highlights van deze reis:

 • 3 eilanden
 • Individuele rondreis
 • Inclusief huurauto
 • Kratermeren op São Miguel
 • Heilzame bronnen bij Furnas
 • Jachthaven Horta op Faial
 • Angra do Heroísmo op Terceira

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze rondreis breng je een bezoek aan de belangrijkste drie eilanden van de archipel. Op het eiland Terceira geniet je van de groene heuvels en het oude stadscentrum  van Angra do Heroismo. Op Faial zul je de zeiljachten zien die na een lange reis tot rust komen in Horta en luister je naar sterke verhalen in Peters sport Café. Op Sâo Miguel zijn de schitterrende kratermeren en de vele warmwaterbronnen te zien. Natuurlijk mag een spectaculaire whalewhatching tour niet aan je reis ontbreken.

Dag 1: Amsterdam-Terceira 
Op vrijdag vlieg je vanuit Amsterdam naar Terceira waar je je huurauto ontvangt op de luchthaven alvorens je naar je verblijf rijdt. Je overnacht in hotel Terceira Mar.

Dag 2: Terceira
 
Vandaag ontdek je waarom de binnenstad van Angra do Heroismo op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De mooie binnenstad met haar nauwe straatjes en gezellige pleinen is uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoek het prachtige klooster Convento e Igreja de Sao Goncalo en aanschouw de schitterende azulejo’s, de schilderijen, het houtsnijwerk en het altaar. Wandel vervolgens verder en stap het stadhuis binnen, gelegen aan een van de oudste pleinen van Angra en sluit af met een bezoek aan het imposante Spaanse fort aan de westkant van de haven. Het fort bevindt zich in het nationale park Monte Brasil. Overnachting in hotel Terceira Mar.

Dag 3: Terceira 
De rest van het eiland mag natuurlijk niet vergeten worden. Trek bijvoorbeeld het binnenland in waar je de 45 meter diepe kratertunnel kunt bezoeken in Algar do Carvao. Via het Santa Barbara gebergte met het gelijknamige nationale park rijd je door naar het noorden van het eiland. Stop even in Biscoitos, waar je tussen de lavarotsen in natuurlijke zwembaden kunt ontspannen en vervolg je weg richting Praia de Vitoria. Deze badplaats aan de oostkust heeft een aantrekkelijk centrum met een sfeervol stadsplein. Uiteraard kun je ook het strand bezoeken. Langs de kust rijd je weer terug naar Angra.  
Overnachting in hotel Terceira Mar.

Dag 4: Terceira-Faial 
Vandaag maak je je klaar om een binnenlandse vlucht te maken naar het eiland Faial. Wederom zal er een huurauto voor je klaar staan. Overnachting in hotel Do Canal.

Dag 5: Faial 
Je hebt een hele dag om het eiland Faial te ontdekken. Rij bijvoorbeeld het binnenland in om een bezoek te brengen aan de botanische tuin net buiten Horta. Vervolg je weg naar de krater Caldeira do Faial. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd die je tot de rand van de krater brengen. Nadat je van het mooie uitzicht hebt genoten rijd je verder via de noordkant van het eiland naar het westelijk gelegen Capelinhos. Hier zul je de effecten van de vulkaanuitbarstingen uit 1957 en 1958 zien. Via het zuiden rijdt u, met een korte tussenstop bij Varadouro om even heerlijk te zwemmen, terug naar Horta. Overnachting in hotel Do Canal.

Dag 6: Faial 
Naast alle schoonheid op het land is er ook in het water veel te zien is. Boek een whale watching tour (bij je boeking te reserveren als extra faciliteit) en vertrek vanaf de haven van Horta op zoek naar walvissen en dolfijnen. Let op, het zijn en blijven wilde dieren, hierdoor kunnen wij geen garantie geven dat je deze dieren daadwerkelijk zult zien. Als je weer  voet aan wal hebt gezet kun je nog een bezoek brengen aan Horta zelf. Deze havenstad is wereldberoemd onder zeezeilers en is voor velen een tussenstop onderweg van Europa naar Amerika of vice versa. Overnachting in hotel Do Canal.

Dag 7: Faial-Sao Miguel 
Vandaag vlieg je van Faial naar São Miguel. Je haalt je huurauto op en verblijft de resterende dagen van je reis op São Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Overnachting in hotel The Lince.

Dag 8: Sao Miguel 
Deze dag kun je besteden aan het ontdekken van de hoofdstad Ponta Delgada. Deze grootste stad van de Azoren beschikt over vele restaurants, pleintjes, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken. Overnachting in hotel The Lince.

Dag 9: Sao Miguel 
Na een stevig ontbijt kun je er in westelijke richting op uit trekken. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Hier kun je een wandeling maken en heb je een mooi uitzicht over het groene en blauwe meer. Vanuit Sete Cidades rijd je door naar Capelas, waar je veel terug zult vinden over de walvisvaart van vroeger. Als laatste stop van vandaag doe je Caldeira Velha aan. Je reist via Ribeira Grande, de tweede stad van São Miguel, naar dit natuurgebied. Via een mooie wandeling kom je bij een kleine waterval waar je heerlijk tot ontspanning komt en kunt genieten van de omgeving. Na deze indrukwekkende dag met veel natuurlijk schoon rijd je terug naar Ponta Delgada. Overnachting in hotel The Lince. 

Dag 10: Sao Miguel 
Ook het oostelijk gedeelte van Sao Miguel is de moeite waard voor een bezoek. Rij eerst even langs de oude hoofdstad van de Azoren, Vila Franca do Campo. Van hieruit reist je naar Furnas en het daarbij gelegen kratermeer. Hier vind je vele geisers, zwavel-en warmwaterbronnen. Vervolgens rijd je door naar het oosten. In deze bloemrijke omgeving ligt het plaatsje Nordeste en staat de vuurtoren vanwaar je een prachtig uitzicht heeft. Via de noordkust rijd je naar Gorreana, waar je oude theeplantages aantreft. Vanuit Gorrena rijd je terug naar Ponta Delgada. 
Overnachting in hotel The Lince.

Dag 11: Sao Miguel-Amsterdam 
Je rijdt terug naar de luchthaven waar je je huurauto inlevert om vervolgens terug te vliegen naar Amsterdam.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs