Deze reis is inclusief:

  • 7 overnachtingen incl. ontbijt
  • genoemde excursies

Highlights van deze reis:

  • geweldige reis voor het hele gezin

Bekijk hier de Reisdetails

DAG 1 
SÃO MIGUEL – Transfer van de luchthaven naar het hotel
DAG 2 
SÃO MIGUEL – Rondleiding door de stad Ponta Delgada in een Tuk Tuk. De rit is een spannende ervaring en 
een leuke manier om de stad te leren kennen. Vertrek is vanuit het hotel en je kunt de typische straten van Ponta Delgada
bezoeken. De meest karakteristieke plek is het plein ‘’Campo de São Francisco’, waar de belangrijkste feesten van het eiland plaatsvinden. Het fort van São Brás had de functie om de stad en het eiland te verdedigen tegen aanvallen van piraten en zeerovers. Hierna passeren we de belangrijkste stadspoorten, de kerk van São Sebastião en andere 
monumenten/bezienswaardigheden. De tour eindigt bij de stadstuin, waar je kunt ontspannen met je kinderen. De tuin is 
omringd door bomen die een eigenaardige vorm kunnen hebben.

DAG 3 
SÃO MIGUEL – Hele dag Sete Cidades jeep tour – Stap uit de gebruikelijke toeristische route op een 4-wheeldrive tour van Sete Cidades. Ontdek het westelijke deel van het eiland en het massieve Sete Cidades, waar de vulkanische kraters aanleiding gaven tot vele meren, omgeven door weelderige vegetatie en het blauwgroene water van Sete Cidades Lake. Je 
kunt stoppen bij verschillende uitzichtpunten langs de weg, waar je ook het landschap kunt aanschouwen. Neem het meest verharde pad naar de vulkaan, ga dan in de krater naar het kleine dorpje voor een kopje koffie. Off-road passeer je een klein schiereiland begroeid door prachtige bomen en bloemen. Stop voor de lunch in een restaurant met typische gerechten. Ontdek de natuurlijke zwembaden en spa’s van Ponta da Ferraria en Mosteiros waar je kunt genieten van een duik en je kunt opfrissen in een bad met thermaal water. Je gaat verder naar het westelijk deel van het eiland waar we sporen kunnen vinden van de traditionele walvisjacht industrie die vandaag de dag niet meer beoefend kunnen worden. Hierna keren we terug naar Ponta Delgada, omringt door prachtige hortensia’s.

DAG 4 
SÃO MIGUEL – Walvis spotten – Transfer van het hotel naar de jachthaven van Ponta Delgada. De activiteit duurt 3 uur 
en wordt uitgevoerd door een professioneel team van schippers. Voordat je vertrekt naar de oceaan wordt er een briefing 
gehouden en krijg je informatie over de soorten walvissen die je kunt zien. Aan het einde geven ze je de benodigde apparatuur om je veiligheid en comfort te garanderen (zwemvest en regenjassen). Na de activiteit word je door de transfer terug gebracht naar het hotel.

Dag 5
SÃO MIGUEL – Hele dag woon ervaringen bij Ginetes – Transfer van het hotel naar het ontmoetingspunt van 
Quinta das Raiadas om 08:45 uur. We passeren Quinta das Raiadas om landbouwdieren te observeren en we stoppen bij het Escalvado standpunt. Huis van het brood (je krijgt uitleg over hoe brood wordt gemaakt en hoe de traditionele gerechten worden bereid). Lichte maaltijd: soep, dranken (water, sap, thee). Proef een verscheidenheid aan lokale producten, waaronder kaas en jam. 
DAG 6
SÃO MIGUEL 
Hele dag Furnas jeep tour – Vertrekpunt is vanuit Ponta Delgada, in de richting waar de vulkanische aard van de Azoren het meest zichtbaar is – Furnas. Onderweg stoppen we bij de Belvedere van Senhora da Praz in Vila Franca do Campo, voor een prachtig uitzicht over de stad en het eiland, de Belvedere van Lombo dos Trigos om te genieten van het uitzicht op Furnas Lake en de vallei. Aangekomen in Furnas word je betrokken bij een grote vulkanische activiteit, zoals de fonteinen van mineraalwater en aroma’s die voortvloeien uit lava muren. Je ziet ook de Caldeiras waar het traditionele gerecht Cozido wordt gekookt door de ondergrondse dampen, op slechts een paar meter van het meer. Op de terugweg naar Ponta Delgada stoppen we in de Theefabriek om te genieten van een kopje thee en de laatste stop is in de Belvedere van Santa Iria met een prachtig uitzicht op de kustlijn.
DAG 7 
SÃO MIGUEL – Vrije dag te besteden.
DAG 8 
SÃO MIGUEL – Transfer vanaf het hotel naar de luchthaven van Ponta Delgada

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs