Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • verblijf
  • autohuur

Highlights van deze reis:

  • ontdek het groene eiland

Bekijk hier de Reisdetails

Ontdek de veelzijdigheid van São Miguel, want op ‘het groene eiland’ valt een hoop te zien en te beleven. 
Tijdens deze individuele rondreis is er tijd in de hoofdstad Ponta Delgada en een aantal dagen in Furnas. Wordt verliefd in het historische Ponta Delgada op de charme van het oude, gezellige centrum en wordt verrast door Furnas en haar prachtige omgeving met haar zwavelbronnen en botanische tuinen.
Dagbeschrijving
 
Dag 1: Ponta Delgada
Na aankomst op de luchthaven staat de huurauto klaar. Rijd naar de hoofdstad van São Miguel, Ponta Delgada voor de overnachting in hotel Açores Atlântico of gelijkwaardig.

Dag 2: Ponta Delgada
Stippel een mooie route uit en kom erachter waarom dit eiland ‘het groene eiland’ wordt genoemd. Maak kennis met de bekende kratermeren Lagoa Azul, Lagoa Verde en Lagoa do Fogo. 
Al deze meren bevinden zich elk in een enorme krater. Geniet naast de diepblauwe wateren ook van alle bijzondere flora en fauna die er om deze meren te vinden zijn. De overnachting is in hotel Açores Atlântico of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Ponta Delgada
Ook de hoofdstad Ponta Delgada is de moeite waard voor een bezoek. De stad heeft leuke restaurants, pleinen, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken die er in de stad te vinden zijn. Overnachting in hotel Açores Atlântico of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 4: Ponta Delgada
Verken de omgeving eens op een andere manier. Bijvoorbeeld te voet, per mountainbike of te paard. Boek een leuke actieve excursie waarbij op een originele manier kennis gemaakt wordt met São Miguel. Na een actieve dag is de overnachting in hotel Açores Atlântico of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: Ponta Delgada – Furnas
Rijd na het ontbijt verder met de huurauto naar het westen van São Miguel. De komende dagen is het verblijf in Furnas, bekend om haar zwavelbronnen. Overnachting in hotel Terra Nostra of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 6: Furnas
Eén van de meest paradijselijke plekjes op het eiland is Furnas, een plek waar de meeste geisers, zwavel- en warmwaterbronnen ontspringen. Kom heerlijk tot rust, maak een wandeling rond het meer van Furnas of
probeer een traditioneel Azoreaans gerecht, cozido, een stoofpot bereid met behulp van een borrelende bron. Overnachting in hotel Terra Nostra of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 7: Furnas
Na een aantal dagen vaste grond onder de voeten te hebben gehad is het tijd om de oceaan op te gaan. Rijd naar de haven van Vila Franca do Campo en neem deel aan een facultatieve ‘whale watch’ excursie. Altijd al walvissen en dolfijnen willen spotten? Dan is dit de kans! Na een indrukwekkende dag is de overnachting in hotel Terra Nostra of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 8: Furnas – Ponta Delgada
Rijd na het ontbijt vanuit Furnas terug naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs