Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • verblijf
  • autohuur

Highlights van deze reis:

  • de pareltjes van de azoren

Bekijk hier de Reisdetails

Vraag aan iemand die op de Azoren is geweest hoe zijn vakantie was, dan zal menig zeggen: overweldigend! 
Ieder eiland heeft een eigen karakter. Uiteraard ontbreekt São Miguel niet, maar ook Flores wordt niet overgeslagen. Dit kleine eiland krijgt vaak de titel ‘het mooiste eiland van de Azoren’. Natuurlijk is er ook een bezoek aan Faial en Terceira en is er zelfs de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Corvo en Pico te bezoeken. Deel na deze twee weken dezelfde mening over de Azoren!
Dagbeschrijving
 
Dag 1: São Miguel
Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van São Miguel neem je je huurauto in ontvangst en rijd je naar je overnachtingshotel voor de komende dagen, hotel The Lince of gelijkwaardig.
Dag 2-4: São Miguel
Bezoek elke dag een andere hoek van het eiland. Uiteraard ontbreken de bekende kratermeren niet, zoals de meren die Sete Cidades vormen.  Bij het uitkijkpunt aangekomen laten de meren hun ware schoonheid zien, ze verschillen van kleur. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten door een culinaire route uit te stippelen. In Furnas is de beroemde ‘Cozido das Caldeiras’ te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.
verzorging: Logies ontbijt
Dag 5: São Miguel-Flores
De vlucht van vandaag gaat naar de meest westelijke punt van Europa, het eiland Flores. Verblijf hier de komende dagen in hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 6-7: Flores
Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Het eiland staat bekend om haar vele watervallen, de meren en steile rotswanden. Het kleine eiland meet ongeveer 17 km lang en is op zijn breedste punt 12 km. Ieder stukje van Flores is de moeite waard, pak daarom je huurauto en bekijk het kratermeer Lagoa Funda, de verticale lijnen van de rotswand Rocha dos Bordões of het meest westelijks plaatsje van Europa, Fajã Grande. Ook een leuke uitstap is de boottocht naar het kleine eiland Corvo, waar de tijd stil lijkt te staan. Geen bussen, geen stoplichten en geen fastfoodketens. Wel prachtige natuur en enkele mooie uitkijkpunten.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 8: Flores-Faial
De reis gaat verder naar Faial, bekend om haar internationale haven. De overnachting is in hotel Horta of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 9-10: Faial
Het eiland Faial heeft een gevarieerd landschap. Van schitterende diepblauw baaien tot groene weilanden. Hortensia’s, kleine witte huisjes en uiteraard de grootste jachthaven van de Azoren typeren dit eiland. Nu je toch op Faial bent kun je van de gelegenheid gebruik maken om een korte oversteek te maken naar het eiland Pico, bekend om haar gelijknamige vulkaan en de beroemde wijnvelden.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 11: Faial-Terceira
Vlieg vervolgens door naar Terceira waar je de komende dagen verblijft in hotel Varandas do Atlântico of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 12-13: Terceira
Op het eiland Terceira maak je kennis met het sfeervolle Angra, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 
Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 14: Terceira-São Miguel
De laatste etappe van je reis gaat terug naar het eiland waar je bent begonnen, São Miguel. Je verblijft de laatste dagen in hotel the Lince of gelijkwaardig.
verzorging: Logies ontbijt

Dag 15: São Miguel
Na het ontbijt word je per transfer naar de luchthaven gebracht om terug te keren naar Nederland.
verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs