Deze reis is inclusief:

  • vluchten
  • verblijf
  • autohuur
  • bootovertocht

Highlights van deze reis:

  • zon
  • natuur en stranden

Bekijk hier de Reisdetails

Zomers Azoren brengt je naar de zuidelijke eilanden van de Azoren. Je combineert met deze eilandhopreis de eilanden São Miguel en Santa Maria. Bezoek de kratermeren, wandel  langs de geisers en warmtebronnen, laat je verrassen door het bloemrijke noordoosten of bezoek de hoofdstad op São Miguel. Wissel deze dynamiek af met de ontspannen sfeer op Santa maria, ga heerlijk op het strand liggen of trek al wandelend door het binnenland en ontdek pittoreske dorpjes. Geniet van de zomer op de Azoren!

Dag 1: Amsterdam – São Miguel
De eerste twee dagen van je vakantie breng je door op het eiland São Miguel. Hier kun je allereerst de hoofdstad Ponta Delgada bekijken, waar zich tevens je hotel bevindt. De stad herbergt vele musea en kerken die het bezoeken waard zijn. Overnachting in hotel Ponta Delgada.

Dag 2: São Miguel
In de ochtend trek je er op uit om Furnas te bezoeken. Hier vind je een mooi kratermeer en heilzame bronnen. Je brengt een bezoek aan Terra Nostra Park, een mooi park met diverse meertjes, exotische bloemen en eeuwenoude bomen. Vervolgens rijd je door naar het oosten van het eiland, naar het schilderachtige Nordeste. Bezoek de uitkijkpunten en de omliggende plaatsjes. Overnachting in hotel Ponta Delgada.

Dag 3: São Miguel – Santa Maria
Na het ontbijt vertrek je om 8.30 naar de haven om aan boord te gaan van de veerpont naar Santa Maria. De huurauto kun je meenemen op de boot. Tijdens de vier uur durende boottocht heb je kans om onderweg dolfijnen of zelfs walvissen te zien. Op Santa Maria bevinden zich de mooiste stranden van de Azoren en kun je prachtige wandelingen maken. Overnachting in hotel Colombo.

Dag 4: Santa Maria
Santa Maria was het eerste eiland welke bewoond werd door pioniers. Je vindt er nog vele restanten van de oude huizen, gebouwd in de 15de eeuw. Santa Maria is zeer heuvelachtig en als enige eiland van de archipel waar afzettingen van het vasteland van Europa en Afrika te vinden zijn, een voorbeeld hiervan is fijn geelzand dat de mooie stranden verklaart.
Je verblijft in hotel Colombo.

Dag 5: Santa Maria – São Miguel
In de ochtend heb je tijd om aan watersport te doen. Je kunt er prima duiken, zeilen of zwemmen. Uiterlijk 17.30 word je verwacht bij de haven om de ferry terug te nemen naar Sao Miguel alwaar je rond 23.00 aan zult komen. Overnachting in Hotel Ponta Delgada.

Dag 6: São Miguel
Je kunt in het midden van het eiland het kratermeer Lagoa de Fogo bezoeken. Hier heb je enkele schitterende uitzichten op het meer en haar witte zandstranden en tevens het noorden en zuiden van het eiland. De afdaling komt uit in Caldeira Velha, waar je heerlijk kunt ontspannen in de warme bronnen met weldadige vegetatie. Via het noorden rijd je verder richting Sete Cidades. Onderweg kun je stoppen bij Vista do Rei, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de meren van Sete Cidades, Logoa Azul (het blauwe meer) en Logoa Verde (het groene meer). Deze meren bevinden zich in een enorme krater, een spectaculair gezicht. Overnachting in Hotel Ponta Delgada.

Dag 7: São Miguel
Deze dag kun je het water op gaan om dolfijnen en walvissen te spotten. Tijdens een drie uur durende boottocht in een Zodiac boot zal geprobeerd worden om walvissen en dolfijnen op te sporen. De wateren rond de Azoren zijn erg voedzaam waardoor met name dolfijnen in overvloed voorkomen. Overnachting in Hotel Ponta Delgada.

Dag 8: São Miguel – Amsterdam
Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven om de auto in te leveren en terug te keren naar Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs